problem neznam s cim
3 posters
Stranica 1 / 1.
problem neznam s cim
E ovko, nakon sto sam pao na tehickom, sve sam popravio sta nevalja, smjesu u karbu, rucnu, selene, volan, i jucer idem nastelat ventile, i nastelam ih..krenem g upalit i nist..vrti ko lud, al nista, pretpaljenje namjestio isto kao i platine..i stavim onu "kemijsku sa lmpicom" sta sluzi za stelnje pretpaljenj..i rukom vrtim motor..lampica se nijednom nije ugasila..u cijelom okretaju motora je gorila lampica..molim za pomoć..dali je do bobine?
Tunja- Aktivni Član
- Broj komentara : 112
Registration date : 04.03.2013
Re: problem neznam s cim
Novi kondenzator sam stavio, nove platine (zazor 0.5) namjestio pretpaljenje, naci cijelo vrijeme ajmo rec iskri, al kad prislonim od bobine kabl na motor, i zavrtim ga, nema iskre..i da, nakon nekoliko vrtnji, odjednom se na kontaktu izgasile kontrolne lampice i brava je zastekala, jedva sam kljuc izvadio iz brave
Tunja- Aktivni Član
Ukratko na kondenzatoru imam stlnu struju od 12v..ne prekid se
Tunja- Aktivni Član
Nova bobina..i opet nista..vrti vrti al ne baca iskru..ako netko zna bilo sta..recite..znaci nova bobina..struje ima na njoj..sve sam ispito..sve zice..al kad naslonim njen kabl na motor..nema iskre..kabl isto novi
Tunja- Aktivni Član
Kolega na Bobinu dolzi zica sa naponom 12v a sa iste odlazi zica na razvodnik paljenja odnosno kondenzator. Obicno to radim ovako remenicu okrecem da dodje na Reper oznaku ,zatim odpustim razvodnik ,dam kontakt skinem razvodnu kapu okrenem razvodnik kontra od kretanja kazaljke na satu da ga skinem sa brjega a zatim ga poako zakrecem dok ne baci iskru na platine tu ga stegnem i to je to pogledaj ti razvodnu ,ruku i kapu! ili ako ne dobijas struju na platine onda ti je izolator los pa ti struja probija na masu.
piksna na novim platinama ti blokira i platine ti non stop ostaju otvorene.znači skidaj platine vani i dobro ih razradi i vidi jel dugmad idealno spaja.
Zloćko- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 6968
Registration date : 14.12.2010
Kolega ,koliko vidim opisao si da si stavio novu Bobinu,Kondenzator,Platine ? te pises da stalno iskri ?? Moje pitanje dali si vadio razvodnik kad si stelovao ventile?Ako ti imas struju koja iskri po kucistu Razvodnika ,pogledaj izolator i dali ti se dotice sto na onom vijku sta se pritezu platine ,uz to pogledaj kako rece kolega Zlocko dali platine rade ne zaglavljuju .
Stranica 1 / 1.