Kočnice diskovi i problem
+3
miro
puyolov tata
Čuvitar
7 posters
Stranica 2 / 4.
Stranica 2 / 4. • 1, 2, 3, 4
Re: Kočnice diskovi i problem
Di naći \ naručiti. I meni se čini da u tome leži kvaka, nisan uspija naći ovako googlajuči neko crivo šta ima L na prihvatu na čeljusti, inače od yuga su čeljusti.
Čuvitar- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1725
Registration date : 18.10.2018
E takav prihvat nisan uspija nač. Di \ gdje kupiti \naručiti? Inače samo da provjerim, čeljusti idu obrnuto od yuga, šta je Liva - desno i obrnuto?
Akron se traži u bilo kojem dućanu auto dijelova.
Da,lijeva čeljust Yugo ide na desno kod fiće i desna na lijevo!!
Odzračnici,anlihter cicica MORA BITI GORE!
Crijevo nema baš pravi kut, već je"savinuto" cirka 20stupnjeva!
Da,lijeva čeljust Yugo ide na desno kod fiće i desna na lijevo!!
Odzračnici,anlihter cicica MORA BITI GORE!
Crijevo nema baš pravi kut, već je"savinuto" cirka 20stupnjeva!
puyolov tata- DEDA NA FORUMU
- Broj komentara : 3802
Registration date : 04.04.2009
Inače ovo su kliješta unićeva,al razlika zanemariva!
Crijevo treba tak stajat!
Sretno!!
puyolov tata- DEDA NA FORUMU
- Broj komentara : 3802
Registration date : 04.04.2009
Klišta san kupija u Poljskoj ovu godinu nova (i je mislim da je deklaracija bila Fiat uno, Ali meni su izgledale ko i ove šta san ima od yuga 45 samo bez rupe za onu laticu za osiguranje fleksi criva. Ima li neke druge razlike ? Jer su montirane na nosače od yuga? Ja nisan nešto drugo zamjeti.. ali nadam se da će sad to bit bolje, nisan još proba napravit pravi đir. Ali hvala na savjetima. Napisat ću razvoj događaja.
kod diskova, je meni bilo kad bi smota punin desno da propadne kocnica, greska bila da kad smota punin olabavi crivo odvida ga, kasnije stavija criva od stojadina zadnja cini mi se i sve 5!
markoz- Aktivni Član
- Broj komentara : 282
Registration date : 22.02.2018
valjda si stavija prednja od 101 jer tribaju duža da ih ne nateže
asconaextreme- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1106
Registration date : 23.10.2012
E nisan. Jebajiga to mi niko nije reka.
Držim fige, čini se da bi to moglo biti rješenje.
Camshaft- Starosjedioc Foruma
- Broj komentara : 4420
Registration date : 10.09.2009
Zadnje pitanje za znalce. Da li mora disk bit idealno u centru onog nosača čeljusti, meni su diskovi bliži dosta onoj strani nosača di ide klip čeljusti.
Vatan se za slamke. Izminija san criva i više neman problema s papučicon. Uvik je uredna. Ali kad naglije stisnem još uvik koči prvo desno kolo. Kad stiskam polako onda se čini sve ok. Ispalit ću.
Vatan se za slamke. Izminija san criva i više neman problema s papučicon. Uvik je uredna. Ali kad naglije stisnem još uvik koči prvo desno kolo. Kad stiskam polako onda se čini sve ok. Ispalit ću.
A tu si siguran da bude sve dobro. Koci koliko nagazis.
Volio bi cuti iskustvo nekoga tko ima diskove naprijed, kako se ponasa kod kocenja, jel zanosi, gdje mu papucica lovi, kako na mokrome reagira, jel blokira prerano, ipak je fico otraga tezi pa je i teziste drugacije.
Jedini doticaj sa diskovima je kad sam kolegi preparkiravao ficu na kojem su bili diskovi i lovilo mu skroz na podu. Nekako mi cudno bilo.
Jel i u tim diskovima ko i kod pumpi, uzmes pa skuzis da mozes i bez toga. Stavis ih i kao bolje koci ali nista sad nesto posebno a imas ovakve zajebancije.
Bilo bi dobro o tome da netko napise nesto iz prve ruke, kolika je stvarna razlika dikovi-dobosi
Volio bi cuti iskustvo nekoga tko ima diskove naprijed, kako se ponasa kod kocenja, jel zanosi, gdje mu papucica lovi, kako na mokrome reagira, jel blokira prerano, ipak je fico otraga tezi pa je i teziste drugacije.
Jedini doticaj sa diskovima je kad sam kolegi preparkiravao ficu na kojem su bili diskovi i lovilo mu skroz na podu. Nekako mi cudno bilo.
Jel i u tim diskovima ko i kod pumpi, uzmes pa skuzis da mozes i bez toga. Stavis ih i kao bolje koci ali nista sad nesto posebno a imas ovakve zajebancije.
Bilo bi dobro o tome da netko napise nesto iz prve ruke, kolika je stvarna razlika dikovi-dobosi
miro- 3 GEMIŠTA NE MOGU MI NIŠTA
- Broj komentara : 1648
Registration date : 25.11.2009
Čuvitar likes this post
Evo ja forsiram malo temu jer nisam zadovoljan. Strojar sam po struci, (premda to ne mora ništa značit) mogu reć da iman malo iskustva i zdrave logike. Ja san stavija diskove jer mi se tilo, svi kao imaju i hvale to pa ajde i ja ću. Nisan još bija po forumima ni krugovima oko fića, tako da san sve sam primirja, napravija bez CNC itd.... Da ne duljim ne znan jesam li negdi falija,, jednostavno je to ko pasulj.
Ali zato i forsiram jer nećujen da iko drugi ima problema, znači da san ja tele onda ili svi drugi šute.
Ali zato i forsiram jer nećujen da iko drugi ima problema, znači da san ja tele onda ili svi drugi šute.
Ja imam diskove naprijed i nazad.Razlika prema dobošima je nebo-zemlja.Fićo je nazad teži pa samim tim ugradnja samo prednjih diskova nije naj pametnije riješenje iz razloga sto se dešava da prednja kola zablokiraju dok teret(nazad) još usporava.Po kisi nedaj bože naglog kočenja,ode on koliko je njega volja.Ja živim na brijegu i jako dobro znam kako kočnice na fići trebaju bit!Dok nisam ugradio regulator kočenja i zatvorio tlak prema prednjim kolima klizao sam ko po ledu.Nisam još savršeno uštelovao postotke rada nožne kočnice ali uskoro ću.Uglavnom zatvaranjem tlaka prema prednjim kolima auto na mokroj podlozi puno bolje staje i skoro da i ne kliže.
Zloćko- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 6968
Registration date : 14.12.2010
Vidiš da ima neka caka. Sad samo je pitanje kolika je zajebancija sve to. Aj zloćo ako ti se da , ili ako imaš neku sliku tog regulatora i di si ga točno montira (dodatan bakar, T komad - ono izvedba ) Ja san zna da bianchi ima nazad jedan dodatni regulator , pa san se dugo raspitivao da li tako nešto ovde ugraditi naprid (radi težine) - nisan dobi ni približan odgovor.
Jer ponavljam kad lagano stiščem i otpuštan pedalu kao da se sve ujednači i onda je to ok, ali ako izleti mačka onda san u banani (pogotovo po mokrom). BTW I ja živin na brdu i svaki dan vozin uzbrdo nizbrdo.
Jer ponavljam kad lagano stiščem i otpuštan pedalu kao da se sve ujednači i onda je to ok, ali ako izleti mačka onda san u banani (pogotovo po mokrom). BTW I ja živin na brdu i svaki dan vozin uzbrdo nizbrdo.
Koji je kod tebe tip glavnog kočionog cilindra?
Zloćko- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 6968
Registration date : 14.12.2010
Onaj novi tip, dva ulaza, tri izlaza - jedan za zadnja kola i dva za prednja (svaki svoje).
I nazad je onaj razdjelnik di je i zavidan indikator.
Tako je tvornički bilo.
I nazad je onaj razdjelnik di je i zavidan indikator.
Tako je tvornički bilo.
Hm...zanimljivo.
I kombiji su u kasnijoj varijanti imali diskove ali bog te pita kako je to kocilo i kakve su probleme imali. I ovako nisu bili nesto vozni i stabilni.
Sve mi se vidi da je to opet jedan detalj i prica "imam diskove" sad malo bolje koci. Funkcionalnost a pogotovu sigurnost i ponasanje u nekoj ekstrem situaciji je totalno nesigurna.
Ovo sta Zlocko radi drzi vodu i znam da ce on to usavrsiti do kraja i to bi tako trebalo biti ali stavljanje samo diskova naprijed je ocito sigurnosno upitno.
Valjda ce jos biti komentara...pratimo dalje
I kombiji su u kasnijoj varijanti imali diskove ali bog te pita kako je to kocilo i kakve su probleme imali. I ovako nisu bili nesto vozni i stabilni.
Sve mi se vidi da je to opet jedan detalj i prica "imam diskove" sad malo bolje koci. Funkcionalnost a pogotovu sigurnost i ponasanje u nekoj ekstrem situaciji je totalno nesigurna.
Ovo sta Zlocko radi drzi vodu i znam da ce on to usavrsiti do kraja i to bi tako trebalo biti ali stavljanje samo diskova naprijed je ocito sigurnosno upitno.
Valjda ce jos biti komentara...pratimo dalje
mythbusters.....
Slažem se da je ovo šta zloćo radi pravi put. Ali jbt kako svi drugi voze samo s diskovima naprid - samoubilačku misiju.
Liva strana je teža jer ja tamo sedin - pa onda je druga lakša i to kolo proklizava kad se stisne jako ili po mokrom? Ha?
Slažem se da je ovo šta zloćo radi pravi put. Ali jbt kako svi drugi voze samo s diskovima naprid - samoubilačku misiju.
Liva strana je teža jer ja tamo sedin - pa onda je druga lakša i to kolo proklizava kad se stisne jako ili po mokrom? Ha?
Stvarno ne znam, nesto sam prikupljao da ih sebi nekad montiram ali sam odustao jer mi nekako to nije cistom logikom islo da je to sigurno i Ok.
Diskovi su amerika za dobose po suvon po kisi je zajeb, ali ajmo ovako prvo sve triba biti uredno, criva, cijevi,klista, plocice i diskovi, ako jedno od toga steka dzaba si krecija, ovo sto zloco ima je opet druga prica diskovi iza a ne dobosi, ako ces to ugradivat najlakse ti je golf 2 celjusti zadnje, kod mene su samo diskovi naprid ii nilad nisan ositija da me kocnice zaj, kazen sve uredno mora biti zna se desit da se cijev pricepi zastopa i na to obrati paznju....
markoz- Aktivni Član
- Broj komentara : 282
Registration date : 22.02.2018
Ma naprid je sve novo,. Pošto san već lagano dosadan i samom sebi.
Obećavam vam, ako ikad nađen di je bija problem da ću prvo to iskustvo podilit sa ženon (koja strpljivo sluša i trpi o ovom mom problemu već neko vrime) a onda odma iza toga s vama ovde u ovoj temi.
Obećavam vam, ako ikad nađen di je bija problem da ću prvo to iskustvo podilit sa ženon (koja strpljivo sluša i trpi o ovom mom problemu već neko vrime) a onda odma iza toga s vama ovde u ovoj temi.
Stranica 2 / 4. • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Diskovi za fiću
» Problem...
» diskovi/KLIJEŠTA na fići - od kojeg vozila su ?
» KOCNICE 750 M
» problem neznam s cim
» Problem...
» diskovi/KLIJEŠTA na fići - od kojeg vozila su ?
» KOCNICE 750 M
» problem neznam s cim
Stranica 2 / 4.