Polski Fiat 126PGL 650E
+9
oldschool
johan
prka126
puyolov tata
Camshaft
miniV8
Gajbica
Filip
Floyd ZG
13 posters
Stranica 4 / 5.
Stranica 4 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Polski Fiat 126PGL 650E
Ne znam koliko šuške treba za širenje, felgi imam to nije problem, al gledam na to da čim manje novaca trošim na ovo vozilo. Onda mi treba i šira guma 12 cola, sve to vuče jedno za drugim...
Floyd ZG- Aktivni Član
- Broj komentara : 942
Registration date : 29.11.2009
pegla-grijesis,ne triba ti sira guma od 135/12 col,samo ti treba da ti neko izbaci srce felge vani i podigne sirinu felge sa 3,5 na 4,5 cola sirine,a za to ti ne triba sira guma,prakticki ti samo minjas izbacaj felge prema vani i usput siris felgu sa svake strane po pola centimetra(iznutra manje,vise izvana).ja sam ima na svom fiat unu turbu felgu 5,5x14 sa gumom 155/65-14,to je bila nova dimenzija od twinga 1,2 16v kad je izasa 99 god. i svi su mislili da sam lud sta montiram tako usku gumu na una,ali se pokazala odlicnom,sta sa ubrzanjem,potrosnjom,drzanjem po mokrom i sa okretanjem volana na mistu,a usput odozada je izgleda kao baggy rasiren tj bile su felge skoro do rubnjaka vanjskih...
johan- Moderator
- Broj komentara : 1955
Registration date : 11.08.2009
Kužim kaj hoćeš reći Johane, to je sve ok i ja bih to volio, al sad je ovako kako je.. Mislim, raspitat ću se uvezi širenja, razumijem da se guma rastegne i da izgleda do jaja onda, a frend mi ima twingo na tim gumama što si spominjao 14 cola i gume su baš simpatične dosta su niske i sve, znam kako to izgleda onda na široj felgi... mrak. U svakom slučaju, dao si mi razmišljat, hvala ti!
Floyd ZG- Aktivni Član
ma kompliciranje, kompliciranje, pukni lijepe 13" na nju, nećeš morati niš širiti, niš prepravljati a ako nađeš gume 165/55 13 izgledat će bolesno. Inače prelistao sam temu, sve mi se sviđa što vidim samo naprijed i sretno
BISer- Aktivni Član
- Broj komentara : 639
Registration date : 19.02.2009
a onda je sve ovo sta je do sad radija kompliciranje isto,i jos jedan problem se javlja a to su konji,ubrzanje,potrosnja,struganje,policija,tehnicki,cijena gume...iako mi je svejedno sta ce staviti,ja sam napisa kako sam ja taj tren zamislija u svojoj glavi,nije zapovid.....
johan- Moderator
Ma nema problem, ljudi, pa smirite se, ništa ne fali ni jednoj ni drugoj varijanti, sve stvar želja i ukusa, to je normalno, neko ima više volje, neko manje, nije to ništa loše i svatko gleda da radi onako kako misli da mu je najbolje za njega. Neki ljudi (a ti su nažalost rijetki i nisam među njima) razmišljaju samo o tome što im se više sviđa, dok drugi kao ja npr. moraju brigu voditi o puno više faktora. Gle ja sam ove felge dobio za jako malu svotu novaca, sam sam ih uredio i ispolirao, one su mi uletile kad je trebalo i to je to, stvar je u tome da sad nemam baš previše novaca da mogu birat, uzimam ono što mogu dobiti jeftino, znači ovaj auto se ne slaže sa novcima, tu je puno više truda nego novaca, a opet da nije baš da ne izlazim iz garaže 3 godine, autom se svaki dan služim najnoramalnije kao i susjed koji vozi novu Toyotu.
Floyd ZG- Aktivni Član
Ma nema frke ja sam samo dao svoje mišljenje. Pegla ZG znam kako ti je jer sam bio u istoj situaciji i bisica mi je bila jedini oblik prijevoza osim busa, i baš kako si rekao, može radovi na autu ali ne nešto predugo jer mora na cestu. Uglavnom sretno dalje, baš mi je drago da još ima peglica koje se voze svaki dan. jedva čekam da završim faks da si kupim još jednu...
BISer- Aktivni Član
Mika
Bok evo i mene. Sve pohvale za peglicu i nasavi dalje uredivat. Moja ceka bolje dane. A dao bi ti savjet jer ovo mi je 5 kaj u imam. Cuvaj getribu da neode. Zatamni stakla malo bolji auspuh. Ili nabavi od pande 3o ks motor. Cuo sam da im je cjena u italiji na otpadu 7o eura. Pozdrav svima na forumu.
Miljenko- ČLAN FIĆO FAN KLUBA
- Broj komentara : 1014
Registration date : 07.12.2009
Je, ja bih rado udomio makinu od pande, samo zbog te glave sa duplim kanalima i duplim frgićem, jer ova obična je banana, nemreš niš, možeš sam proširit kanale i to je sve, da se obraditi još svašta imam i literaturu za brušenja/poliranja ali to treba znat a to i košta, na 3 kuta i ostale pikanterije. Meni je peglica auto oko kojeg se ne želim previše opterečivat nekakvim perfekcijama i ulaganjima jer tome nema kraja pošto je cijeli auto za k... tak da nema smisla radit nešto kaj košta puno a daje malo. Znači samo preinake i radovi koji ne koštaju, koje mi se da radit(mislim na to da imam volju za tim) i koje mogu sam obavit. Prije nego što sam kupio peglu vozio sam veliki predsjednički auto oko kojeg sam se živcirao oko svake sitnice koja mi nebi bila po volji, ptica se posere hvataš se za glavu, otkinu ti znak, ubio bih nekoga, baba te drmne na parkingu, najrađe bih je vukao s njim po cesti itd. a pegla je nešto sasvim drugo, mozak na pašu kaj se tiče toga, zato sam je i uzeo. Radim onak da kad imam volju i vrijeme neš napravim, znači niš na silu, samo kad mi se da i to je najljepše, znači samo gušt! A radit ću još svašta sa drugim motorom, ovog mi je žao frizirat i trgat, za to imam drugi. Na ovome je trenutno modificiran samo gornji lim onaj na kojem je kučište filtera za zrak, čisto sam ga stavio da vidim ima li promjene, on će biti sastavni dio tog drugog motora, moji svi dijelovi su spremljeni i uvijek se mogu vratiti na auto, znači niti jedan dio sa žute nije uništen, sve kaj je modificirano je sa plave
Floyd ZG- Aktivni Član
Miljac
Samo cuvaj peglicu i redovito odrzaj i vozit ce godinama. Peglici se svasta moze radit al je pitanje isplativosti. Mozeju se stavit veci klipovi brusit glava itd al treba i getribu slagat itd. Zato svi koji imate peglicu redoviti servis ulje sam koristio selenia HPX i ngk svjecice. Cesce kontolirat ulje u getribi i ak treba postelat ventile. Zelim svima ugodnu voznju u peglicama,a i svim ostalim autima. Kad bum ja napravio cabrio pokazat cu da ju vidite.
Ih, da je vidimo, valjda ćemo se i provozat hehe!
Pa u principu si u pravu, zato ja ne namjeravam dirat ovaj motor koji je ispravan. Recimo ja sam sad iz svoje izbacio Deltu jer sam shvatio da ne troši niš ulja i da komotno mogu bolje ulje sipat, sad je unutra žuti Shell koji mi je odličan, svječke su Super Bosna i ferceraju, naštelao sam joj paljenje i platine, ventile, novi filter zraka i piči! Niš ne pije a fino ide kak treba. Na idućoj zamjeni ulja ću očistiti onaj centrifugalni filter i zamjeniti ulje u getribi. Možda još nešto, al ako bude potrebe.
Pa u principu si u pravu, zato ja ne namjeravam dirat ovaj motor koji je ispravan. Recimo ja sam sad iz svoje izbacio Deltu jer sam shvatio da ne troši niš ulja i da komotno mogu bolje ulje sipat, sad je unutra žuti Shell koji mi je odličan, svječke su Super Bosna i ferceraju, naštelao sam joj paljenje i platine, ventile, novi filter zraka i piči! Niš ne pije a fino ide kak treba. Na idućoj zamjeni ulja ću očistiti onaj centrifugalni filter i zamjeniti ulje u getribi. Možda još nešto, al ako bude potrebe.
Floyd ZG- Aktivni Član
slažem se sa miljenkom, auto samo treba održavat redovito i da viš kolko će te služit, a ja znam da peglazg čuva svoju pa neće ni imat problema s njom!
Točno to. Svako vozilo treba njegu, pogotovo ako se radi o nečem jeftinom. Što je stvar slabije napravljena treba je više pazit, a znam često čuti od ljudi izjave tipa, "ma boli me k... samo nek vozi itd." i onda takvom kad auto stane taj se buni i viče kako auto ne valja. Pa normalno da ne valja kad si ostao bez ulja il nešto slično, ni jedan to ne trpi, a pogotovo neki ovakav s kojim treba znat. Nije to auto za svakoga, na njemu uvijek imaš nešto za radit. Al di ćeš većeg gušta, nemre bit jednostavnije i jeftinije za održavat, promjenit dio koji je na izdisaju da ne povuče za sobom još nešto... Pegla je što se tiče toga zakon. Stvarno je autić super meni, takav je kakav je i treba se pomirit s tim na početku priče, da je od najjeftinijh materijala napravljen, totalno ne obrađen, sirov poluproizvod, a najsmješnije je da to malo čudo vozi i ide preko 100, takav kakav je i da će uz malo pažnje odvesti vlasnika kamo god poželi. Moja je mene stvarno svuda odvezla do sada, nikad mi nije stala na cesti, uvijek mi je najavila ranije da joj nije dobro i jedini put kad je bila neposlušna bilo je zbog potrošenih platina haha( 20kn ) tako da mogu reći da mi nije žao što sam je kupio. Jedva čekam idući servis!
Floyd ZG- Aktivni Član
slazem se potpuno s tobom majstore i nek te dugo sluzi
tempo gt- ČLAN FIĆO FAN KLUBA
- Broj komentara : 257
Registration date : 12.02.2010
Pegla ZG je napisao/la:Točno to. Svako vozilo treba njegu, pogotovo ako se radi o nečem jeftinom. Što je stvar slabije napravljena treba je više pazit, a znam često čuti od ljudi izjave tipa, "ma boli me k... samo nek vozi itd." i onda takvom kad auto stane taj se buni i viče kako auto ne valja. Pa normalno da ne valja kad si ostao bez ulja il nešto slično, ni jedan to ne trpi, a pogotovo neki ovakav s kojim treba znat. Nije to auto za svakoga, na njemu uvijek imaš nešto za radit. Al di ćeš većeg gušta, nemre bit jednostavnije i jeftinije za održavat, promjenit dio koji je na izdisaju da ne povuče za sobom još nešto... Pegla je što se tiče toga zakon. Stvarno je autić super meni, takav je kakav je i treba se pomirit s tim na početku priče, da je od najjeftinijh materijala napravljen, totalno ne obrađen, sirov poluproizvod, a najsmješnije je da to malo čudo vozi i ide preko 100, takav kakav je i da će uz malo pažnje odvesti vlasnika kamo god poželi. Moja je mene stvarno svuda odvezla do sada, nikad mi nije stala na cesti, uvijek mi je najavila ranije da joj nije dobro i jedini put kad je bila neposlušna bilo je zbog potrošenih platina haha( 20kn ) tako da mogu reći da mi nije žao što sam je kupio. Jedva čekam idući servis!
e majstore svaka ti čast na ovome! da imamo reputaciju na forumu od mene bi dobio 2!
BISer- Aktivni Član
Miljac
Ja se slazem sa vama i znam kaj je peglica. Moze ona ic i 120 bez problema. Bitno je da su joj dobri amortizeri te iza federi i nosaci motora. Djelovi nisu skupi jedno sto mene zanima dal neko zna slagat getribe? Jer kad sam slozi motor stavio vece klipove zbrusio glavu pegla je isla ko luda al getriba se nakon par dana iznutra zdrobila. Tak da se pitam moze ta getriba izdrzat brizinu od 150 kmh? Ak neko zna nesto o tim getribama neka veli.
skoro sam došao do tog dijela da saznam, ali dobio sam otkaz zbog krize prije nego što sam mislio. samo dva dana sam radio kod čovjeka koji slaže getribe. moja preopruka bi bila zamijeniti cijelu getrinu. da li bi od škoda starih pasala getriba?
Miljac
Tesko je znati od cega sta pase. To u poljskoj mozda znajju najbolje jer tam ih ima puno jos. A ja se nadam da cu uspjet dovuc iz italije motor od pande 3o ks pa me zato zanima. Mozda je jedina stvar napravit jace zupcanike. I vidjet koliko zubi. E na yugu sam to slozio malo od getribe sa 4 malo sa getribe od 5 brzina i auto je iso ko lud. Ak neko zna o getribama neka napise da znamo. Hvala unaprjed.
pegla-e ovo se zove mat-vozilo,evo slija sta sam obeca
johan- Moderator
Najjači auto koji sam vidio tu kod nas da je cijeli mat crni je stara sedmica bmw(tuđmanka) e32, ali pomalo već vidim i novijih auta u toj boji, recimo vidio sam mat crni audi a5 kupe, polovično mat crn i srebrni bmw e60 ima ih danas, izgleda da postaje popularno...
A getriba... ne znam, meni do sad nije krenula odlazit, pa ne znam, mislim da ako je dobra, da sa kvalitetnim uljem mora ići, ako se ne divlja pre naglo, ako ju se normalno zavrtava da joj nema kaj biti, ne znam... Ali znam kaj pliva u getribi kojoj nije 20 godina promjenjeno ulje, ako nije već iscurilo, iz ove plave je isteklo nekih 2dcl mulja hrđavog, tak da to ima presudni utjecaj po meni...
A getriba... ne znam, meni do sad nije krenula odlazit, pa ne znam, mislim da ako je dobra, da sa kvalitetnim uljem mora ići, ako se ne divlja pre naglo, ako ju se normalno zavrtava da joj nema kaj biti, ne znam... Ali znam kaj pliva u getribi kojoj nije 20 godina promjenjeno ulje, ako nije već iscurilo, iz ove plave je isteklo nekih 2dcl mulja hrđavog, tak da to ima presudni utjecaj po meni...
Floyd ZG- Aktivni Član
Miljac
Kad vec komentirate boju meni mat osobno nije neke. Ja volim da se sjaji. A meni je na jednoj peglici dva puta otisla getriba. A i mandete su im lose pa zna malo kapat na njima. A znam da to nije auto da se divlja. Al ja sam motor slozio na novo veci klipovi glava zbrusena koliko se moglo. Broj okretaja brzina itd je vece. Tak da zaista neznam sto rec. Mozda neko ima vise iskustva i znanja pa bu reko. Jednio sto preostaje sve zupcanike i lezajeve promjenit ak je to isplativo i ak se zeli jurit.
Pegla ZG je napisao/la:
dobra mi je njezina getriba ali ako oš stavit motor od malo više konja mislim da bi se trebalo pripaziti na getribu
Miljac
Sve preinake zahtjevju dodatna ulaganja. Kod fice je to slicno al bolje rjeseno. Tam izvdais motor njegov stavis novi malo jaci i getriba neode. A nisam strucnjak za getribe. Sve zavisi ko kakv auto zeli i za sto. Znam samo da auto zahtjeva puno ljubavi. Rodvito ga prat usisavat dat mu ulje i ostalo. Tak i limari i lak moraju bit dobri i auto nebu vas nikad ostavio. Cim ga zanemarite on se pokvari. A naso sam dobrog majstora za limariju meh itd. A i izraduje cabriolete pa ak ko zeli nek mi se javi. Nije majstor tak skup samo da je love.
Stranica 4 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Polski fiat 126p 77'
» polski fiat 126p ili peglica
» fiat 126 polski fiat
» fiat 127 mk1
» Fiat 600 d i 600 r
» polski fiat 126p ili peglica
» fiat 126 polski fiat