Fićo 750 playboy edition...
+14
vanmilo
megi
FILAVU
fico750leImotski
puyolov tata
Camshaft
dr.Damba
zok fićo
puyol
fusher
miro
Ćofi
Zloćko
Chaser_JDM
18 posters
Stranica 1 / 3.
Stranica 1 / 3. • 1, 2, 3
Fićo 750 playboy edition...
Nema veze sa golim ženama... a jeste svi odmah pootvarali...ha?
Dakle radi se o fićeku 750, koji je kupljen za nesmijem niti reć koliko novaca... jer me sram... kupljen je jer mi moja draga žena nebude vozila moju corollu AE86, ili Celicu iz 79.g. sa 18 RG motorom i 140ks... ona će dobit maloga koji joj je sladak....kako je i htjela...jer velikog joj je već previše...na auto mislim naravno...
a obožava sve kaj ima logo playbojeve zečice, pa će i auto imat par takvih detaljčića... zato playboy edition
Auto je kupljen u Zagrebu, prije nekih godinu dana i sad sam ga krenuo malo slagat.... fali mi puno detalja no o tome ćemo kasnije.... Auto pali i vozi, malo je truljkav, no ništa strašno.... jako su loša desna vrata, branici, te rozete za farove...no sve osim branika već naručeno i stiže...
ovakav je preuzet...
malo se počelo...:
koji su planovi?
u pravilu želim originalni izgled automobila, sa alu felgama koje sam već nabavio...ATS Classic 6Jx13... boja ide narančasta metalik... svi alu dijelovi se poliraju do savršenog sjaja... a u unutrašnjost idu sicevi od swifta GTi-a, te sve u kožu, vjerojatno krem boje..... što se motora i ovjesa tiče sve sam više zbunjen...jer kak sam i rekao, to je auto za moju ženu, a ona nebu mijenjala prirubnice i slične stvari pa bi ja htio sve zamijenit i stavit kvalitetnije i dugotrajnije rješenje....
auto se guli do čistog metala te pjeskare se podnica, blatobrani, motorni prostor... pa onda čemo dalje....
Hvala Filipu iz Osijeka za rozete, naravno da je tu glavni informator bio Puyolov tata...
Hvala Marku iz Zagreba na plastikama zadnjih lampi...
uz taj maleni slatkiš... imam neke auteke...tek toliko da se zna ako netko ima nešto dijelova za njih...
redom:
Toyota Carina TA12 1975,g, kupljena na Rabu sa lošim ovjeom, lošom zaštitom podnice te blatobrana, bez papira, bez nekih dijelova motora... nisam je ja od nule uredjivao, ali sam se i bez toga ubio da sve nabavim i riješim....
Toyota Celica RA40 21R motor 1979.g.
Toyota Celica TA40 18R-G motor 1979.g.
Toyota corolla KE30 1.2 motor 1978.g. 2 komada
Toyota Corolla AE86 4AGE motor 1983.g.
Suzuki Swift GTI MK1(prva serija-kockasti) 1987./88.g. 3 komada + 3 za dijelove
Suzuki Swift GTI MK2 a.k.a. luda kuja 1991.g.
eto ukratko....
kompletno gotova su 2 od njih...a ove+sljedeće godine će još 2-3 bit dovršena...nadam se...
evo par slikica mojih bebica.... ali nebum više o njima....
Dakle radi se o fićeku 750, koji je kupljen za nesmijem niti reć koliko novaca... jer me sram... kupljen je jer mi moja draga žena nebude vozila moju corollu AE86, ili Celicu iz 79.g. sa 18 RG motorom i 140ks... ona će dobit maloga koji joj je sladak....kako je i htjela...jer velikog joj je već previše...na auto mislim naravno...
a obožava sve kaj ima logo playbojeve zečice, pa će i auto imat par takvih detaljčića... zato playboy edition
Auto je kupljen u Zagrebu, prije nekih godinu dana i sad sam ga krenuo malo slagat.... fali mi puno detalja no o tome ćemo kasnije.... Auto pali i vozi, malo je truljkav, no ništa strašno.... jako su loša desna vrata, branici, te rozete za farove...no sve osim branika već naručeno i stiže...
ovakav je preuzet...
malo se počelo...:
koji su planovi?
u pravilu želim originalni izgled automobila, sa alu felgama koje sam već nabavio...ATS Classic 6Jx13... boja ide narančasta metalik... svi alu dijelovi se poliraju do savršenog sjaja... a u unutrašnjost idu sicevi od swifta GTi-a, te sve u kožu, vjerojatno krem boje..... što se motora i ovjesa tiče sve sam više zbunjen...jer kak sam i rekao, to je auto za moju ženu, a ona nebu mijenjala prirubnice i slične stvari pa bi ja htio sve zamijenit i stavit kvalitetnije i dugotrajnije rješenje....
auto se guli do čistog metala te pjeskare se podnica, blatobrani, motorni prostor... pa onda čemo dalje....
Hvala Filipu iz Osijeka za rozete, naravno da je tu glavni informator bio Puyolov tata...
Hvala Marku iz Zagreba na plastikama zadnjih lampi...
uz taj maleni slatkiš... imam neke auteke...tek toliko da se zna ako netko ima nešto dijelova za njih...
redom:
Toyota Carina TA12 1975,g, kupljena na Rabu sa lošim ovjeom, lošom zaštitom podnice te blatobrana, bez papira, bez nekih dijelova motora... nisam je ja od nule uredjivao, ali sam se i bez toga ubio da sve nabavim i riješim....
Toyota Celica RA40 21R motor 1979.g.
Toyota Celica TA40 18R-G motor 1979.g.
Toyota corolla KE30 1.2 motor 1978.g. 2 komada
Toyota Corolla AE86 4AGE motor 1983.g.
Suzuki Swift GTI MK1(prva serija-kockasti) 1987./88.g. 3 komada + 3 za dijelove
Suzuki Swift GTI MK2 a.k.a. luda kuja 1991.g.
eto ukratko....
kompletno gotova su 2 od njih...a ove+sljedeće godine će još 2-3 bit dovršena...nadam se...
evo par slikica mojih bebica.... ali nebum više o njima....
Re: Fićo 750 playboy edition...
moglo bi ovo biti zanimljivo...svaka čast na kolekciji
Zloćko- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 6968
Registration date : 14.12.2010
Zanimljiv projekt.
Da ti prebacim ove druge aute u posebnu temu u "GARAŽI"
Da ti prebacim ove druge aute u posebnu temu u "GARAŽI"
Ćofi- Starosjedioc Foruma
- Broj komentara : 2740
Registration date : 28.11.2009
Ma netreba...neka ostanu tu...necu vise o njima...dalje je sve na ficeku....
Evo danas bio slobodan dan, pa se malo radilo... Skinuo sam oba blatobrana, koje su majstori zakrpali kao čiši čips...i na to kit od preko 5mm...ono plastik fantastik.... spremam ga za pjeskarenje koje će kroz tjedan-dva... izvadio sam sve iz unutrašnjosti, još moram skinut podvozje, motor sa getribom i stakla...
Raskopao sam i intrument tablu i sve očistio, i sad je sastavljam... tokom dana su stigla nova vrata, nove rozete, i nove maglenke... i bila je proba budućih felgi.....:-)))
Raskopao sam i intrument tablu i sve očistio, i sad je sastavljam... tokom dana su stigla nova vrata, nove rozete, i nove maglenke... i bila je proba budućih felgi.....:-)))
Ima posla i vidi se da bude temeljito, samo daj.....
miro- 3 GEMIŠTA NE MOGU MI NIŠTA
- Broj komentara : 1648
Registration date : 25.11.2009
e sad...planiram malo spustit auto, pa da čujem savjete...
auto mora past cca. 4 cm.... iza nije problem, ali dobro dođe savjet koji, ili sa čega uzet opruge, amortizere...jer ja ne režem oruge.... to je suludo...
a naprijed kaj se ubacuje blok pod feder plate ili ima neko bolje riješenje?
auto mora past cca. 4 cm.... iza nije problem, ali dobro dođe savjet koji, ili sa čega uzet opruge, amortizere...jer ja ne režem oruge.... to je suludo...
a naprijed kaj se ubacuje blok pod feder plate ili ima neko bolje riješenje?
ništa nećeš izgubit ako opruge odrežeš za jedan krug ali preporučljivo je onda završetak opruge ugrijat i savit da zadnji krug izgleda ravno poput tvorničkog a za nekih 4 cm naprijed ti je dovoljno izvaditi 3 list feder plate gledajući od gore i istući ga da se poravna i kad sve sklopiš nazad bit će spušen odprilike toliko
Zloćko- MODERATOR SPAMER
joj, Zloćko fušeru!
pegline sprešaj na 18 cm a lisnatu prebij na 10 cm..to ti je visina "nacionalke"
tj. pišaš bubrežni kamenac...
za cestu std pegla i lisnatu na cca 14-15 cm...
pegline sprešaj na 18 cm a lisnatu prebij na 10 cm..to ti je visina "nacionalke"
tj. pišaš bubrežni kamenac...
za cestu std pegla i lisnatu na cca 14-15 cm...
fusher- SPAMER
- Broj komentara : 3006
Registration date : 17.01.2011
amorte samo uzmeš od peglice oni su dovoljno
a felge nekako i ja imam iste...
a felge nekako i ja imam iste...
puyol- Dopredsjednik "FIĆO FAN KLUBA"
- Broj komentara : 2619
Registration date : 06.11.2009
sta ti se isplati radit tako slabu limariju?
zok fićo- Aktivni Član
- Broj komentara : 479
Registration date : 11.01.2010
Naravno da se ne isplati...al ja nis ne bacam...sve popravljam...i to kak spada...nastavlja se.....
Danas sam napravio šalice(nosače) za siceve od swifta, očistio sve šaltere, prekidače, ventilaciju...sad poliram okvir pepeljare jer je izgreban...:-)) slike uskoro...
stavi pokoju sliku da vidimo kako to napreduje
Zloćko- MODERATOR SPAMER
Sutra idem na teren pa slike čim se vratim...kroz 8 dana, do tad pauza.... jer moram i do Varaždina po nekaj dijelova....
Zovem te kad sam tamo...negdje 13.6. Mislim...posalji broj meni na PM...pa. se javim za cugu...
Dakle vratio se ja napokon u garažu....uh....kako mi je falila....:-)
raskopao sam sve na proste faktore pa tako i pepeljaru.. jer je pohrđala iznutra, a uz to alu okvir je sav bio izgreban....jako duboko.... pa sam malo obnovio okvir, i ostalo popjeskario i ide na cinčanje, pa lakiranje...
tako sam i rastavio sve prekidače i sve nanovo očistio i sklopio...još samo moram bijelim markerom popunit ove linije gdje su znakovi....:-)
tako je bilo i sa ventilacijom...moram napravit novu gumu, jer se sva očerupala, a ostalo pjesak i cinčanje....
tako je bilo i sa instrument tablom... sve rastavljeno, očišćeno...kilometraža vraćena na nulu i polakirana pozadina u crveno.... i stiglo je nešto novih dijelova....rozetice i maglenke...jupiiiiii:-)
naravno sve manje stvari sam čistio u dnevnoj sobi za stolom...jer nemogu stalno bit u garaži...kaže moja žena...:-))
raskopao sam sve na proste faktore pa tako i pepeljaru.. jer je pohrđala iznutra, a uz to alu okvir je sav bio izgreban....jako duboko.... pa sam malo obnovio okvir, i ostalo popjeskario i ide na cinčanje, pa lakiranje...
tako sam i rastavio sve prekidače i sve nanovo očistio i sklopio...još samo moram bijelim markerom popunit ove linije gdje su znakovi....:-)
tako je bilo i sa ventilacijom...moram napravit novu gumu, jer se sva očerupala, a ostalo pjesak i cinčanje....
tako je bilo i sa instrument tablom... sve rastavljeno, očišćeno...kilometraža vraćena na nulu i polakirana pozadina u crveno.... i stiglo je nešto novih dijelova....rozetice i maglenke...jupiiiiii:-)
naravno sve manje stvari sam čistio u dnevnoj sobi za stolom...jer nemogu stalno bit u garaži...kaže moja žena...:-))
e sad... ovjes je također u dijelovima...i ide na pjesak, pa lakiranje/cinčanje...kako koji dio....
no imam par pitanja...
ja neznam kako se na ovom autiću zove koji dio...osnovno je glavčina, vilica, amortizer, opruga/feder plata...no kak se kod njega koji dio zove? po meni je vilica slika broj 1, glavčina je slika broj 2(no samo rotirajući dio sa dosjedom za dobož), no kak se ona ispreša van? jer ima lufta malo..... kolko koštaju nove? kaj napravit? gdje nabavit selene, ili kupit komplet novo....?
no imam par pitanja...
ja neznam kako se na ovom autiću zove koji dio...osnovno je glavčina, vilica, amortizer, opruga/feder plata...no kak se kod njega koji dio zove? po meni je vilica slika broj 1, glavčina je slika broj 2(no samo rotirajući dio sa dosjedom za dobož), no kak se ona ispreša van? jer ima lufta malo..... kolko koštaju nove? kaj napravit? gdje nabavit selene, ili kupit komplet novo....?
Vilica je broj jedan, a dva je rukavac!
Na vilici se mijenjaju samo ovi seleni, dok kod rukavaca idu nove pikse.
Kaj se tiče osovine tj glavčine, pogledaj na glavčini ako ima osigurač na jednoj strani, njega van i onda pod prešu da izađe ležaj. Novi ležaj je oko 70kn. Ako nema osigurača onda ide cijela glavčina sa ležajem nova, već bude neko onda dodal cijenu jer ju neznam.
Na vilici se mijenjaju samo ovi seleni, dok kod rukavaca idu nove pikse.
Kaj se tiče osovine tj glavčine, pogledaj na glavčini ako ima osigurač na jednoj strani, njega van i onda pod prešu da izađe ležaj. Novi ležaj je oko 70kn. Ako nema osigurača onda ide cijela glavčina sa ležajem nova, već bude neko onda dodal cijenu jer ju neznam.
puyol- Dopredsjednik "FIĆO FAN KLUBA"
- Broj komentara : 2619
Registration date : 06.11.2009
Fino, samo ti rastavljaj pa uređuj, na kraju ćeš dobit novi auto...
Camshaft- Starosjedioc Foruma
- Broj komentara : 4420
Registration date : 10.09.2009
Po meni je to jedina mogućnost da se posao dobro odradi... ove fore kao seleni su dobri nakon 25 godina..zaboravi...a svi znamo kakve su zastite lima na zastavi...kao i na novoj ladi...hrdja nakon 2 godine...danas je pauza oko auta...radim roler za fićeka...sutra je nadam se gotov pa će se auto rotirat kao bubanj...da mogu sve Kak treba napravit na njemu
Stranica 1 / 3. • 1, 2, 3
Stranica 1 / 3.