Pomoć u vezi grijanja
+3
fusher
Zloćko
Basko
7 posters
Stranica 1 / 1.
Pomoć u vezi grijanja
Pozdrav! imam problem u fići, neprestano grije!! onu ručkicu iza ručne kada okrenem nadesno otvori se ona klapna iza zadnjeg sica, kada pomaknem ulijevo se zatvori, ali mi neprestano grije oko ručne kočnice,pod noge, šoferšajbu... kako to ugasit???
Basko- Aktivni Član
- Broj komentara : 753
Registration date : 08.06.2012
Re: Pomoć u vezi grijanja
otvori klapnu ispod hladnjaka nazad tako da vrući zrak može nesmetano izlaziti vanka i provjeri jel se unutranje klapne dobro zatvaraju
Zloćko- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 6968
Registration date : 14.12.2010
ona dolje klapna je uvijek otvorena, a ona unutranja se zatvori kada pomaknem polugu ulijevo, ali mi i dalje stalno grije kroz onaj tunel na sredini i naprijed... jel postoji još koje mjesto od kuda može dolazit topao zrak, jel postoji još koja klapna....
Basko- Aktivni Član
otvori da vidiš situaciju ispod poluge, možda se odlomila il sl
fusher- SPAMER
- Broj komentara : 3006
Registration date : 17.01.2011
sorry al mi baš nije jasno šta da otvorim...? baš sam sada čitao po internetu da kada je grijanje zatvoreno poluga stoji skroz prema naprijed, a meni neide do tog položaja, postoji li još koja klapna koja je mogla zaglavit?
Basko- Aktivni Član
koliko mi je poznato poluga ima tri pozicije
1.poluga prema napred grijanje zatvoreno
2.poluga na sredini otvorena klapna iza zadnjeg sica
3.poluga skroz desno(prema zadnjem desnom kotaču)grijanje radi za prednji kraj noge i šoferšajba.
ako griješim ispravite me.
dali si skidao metalni poklopac di se nalazi poluga ,zna bit hrđe na poluzi di se nalazi feder skini sve dole imaš tri vide križne budu obično i to lijepo sve počisti i podmaži i mora šljakat.
ako ne provijeri klapne na zadnjem kraju kao šta kaže fusher da ne zapinje na poluzi koja ide kroz cijev na zadnju klapnu(ona klapna iza hladnjaka)
ako uspiješ vidjet poluga mora stajat skroz ulijevo kada je zatvoreno grijanje
1.poluga prema napred grijanje zatvoreno
2.poluga na sredini otvorena klapna iza zadnjeg sica
3.poluga skroz desno(prema zadnjem desnom kotaču)grijanje radi za prednji kraj noge i šoferšajba.
ako griješim ispravite me.
dali si skidao metalni poklopac di se nalazi poluga ,zna bit hrđe na poluzi di se nalazi feder skini sve dole imaš tri vide križne budu obično i to lijepo sve počisti i podmaži i mora šljakat.
ako ne provijeri klapne na zadnjem kraju kao šta kaže fusher da ne zapinje na poluzi koja ide kroz cijev na zadnju klapnu(ona klapna iza hladnjaka)
ako uspiješ vidjet poluga mora stajat skroz ulijevo kada je zatvoreno grijanje
ŠOLE- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1050
Registration date : 21.07.2012
sjetih se još nećega na tim klapnama imaš gumirane rubove pa se zna guma raspast od starosti i vise komadi pa da se nije zamotala ili zgužvala i ne dopušta zatvaranje-otvaranje do kraja. provijeri!!!
ŠOLE- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1050
Registration date : 21.07.2012
Aha e nisam se sjetio da se tamo može otvorit, a vidio sam taj poklopac kad sam radio tapecirunge... onda ću jedan dan to sve poskidat pa vidjet! meni tek kada okrenem skroz desno otvara klapnu iza zadnjeg sica. sada po zimi mi ne smeta, al će po ljetu bit kuhanja ako to ne popravim. Hvala!!
Basko- Aktivni Član
poz koliko treba daje otvorena klapna ispod hladnjaka , kod mene je neki 7-8 cm na pola otprilike jeli to dovoljno
fico01- Aktivni Član
- Broj komentara : 170
Registration date : 01.02.2012
otvori ju lijepo širom i fiksiraj, ničem neće štetiti samo može pomoći
Basko- Aktivni Član
basko jel tebi još grije kad ne treba i u kojem položaju ti stoji polugica
Mićo-Vk- Aktivni Član
- Broj komentara : 196
Registration date : 14.01.2010
ukoliko na fići sve funkcionira glede 'strujanja' rashladne tekućine i da je kiler 'čist' izvana i iznutra, klapna sa 7-8 cm je ok... ako se grijanje povećava, otvori klapnu i podloži sa bilo čime što se nađe uz cestu - drvo ili sl .... ja sam imao isti 'maleni' otvor na kontrašu, sa termostatom u crijevu vode, bez ekspanzione posude i sve je bilo u najboljem redu. Iako se ta klapna, ukoliko je sve u originalu i ispravno, otvara putem polugice iz kilera čije je otvaranje kao produkt više temperature - iako ne znam kome je to ispravno tj tko to koristi . . . .
JURICA- Aktivni Član
- Broj komentara : 649
Registration date : 30.04.2009
Položaj prema naprijed zatvoreno, 45° udesno (na pola) otvoreno kroz tunel i prema šoferšajbi, 90° (skroz u desno prema boku) otvara se i klapna iza zadnjeg sica, znači komplet otvoreno grijanje... Sad kad mi je skroz zatvoreno i dalje malo grije kroz tunel, ali zanemarivoMićo-Vk je napisao/la:basko jel tebi još grije kad ne treba i u kojem položaju ti stoji polugica
Problem je bio u tome što je poluga malo blokirala tj. nije se dala pomaknuti do kraja u položaj "zatvoreno"
Basko- Aktivni Član
hvala na informaciji i meni se ne da skroz zatvoriti do kraja pa će i taj detalj na servis
Mićo-Vk- Aktivni Član
- Broj komentara : 196
Registration date : 14.01.2010
Stranica 1 / 1.