Fićo by Mićo-Vk
+12
Zloćko
jeremija
silvano2703
johan
Lav
Tomislav
puyolov tata
Hrki
Camshaft
Filip
prka126
Mićo-Vk
16 posters
Stranica 3 / 3.
Stranica 3 / 3. • 1, 2, 3
Re: Fićo by Mićo-Vk
Za platinsko paljenje ostavi normalnu ficinu bobinu a za elektronsko paljenje moras staviti bobinu za elektronsko paljenje jer ako ostavis obicnu i nedaj boze da ostavis kontak upaljeni moze ti bobina eksplodirati
pa sad na ovo paljenje sa slika da li da ostavim moju (fićinu) ILI ORIGINAL BOSCHOVU koju sam dobio uz elektronsko paljenje
Mićo-Vk- Aktivni Član
- Broj komentara : 196
Registration date : 14.01.2010
a neznam kako funkcionira to paljenje ali najbolja ti je stvar ostavi orginalnu bobinu
Zloćko- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 6968
Registration date : 14.12.2010
danas postavio sve origigi iz kutije pa ako pukne neka puca,a platine ako će gorit neka gore samo da fićek ne izgori.kasnije stavim i slike
Mićo-Vk- Aktivni Član
evo da se ne zaboravimo počelo mi kapati ulje između mjenjača i motora e sad da skinem mjenjač ili motor ? meni bi bilo lakše i brže mjenjač ali ne znam mogu li izvaditi onda semering.a motor bio vani 5 god uuuuu
Mićo-Vk- Aktivni Član
Meni je isto puštalo na tom semeringu, sve izmijenjao oko motora napravio ajmo reći polugeneralnu, samo zaboravio taj zadnji semering. Jednostavno sam ga previdio montirao motor a on kaplje
Ja sam vadio motor, jer mi je bilo jednostavnije bez jame... Možeš i mjenjač skidati, ali moraš i korpu/lamelu i zamašnjak sa motora, iščupaš stari kacavidom, nabiješ novi i voila
Kupi neku poznatu marku, po pričama oni Žnj kvalitete vole vrlo brzo procuriti, a zamjena nije prejednostavna...
Ja sam vadio motor, jer mi je bilo jednostavnije bez jame... Možeš i mjenjač skidati, ali moraš i korpu/lamelu i zamašnjak sa motora, iščupaš stari kacavidom, nabiješ novi i voila
Kupi neku poznatu marku, po pričama oni Žnj kvalitete vole vrlo brzo procuriti, a zamjena nije prejednostavna...
Basko- Aktivni Član
- Broj komentara : 753
Registration date : 08.06.2012
imam ugaraži kanal pa će onda vjerojatno mijenjač dolje i odmah promjeniti i manžete na poluosovinama ako ih uspijem kupiti.u vk imam tokića i auto krešu pa ću pitati.možda netko sa foruma zna da ne lutam?
Mićo-Vk- Aktivni Član
kupio semering i krenuo udemontažu.sve poskidao kad sam skinuo zamajac izgledalo mi je kao da ule kaplje ispod one kvadratne brtve na karteru.semrring sam zamijenio.a brtvu još malo dotego,sve lijepo vratio i upalio fićka kad ono i dalje kapa.danas sam naručio novu brtvu kartera pa ću sutra zamjeniti.pošto sam brtvu mijenjao dok je motor bio vani bojim se da sam ju previše skratio.recite mi koliko da ju ostavim da viri kad ju postavim u utorda ne bude kratka i treba li je nečim mazati pošto je to plutana brtva?
Mićo-Vk- Aktivni Član
brtvu utisni maksimalno rukama u žljeb na karteru a zatimlagano skalpelom odreži višak što prelazi preko ruba kartera.Ja stavim diht mase malo samo na rubove utora na karteru i nisam dosad imao problema
Zloćko- MODERATOR SPAMER
hvala zloćko hitam u trgovinu pa kad završim javim
Mićo-Vk- Aktivni Član
demontirano-montirano ostavio da se diht masa suši nasuo novo ulje pa u jutro kad se vratim sa posla palim i gledam....pa javim
Mićo-Vk- Aktivni Član
Zloćko- MODERATOR SPAMER
evo javljam da nema ni kapi ulja ispod fićka znaći zamjenio dobar semering sa novim.utvrdio gradivo skidanja mjenjača(sam) i naravno sve vratio natrag.loše postavljenu brtvu kartera zamjenio novom uz vašu svesrdnu pomoć i sada je ok.tx forumašima
Mićo-Vk- Aktivni Član
Ovaj Zloćko je zaje*ant, ali zna znanje i spreman je pomoć...
Svaka čast, Mićo, sretno dalje!
Svaka čast, Mićo, sretno dalje!
Camshaft- Starosjedioc Foruma
- Broj komentara : 4420
Registration date : 10.09.2009
Zloćko- MODERATOR SPAMER
evo jš jedno pitanjce da se ne zaboravimo.Na AC pumpi mi slini gorivo,na samoj sredini ispod onog vijka.Kada fićka ne palim nekoliko dana što se sad događa treba ga nešto duže verglati da upali.Kao da se gorivo vrati u rezervor pa bih zamijenio pumpu mislim da je caka u njoj,i sad me zanima jel 750 i 850 ista.čini mi se da sam nekd čitao da se mora ona bakelitna podloška mijenjati,ali ne znam zbog čega pa stoga molim savijet.nešto tipa deblja ili tanja,eto tx
Mićo-Vk- Aktivni Član
Pumpe su ti iste 750,850,Y45, F126....
Bakelit mora biti celi tj nesme biti "šprungiran" a njegovom debljinom i debljinom dihtuga se igraš da dobiješ max hod osovinice koja tera pumpu,tj cca 2,5-3 mm.
Bakelit mora biti celi tj nesme biti "šprungiran" a njegovom debljinom i debljinom dihtuga se igraš da dobiješ max hod osovinice koja tera pumpu,tj cca 2,5-3 mm.
puyolov tata- DEDA NA FORUMU
- Broj komentara : 3802
Registration date : 04.04.2009
tx gospon puyolov tata
Mićo-Vk- Aktivni Član
Eto, tome služi forum...
Camshaft- Starosjedioc Foruma
- Broj komentara : 4420
Registration date : 10.09.2009
Ja neznam jel i meni do toga al imam isti problem kad se nevozi duze a pod duze mislim od 3 dana pa na dalje onda mi treba duze verglati da bi upalio...
Najdrazi_Tatica- Član
- Broj komentara : 88
Registration date : 26.12.2014
vidimo kroz koji dan.pumpa naručena kod tokića danas bi trebala stići
Mićo-Vk- Aktivni Član
Stranica 3 / 3. • 1, 2, 3
Stranica 3 / 3.