Sirotinjski Lux-suz
+13
antoniyx
Boki_B
Fifi - Z750
Camshaft
Vedran
Zloćko
puyolov tata
tomtom
oliwer
Tomislav
jeep frik
Čuvitar
ljuti
17 posters
Stranica 5 / 20.
Stranica 5 / 20. • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12 ... 20
Re: Sirotinjski Lux-suz
U današnje vrime je lakše ofarbat blatobran od novijeg auta nego se zajebavat oko pragova i ostale gnjileži na fići a i brža je lova u pitanju. Naivno si postupio i sad plaćaš penale. Kad sam ja radio crvenog fiću prvo sam otiša do čuvenih majstora i pita za cijenu limarije, zatim se vratio kući i kupio co2 aparat i uhvatio se i sam odradio sve do zadnjeg detalja. Limari su posebna vrsta klošara koji zaseru posao koji se kasnije teško ili nikako isporavlja. Dat ću ti par prijateljskih savjeta..
1.Kupi sebi co2 aparat i bocu i nađi par bezveznih limova i malo vježbaj varenje. Imaš i youtube kao profesora za to.
2.Kupi rubove i sam ih polako isjeci i zavari druge.
3.Radi polako jer ćeš se kasnije pokajati ako požuriš.
4.Svu hrđu temeljito očisti i premaži Antirostom i temeljnom bojom
5.Imaj strpljenja, ako ti ne ide nešto ostavi i ohladi živce i vrati se poslije i bit će bolje i napravit ćeš
6.Pripremaj fiću kao da radiš novo auto i goni do te granice da budeš ponosan na sebe jer si to super napravio.
7.Nemoj ga farbat u garaži nego u komori. Nek se lijepo sjaji ipak je to tvoje ogledalo. Sretno u daljnim radovima.
P.S.netrebaš koristit lim debeo 1 mm jer ga je teško pilat i obrađivat
1.Kupi sebi co2 aparat i bocu i nađi par bezveznih limova i malo vježbaj varenje. Imaš i youtube kao profesora za to.
5.Imaj strpljenja, ako ti ne ide nešto ostavi i ohladi živce i vrati se poslije i bit će bolje i napravit ćeš
6.Pripremaj fiću kao da radiš novo auto i goni do te granice da budeš ponosan na sebe jer si to super napravio.
7.Nemoj ga farbat u garaži nego u komori. Nek se lijepo sjaji ipak je to tvoje ogledalo. Sretno u daljnim radovima.
Zloćko- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 6968
Registration date : 14.12.2010
tomtom and Čuvitar like this post
ISTINA!!!!
puyolov tata- DEDA NA FORUMU
- Broj komentara : 3802
Registration date : 04.04.2009
1mm debljinu sam mislio podove i te donje dijelove,a za ovo ostalo je valjda 08mm ok?
za vjezbanje imam neke stvarcice koje moram po kuci da varim,neke ograde pa bih na tome prvo se ucio,za sad gledam oglase za kakav polovan c02,bome imaju jake cijene.
inace ficka svaki dan malo provozam,jer je slijepa ulica pa nema nigdje nikog,ide ok,malo trokira,ali ide,koci ok,vozi ravno,sa mehanicke strane cak to kao i moze proci.
nego pitanje,kako mi je bolje za odraditi zadnji dio ispod prozora,jer mi to djeluje nekako najteze od svega ovoga odraditi?
evo neka starija slika dok je staklo jos bilo gore,znaci taj dio ispod odraditi od lima ili pokusati naci nekog ficu sa kojeg bi taj dio odrezao?
za vjezbanje imam neke stvarcice koje moram po kuci da varim,neke ograde pa bih na tome prvo se ucio,za sad gledam oglase za kakav polovan c02,bome imaju jake cijene.
inace ficka svaki dan malo provozam,jer je slijepa ulica pa nema nigdje nikog,ide ok,malo trokira,ali ide,koci ok,vozi ravno,sa mehanicke strane cak to kao i moze proci.
nego pitanje,kako mi je bolje za odraditi zadnji dio ispod prozora,jer mi to djeluje nekako najteze od svega ovoga odraditi?
evo neka starija slika dok je staklo jos bilo gore,znaci taj dio ispod odraditi od lima ili pokusati naci nekog ficu sa kojeg bi taj dio odrezao?
ljuti- Aktivni Član
- Broj komentara : 275
Registration date : 02.11.2020
Radi sve sa 0.8 limom jer je lakše i mjerom je približniji tvorničkoj debljini lima. Ako ima neki fićo na odpadu da mu je dio ispod šajbe zdrav to je bolja opcija a ako ne polako se igraj sa limom dok dobiješ oblik. Imaš Co2 aparate za oko 3000kn relativno dobre al nemoj razmišljat na način da je to skupo nego da će ti taj aparat ostat i nakon fiće i da je bolje nego da si taj novac bacio u vjetar.
Zloćko- MODERATOR SPAMER
Čuvitar likes this post
Odlično rečeno! Usput zadnji dio ispod šajbe treba, ako ima neko od ekipe za odrezati bilo bi dobro!
jeep frik- Član
- Broj komentara : 68
Registration date : 04.11.2020
sta mislite o ovome cudu? pise da ide bez boce varenje sa nekom punjenom zicom?
valja li taj za ovo sto meni treba ili trebam bas sa co2?
https://www.ipo-tools.hr/aparati-za-zavarivanje/MIG-160ER
valja li taj za ovo sto meni treba ili trebam bas sa co2?
https://www.ipo-tools.hr/aparati-za-zavarivanje/MIG-160ER
ljuti- Aktivni Član
Co2 sa bocom je bolja opcija jer ostaju ljepši i potpuniji varovi a i kad se vari na jačoj amperaži bolja je opcija sa plinom. Jest u startu skuplje ali je u konačnici isplativije
Zloćko- MODERATOR SPAMER
jasno,hvala na odgovoru
ljuti- Aktivni Član
Zloćko je napisao/la:U današnje vrime je lakše ofarbat blatobran od novijeg auta nego se zajebavat oko pragova i ostale gnjileži na fići a i brža je lova u pitanju. Naivno si postupio i sad plaćaš penale. Kad sam ja radio crvenog fiću prvo sam otiša do čuvenih majstora i pita za cijenu limarije, zatim se vratio kući i kupio co2 aparat i uhvatio se i sam odradio sve do zadnjeg detalja. Limari su posebna vrsta klošara koji zaseru posao koji se kasnije teško ili nikako isporavlja. Dat ću ti par prijateljskih savjeta..
Ovo bi trebala biti molitva i ponoviti svaki dan ovo! Skidam kapu, od riječi do riječi TOČNO!
Fifi - Z750- Član
- Broj komentara : 34
Registration date : 03.05.2021
Ljuti, u Lidlari upravo od 27.05. rezač lima od Parksidea 369kn, čujem nisu loši ali neka me netko ispravi, kažu da im nije loš alat.
Fifi - Z750- Član
Netreba mu rezač, sa fleksom to odradi, dat ću mu ja par potrošenih šajbi da lakše može prići nekim dijelovima. Najprije Co2 treba kupiti. Za utjehu ima sve dijelove za slaganje, motor radi kao ura, najskuplja stavka će biti materijal, misli ga i lakirat. Ali neka sam pripremi auto nakon limarenja, a ja ću mu povoljno riješiti komoru i lakirera.
jeep frik- Član
U slučaju potrebe reparacije PV, AC pumpe, alternatora kvačila Puyolova garaža uskače!
tomtom likes this post
vazi hvala na lijepim savjetima i pozitivnim stavom od ficka se nikad nece odustati,samo financijski ce to mozda sporije ici,iako bih ja odmah ga sad upalio i vozio,ali treba strpljenja,kao mladji strpljenja nisam nikada imao,valjda me to sad proslo
bio sam prije koji dan na tehnicom,i to cak na 3 da provjerim malo papire,sve ok uredno
bio sam prije koji dan na tehnicom,i to cak na 3 da provjerim malo papire,sve ok uredno
ljuti- Aktivni Član
U mene ima jedan novi rubnjak, ne sićan se koja strana, ali pogledat ću. Tvoj je ako bude trebalo...
Čuvitar- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1725
Registration date : 18.10.2018
tomtom likes this post
Idemo hrabro naprijed i bez odustajanja
Zloćko- MODERATOR SPAMER
Samo hrabro!!
Fifi - Z750- Član
pratim forum svaki dan,da ne bi bilo da sam samo padobranac
evo jedan video o mom apencu,pozadinska lijepsa slika se isto vidi
www.youtube.com/watch?v=yZ0Co2pNNjM&ab_channel=ljutiproduction
evo jedan video o mom apencu,pozadinska lijepsa slika se isto vidi
www.youtube.com/watch?v=yZ0Co2pNNjM&ab_channel=ljutiproduction
ljuti- Aktivni Član
odlucio sam krenuti i neke osnovne radove.
inace sam zamjenio svijecice ali opet nekako malo kao da trokira.
simbolican video,u ponedjeljak radovi na haubi prednjoj.
rezervoar ipak vjerovatno ne treba farbati,zadnja strana je odlicna a ovo naprijed uz dobro pranje mislim da bi dobro izgledao.
inace sam zamjenio svijecice ali opet nekako malo kao da trokira.
simbolican video,u ponedjeljak radovi na haubi prednjoj.
rezervoar ipak vjerovatno ne treba farbati,zadnja strana je odlicna a ovo naprijed uz dobro pranje mislim da bi dobro izgledao.
ljuti- Aktivni Član
Korak po korak. I sam da se upustio u sređivanje, a da nemam iskustva - kao što nemam išao bih baš ovako. Krenut sa laganim pa na teže i usput skupljati iskustvo.
tomtom- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1233
Registration date : 03.04.2018
a nemam vise zivaca cekati
ionako radim posao od kuce i vremena imam koliko god zelim,mogu po cijeli dan biti u garazi,jer posao je takav da mogu.
i dok ne skupim love za co2 nesto se razmisljam pa mogu nesto i krenuti.
eto sutra cu tu prednju haubu smirglaci baciti neku temeljnu i spretu i boju pa da vidim kako ce ispasti,nije veliko ulaganje a opet da vidim svoje mogucnosti na tome kakve su.
taj dio gdje je rezervoar treba oprati i tu ne vidim nikakvu truzel ni slicno da treba raditi,tako da ako mi sa haubom bude islo ok farbanje,mozda i unutrasnjost ispod haube to sve bacim u temeljnu i neku boju,ali vidjeti cu sta ce hauba reci.
mozda to ovako ne djeluje nesto extra i ogromni radovi,ali po malo i negdje se napreduje.
a i ako sredim haubu eto vrijedi fico odmah 100E vise ahahhahahah.
malo sale,mora se
ionako radim posao od kuce i vremena imam koliko god zelim,mogu po cijeli dan biti u garazi,jer posao je takav da mogu.
i dok ne skupim love za co2 nesto se razmisljam pa mogu nesto i krenuti.
eto sutra cu tu prednju haubu smirglaci baciti neku temeljnu i spretu i boju pa da vidim kako ce ispasti,nije veliko ulaganje a opet da vidim svoje mogucnosti na tome kakve su.
taj dio gdje je rezervoar treba oprati i tu ne vidim nikakvu truzel ni slicno da treba raditi,tako da ako mi sa haubom bude islo ok farbanje,mozda i unutrasnjost ispod haube to sve bacim u temeljnu i neku boju,ali vidjeti cu sta ce hauba reci.
mozda to ovako ne djeluje nesto extra i ogromni radovi,ali po malo i negdje se napreduje.
a i ako sredim haubu eto vrijedi fico odmah 100E vise ahahhahahah.
malo sale,mora se
ljuti- Aktivni Član
Samo lagano kreni. Dobro pročitaj upustva na bojama i drži se toga.
Zloćko- MODERATOR SPAMER
Normalno da ćeš i rezervoar urediti, neš ga valjda vraćati takvog nazad.
jeep frik- Član
Samo polako, ne smije ti bit žurba kad takve stvari radiš prvi put. Dobar savijet imaš da poštuješ šta piše na bojama i intervale... Hauba je po meni skoro najteža za odradit da bude ravna. Ali polako i ne predaji se...
Rezervoar i iznutra čini mi se moraš odradit, ako san ja na snimci dobro vidi da je neka ruzina unutra...
Rezervoar i iznutra čini mi se moraš odradit, ako san ja na snimci dobro vidi da je neka ruzina unutra...
Čuvitar- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1725
Registration date : 18.10.2018
Samo hrabro naprijed!!
ljuti- Aktivni Član
Čuvitar likes this post