Polski Fiat 126PGL 650E
+9
oldschool
johan
prka126
puyolov tata
Camshaft
miniV8
Gajbica
Filip
Floyd ZG
13 posters
Stranica 1 / 5.
Stranica 1 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Polski Fiat 126PGL 650E
Evo moje vozilice. Imam je od 10. početka desetog mjeseca i jako sam zadovoljan s njom. Nije me nigdje ostavila do sada, svaki dan uredno pali, to mi je vozilo za svaki dan, drugi auto nemam trenutno. Osnovna namjena joj je trebala biti kao zamjena za motor po vremenskim neprilikama. Uglavnom, peglicu je kupio od starog kolega kak stoji neko vrijeme, bio joj je udubljen krov jer joj je snijeg pao sa krova zgrade na isti, nije bila regana, a zgledala je dobro. Pa se čovjek odlučil raspitati čija je i ispostavilo se da je od neke bake koja je više ne namjerava vozit, jer niti nemre nit ima novaca. Uglavnom on ju je uzel, složio krov, samo je ravnan, nije mjenjan, reparirao fergazer, spiksao prednji trap, polakirao i regao, slagal ju je sinu da kad položi mali ima auto. Međutim mali je položil i rekel ono klasično, nebi ja tata peglicu, ja bi rađe mamin auto vozil(neku kiju) i kaj bu, čovek da ne plaća tri rege uzalud odlučil se prodat za istu lovu kaj ga je izašla. A dok ju je imal vozila ga je svaki dan iz Botinca do trešnjevačkog placa i nazad da ne stoji. Pegla kad sam je zel je imala 28tkm u kaj ja nikak nisam vjeroval, mislim, moguće i nemoguće, sve je sačuvano, jedino su me sicevi boli u oči oni su izlizani, ali kad razmislim ti sicevi kao da su od onih vreća za krumpir, ni ni čudo da su zdrapani. Sad ima preko 30tkm i potpuno sam uvjeren da joj je to prvih 30tkm a ne 130 ili više, jer auto ne troši niš ulja, pali bez čoka po zimi iz par pokušaja itd. To sam neki dan skužil, kak je zahladilo nekak mi auto neće palit baš iz prve, druge, neg ga moram zaverglat 7-8 puta, da bi skužil sasvim slučajno da mi je onaj šerafić kroz koji ide sajla čoka napukel i da ju ne drži, ja vučem čok, al samo sajlu, ne i polugu hahah, tak da eto, makša je super. Ja sam joj samo kupil za sada one gumice oko svječica kaj idu, da ne ispuhuje zrak pored njih i one usmjerivače zraka na zadnjoj haubi i to je to. Za proljeće spremam alu felge i šire šlapice i to je to, možda zatamnim šajbe hahahah, ne znam bumo vidli.
Floyd ZG- Aktivni Član
- Broj komentara : 942
Registration date : 29.11.2009
Re: Polski Fiat 126PGL 650E
Stvarno ti je peglica odlična, vidi se da je skroz točna i utegnuta, sve ih je manje u ovako dobrom stanju, ajde stavi nam sliku interijera ako može........ ove godine je moj fićo bija parkiran na istom mistu di je sad tebi peglica......desant na Ozalj....... dolazim i dogodine
Gost- Gost
Uredan autić nema šta.. Samo ju čuvaj i pazi,i služit će te dugo! I da,stavi nam koju sliku iznutra
Ok, odsad ću stavljati one manje, nema problema. Treba slikat, unutra je ista priča, sve novo osim prednjih siceva oni su zbog tankog materijala istrošeni doslovno izlizani, ostalo je novo, volan, mjenjač, tepisi itd. ništa nije strgano itd. Budem slikao pa stavim!
Floyd ZG- Aktivni Član
jel te zanimiaju prednji beli migavci?
Gajbica- Aktivni Član
- Broj komentara : 524
Registration date : 15.03.2009
Trenutno ne, sad ne planiram nikakva extra ulaganja. Imam još završit sa poliranjem jednu felgu, pa kupit gume i na proljeće idu 13-ice polirane sa širim šlapicama, 165-ice vjerojatno. Trenutno je takva banana što se tiče novaca da mi ništa šta nije neophodno nije na listi. Jebiga, bio sam skoro pol godine bez šljake itd. Ali bit će.
btw. koja je cjena žmigi?
btw. koja je cjena žmigi?
Floyd ZG- Aktivni Član
Donor je stigao! Danas sam prešlepao plavu donoricu dijelova, krenuo sa raskapanjem, pa evo par fotki!
Floyd ZG- Aktivni Član
Floyd ZG- Aktivni Član
Fora je da sam dobil s njom još dosta dijelova kojih nema na slikama, tipa nove pakne 4kom. , remen, pola onog seta dihtunga kakav sam neki dan kupio od kolege RS Coupe-a i još dosta sitnica, recimo ova ima FIAT znak na trubici, on ide na žutu odmah, ima male usisnike, moja ima velike itd. Više ni ne znam kaj sve ima, glava mi je prazna celi dan sam oko nje. Sicevi su dobri ispod navlaka, šteta je guma koje su isto super(zadnje) ali kaj kad je auto stajal godinu dana, bojim se da su spigane.
Namučil sam se s njom da je uguram u garažu, pa da je poslije izguram, okrenem na durgu stranu, jer ima više svjetla na strani di su vrata na garaži, zapekle bremze... jebiga, sad moram još raskopat unutrašnjost i izvadit motor sa getribom.
Transport dijelova od garaže do druge radione(doma) je bio najjači!
Namučil sam se s njom da je uguram u garažu, pa da je poslije izguram, okrenem na durgu stranu, jer ima više svjetla na strani di su vrata na garaži, zapekle bremze... jebiga, sad moram još raskopat unutrašnjost i izvadit motor sa getribom.
Transport dijelova od garaže do druge radione(doma) je bio najjači!
Floyd ZG- Aktivni Član
vidim radi se! ja danas dobio kompresor sa dve glave... i ja cu uskoro u radove! hehehe!
miniV8- Administrator
- Broj komentara : 5166
Registration date : 20.07.2009
E tak se to radi, uzme se donor dijelova, a ne da se sve pojedinačno nabavlja, ispadne puno jeftinije... Zakon!
Camshaft- Starosjedioc Foruma
- Broj komentara : 4420
Registration date : 10.09.2009
Evo, baš paralelno pišem i na oldschool-u, dvije vreće pune dijelova i haube su doma. U garaži je još osim samog auta skinut branik, sicevi i nešto plastike... Uglavnom, radim ko lud, sad još izvaditi makinu sa getribom i to je to.
Najbolje je kaj uopće nisam nosli alat dodatni, sve sam rašerafil sa onim kaj imam u autu, malu onu platnenu futrolu Graba mi pliva u vodi tako da još nisam bio ispod nje, malo sam se samo saginjal, moram posudit od frenda krokodilku da je dignem na klocne i vadim makinu, to bum ovih dana.
Najbolje je kaj uopće nisam nosli alat dodatni, sve sam rašerafil sa onim kaj imam u autu, malu onu platnenu futrolu Graba mi pliva u vodi tako da još nisam bio ispod nje, malo sam se samo saginjal, moram posudit od frenda krokodilku da je dignem na klocne i vadim makinu, to bum ovih dana.
Floyd ZG- Aktivni Član
Sretno !!!!
puyolov tata- DEDA NA FORUMU
- Broj komentara : 3802
Registration date : 04.04.2009
Tako se to radi,poskidaj lijepo sve i imat ćeš rezervu.. Znam taj osjećaj hehe
Evo skoro sam gotov sa čerupanjem, ostala mi samo makina i trapovi, to ću kad uhvatim cajta, vjerojatno za vikend. Šteta kaj cura u nedjelju nije znala di joj je fotić, pa nisam mogao slikat dalje kako pegla nestaje i odlazi u vrečama na sigurno Ali kad krenem baš sa poslom na svojoj žutoj, nećete biti zakinuti za slike, nikad se toga ne sjetim i zato danas nemam niti jednu sliku od pola svojih vozila koja sam imao, ali rekao sam da moram, jer guba je gledat stare slike, volio bih da poživim pa da listam album i prisjetim se kako je to nekada bilo hahaha
Floyd ZG- Aktivni Član
Nemoj nikad štediti na slikama,lijepo ih je kasnije gledati,i na nama pokazati hehe..
Dat ću sve od sebe, volje imam puno, falit će mi vremena ali potrudit ću se sve zabilježit.
Floyd ZG- Aktivni Član
Evo ga, dobil sam od firme neki mob pa slikam
Danas se radilo...
Onda sam se poslije ispušene cigare i kratke pripreme taktike bacio na posao
Evo kako mi je bilo, krele zaboravio ključeve od ostatka ergele.... tako da sam radio zatrpan jer nisam mogao pomaknuti motore(a inače je i bicikl između ove dvojice... katastrofa) zatrpal sam ljudima garažu
Pošto nisam imao skejt vukel sam makinu na fosni...
Na slici priprema makine za transport u bolje sutra
Još jedna pripremna akcija
Zadnje pripreme za utovar
Kad li stvarno... EVO JE! Jupi! - "tovario ja lično" (otpala mi kičma...)
E onda, reko kad sam već tu i kad radim ajmo i getribu skinut pa da završimo taj dio priče
Eto ga, makinu sam već krenuo rastavljat, pa slike slijede sutra kad prebacim sve, pošto moram prebacivat sa jednog na drugi mob. pa onda na komp. to traje malo duže...
Nastavljamo sutra!
Danas se radilo...
Onda sam se poslije ispušene cigare i kratke pripreme taktike bacio na posao
Evo kako mi je bilo, krele zaboravio ključeve od ostatka ergele.... tako da sam radio zatrpan jer nisam mogao pomaknuti motore(a inače je i bicikl između ove dvojice... katastrofa) zatrpal sam ljudima garažu
Pošto nisam imao skejt vukel sam makinu na fosni...
Na slici priprema makine za transport u bolje sutra
Još jedna pripremna akcija
Zadnje pripreme za utovar
Kad li stvarno... EVO JE! Jupi! - "tovario ja lično" (otpala mi kičma...)
E onda, reko kad sam već tu i kad radim ajmo i getribu skinut pa da završimo taj dio priče
Eto ga, makinu sam već krenuo rastavljat, pa slike slijede sutra kad prebacim sve, pošto moram prebacivat sa jednog na drugi mob. pa onda na komp. to traje malo duže...
Nastavljamo sutra!
Floyd ZG- Aktivni Član
veci je problem pribacivati slike nego motor izvaditi,hahahaha,plava je znaci donatorica,dobra dusa neka znaci...
johan- Moderator
- Broj komentara : 1955
Registration date : 11.08.2009
Skoro da i je haha, samo što poslije skidanja slika nemaš upalu mišića i nisi sav isforsiran. Mene boli sve živo. Danas malo odmora uz fine radove. Sinoć sam skinuo glavu i cilindre, a danas ću vjerojatno poslije sastanka nastaviti sa rastavljanjem motora do najsitnijih dijelova. Dosta vremena sam izgubio dok sam skinuo sve one limove, najgore je ovo oko ventilatora, ima par nepristupačnih šerafa(u odnosu na alat kojim raspolažem) pa je bilo malo zafrkancije s tim, ali uspio sam. Drugi je problem što sam dušu ispustio dok sam glavu odvrno, pošto nisam fiksirao mašinu, pa su to muke bile, jednom rukom je guram, drugom vučem... hahah, strašno, strašno, al uspjeh je uspjeh.
Floyd ZG- Aktivni Član
Bravo,samo naprijed s radovima! Proći će leđa za koji dan,znam kako ti je
Stranica 1 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Polski fiat 126p 77'
» polski fiat 126p ili peglica
» fiat 126 polski fiat
» fiat 127 mk1
» Fiat 600 d i 600 r