Sirotinjski Lux-suz
+13
antoniyx
Boki_B
Fifi - Z750
Camshaft
Vedran
Zloćko
puyolov tata
tomtom
oliwer
Tomislav
jeep frik
Čuvitar
ljuti
17 posters
Stranica 14 / 20.
Stranica 14 / 20. • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 20
Re: Sirotinjski Lux-suz
gdje ima luft ce morati uzivo neko ocijeniti,ovako ja mogu samo gledati i gledati i gledati.....
zavrseni radovi oko zadnjeg dijela,sad je prednji dio dignut u zrak i skinute felge radi jos sredjivanja sitnih stvarcica oko limarije.
naime imam jedan problem a to je da kocnice koce same ajd tako da kazemo.
mislio sam da je zadnji neki ali prednji lijevi koci 80posto vremena sam i to kad okrecem felgu rukom tesko ide.
suvozacka strana felga je ok i slobodno se okrece.
do cega moze biti da ova koci odnosno da drzi tako cijelo vrijeme?
i drugo pitanje,malo sam podmazivao rucnu,odnosno mehanizam i sad je bas lako da podignes rucnu,sto je ranije bilo kao da je sve zapeklo,medjutim sad vidim da slabo drzi,odnosno dinem rucnu do kraja i ubacim u prvi brzinu i auto krene,ima otpora ali ne bas nekog jakog.
to je vjerovatno do pakni da su istrosene?
imam nove od yuga45 odgovaraju li one mozda?
zavrseni radovi oko zadnjeg dijela,sad je prednji dio dignut u zrak i skinute felge radi jos sredjivanja sitnih stvarcica oko limarije.
naime imam jedan problem a to je da kocnice koce same ajd tako da kazemo.
mislio sam da je zadnji neki ali prednji lijevi koci 80posto vremena sam i to kad okrecem felgu rukom tesko ide.
suvozacka strana felga je ok i slobodno se okrece.
do cega moze biti da ova koci odnosno da drzi tako cijelo vrijeme?
i drugo pitanje,malo sam podmazivao rucnu,odnosno mehanizam i sad je bas lako da podignes rucnu,sto je ranije bilo kao da je sve zapeklo,medjutim sad vidim da slabo drzi,odnosno dinem rucnu do kraja i ubacim u prvi brzinu i auto krene,ima otpora ali ne bas nekog jakog.
to je vjerovatno do pakni da su istrosene?
imam nove od yuga45 odgovaraju li one mozda?
ljuti- Aktivni Član
- Broj komentara : 275
Registration date : 02.11.2020
Problemi s konstantnim kočenjem su možda zbog criva kočnica. Savjetujem da ih sve promineš, jer ko zna kad je to zadnji put minjano, a to i gledaju na tehničkom. Dakle zamjena kočionih crijeva i kočione tekućine.
Osim toga može biti i do cilindra u dobošu.
Kako god, to bi sve tribalo provjeriti prije odlaska na tehnički.
Skini svaki doboš, pogledaj stanje pakni, očisti od prlavštine koja se dugo skupljala i bitno je da nije vlažno, tj da nema kočione tekućine.
Osim toga može biti i do cilindra u dobošu.
Kako god, to bi sve tribalo provjeriti prije odlaska na tehnički.
Skini svaki doboš, pogledaj stanje pakni, očisti od prlavštine koja se dugo skupljala i bitno je da nije vlažno, tj da nema kočione tekućine.
antoniyx- Član
- Broj komentara : 25
Registration date : 05.07.2017
Hm kočnice, baš kako kolega gore piše....tu nema prostora za zajebanciju. Crijevqa i sve staro 100 godina - sve mjenjaj, bez razmišljanja.
Ovo da koči stalno - doboš dolje i pogledaj cilindrić. Ja pare stavljam da je zaštekao, hrđa izvana i hrđa iznutra(iznutra iz ulja)UK-a ulje navlači vlagu jako i vremenom i iznutra cilindrić propada. Probaj za prvu ruku malo ga razradit, pošpricaj WD-om možda i onaj u verziji za razgrađivanje hrđe ( na WD mislim ) i lagano ga španaj prema unutra dok ne popusti......
Sigurno ima tu i netko pametniji sa boljim savjetom, ali svakako bez razmišljanja mjenjaj sve što se tiče kočnica, a može se zamjeniti.
Tu na forumu imaš g. Puyola, pitaj ga za savjet, pa i za dijelove.....ima ti puno toga, a ako i nema reći će ti gdje možeš nabaviti.
Nije škrt na savjetima, zna i voli pomoći - moj dojam.
Ovo da koči stalno - doboš dolje i pogledaj cilindrić. Ja pare stavljam da je zaštekao, hrđa izvana i hrđa iznutra(iznutra iz ulja)UK-a ulje navlači vlagu jako i vremenom i iznutra cilindrić propada. Probaj za prvu ruku malo ga razradit, pošpricaj WD-om možda i onaj u verziji za razgrađivanje hrđe ( na WD mislim ) i lagano ga španaj prema unutra dok ne popusti......
Sigurno ima tu i netko pametniji sa boljim savjetom, ali svakako bez razmišljanja mjenjaj sve što se tiče kočnica, a može se zamjeniti.
Tu na forumu imaš g. Puyola, pitaj ga za savjet, pa i za dijelove.....ima ti puno toga, a ako i nema reći će ti gdje možeš nabaviti.
Nije škrt na savjetima, zna i voli pomoći - moj dojam.
tomtom- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1233
Registration date : 03.04.2018
da,jasno za kocnice to cu obavezno da rijesavam.
gledao sam zadnja crijeva izgledaju ok,jedino sto rucna visoko hvata pa vjerovatno moram pakne mjenjati.
prednja crijeva su losa,vidi se da su ispucala,negdje sam citao da njih ima i kupiti u trgovinama.
nisam nikad radio oko auto kocnica,znam ajd da kazem teoriju neku sto procitam na internetu.
glupo malo mozda pitanje ali kako skinuti dobos?
vidim ima jedan ili dva manja serafa na dobosu,ne mislim onaj veliki u sredini?
ovo samo pitam za info,ne mislim kocnice odmah raditi od ulaganja,kad sredim farbanje prvo onda ce to biti slijedece na redu.
danas sam skinuo farove i zmigavce,ajd nema tu neke prevelike trulezi sve je skinuto lako
gledao sam zadnja crijeva izgledaju ok,jedino sto rucna visoko hvata pa vjerovatno moram pakne mjenjati.
prednja crijeva su losa,vidi se da su ispucala,negdje sam citao da njih ima i kupiti u trgovinama.
nisam nikad radio oko auto kocnica,znam ajd da kazem teoriju neku sto procitam na internetu.
glupo malo mozda pitanje ali kako skinuti dobos?
vidim ima jedan ili dva manja serafa na dobosu,ne mislim onaj veliki u sredini?
ovo samo pitam za info,ne mislim kocnice odmah raditi od ulaganja,kad sredim farbanje prvo onda ce to biti slijedece na redu.
danas sam skinuo farove i zmigavce,ajd nema tu neke prevelike trulezi sve je skinuto lako
ljuti- Aktivni Član
ljuti- Aktivni Član
Pomalo ti rješi limariju, pituravanje, unutrašnjost...itd.
Kočnice se rješe od 9 do podne jedan dan ako nećeš ništa kemijat (ka većina nas pa ....) I nasuprot ovom ostalom poslu nije preskupo. A to šta ti se criva čine na oko dobra... Ma nemoj o tome niti razmišljati. To ti je moj savjet iz iskustva.
P.s. pašu ti pakne od yuga.
Kočnice se rješe od 9 do podne jedan dan ako nećeš ništa kemijat (ka većina nas pa ....) I nasuprot ovom ostalom poslu nije preskupo. A to šta ti se criva čine na oko dobra... Ma nemoj o tome niti razmišljati. To ti je moj savjet iz iskustva.
P.s. pašu ti pakne od yuga.
Čuvitar- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1725
Registration date : 18.10.2018
je znam prioritete,ali eto ovo pitam unaprijed cisto da znam sta me ceka.
hvala za info za pakne srecom imam nove imam i one cilindre za njih isto nove pa i dobos cak mislim da je bio nov,ako i on pase ili ako bude trebao.
napravio sam i ovo na prednjem dijelu,djelovalo mi je kao dobra ideja,sta vi mislite?
hvala za info za pakne srecom imam nove imam i one cilindre za njih isto nove pa i dobos cak mislim da je bio nov,ako i on pase ili ako bude trebao.
napravio sam i ovo na prednjem dijelu,djelovalo mi je kao dobra ideja,sta vi mislite?
ljuti- Aktivni Član
Sve ti to paše, doduše cilindrići za nazad, ali ok. Ovo je pojačanje za dizalicu?
je za dizalicu sam mislio da bude,sto i kad mjenjas gumu a i sto kad odes kod majstora pa ga on dize sa onom pravom dizalicom sa onim krakovima,onda sam razmisljao gdje bi te krakove majstor i smjestio posto ovo tu samo na prag da oslonis dizalicu nije bas naj naj bolja i najjaca ideja.
sa ovim dijelom je to ucvrsceno a i masa se ona dijeli na 3 smjera a ne samo na prag.
nesto slicno kao sto on ima original prema zadnjoj strani samo sam malo drugacije ovdje okrenuo da pokrije vecu povrsinu
sa ovim dijelom je to ucvrsceno a i masa se ona dijeli na 3 smjera a ne samo na prag.
nesto slicno kao sto on ima original prema zadnjoj strani samo sam malo drugacije ovdje okrenuo da pokrije vecu povrsinu
ljuti- Aktivni Član
danas oko prednjeg dijela radio.
posuda za kocioni ulje je proslost,raspad.
djeluje kao da neka kruto gumeno crijevo ide od te posude pa do crijeva pravog?
uglavnom skinuo sam dobos,jedna strana cilindra ne koci odnosno ostala je blokirana u jednom polozaju.
kuckanjem sam uspio tu stranu cilindra da vratim nazad i sad je dobos slobodan,odnosno koci samo desna pakna,ajd bar nesto.
kako je posuda za kociono ulje pustala tako je ispod nje sve na limariji djelovalo kao propast,srecom nije,ciscenjem sam dosao do golog lima koji je dobar.
napravio i neki nosac sa aku,prije je bio komad drveta
posuda za kocioni ulje je proslost,raspad.
djeluje kao da neka kruto gumeno crijevo ide od te posude pa do crijeva pravog?
uglavnom skinuo sam dobos,jedna strana cilindra ne koci odnosno ostala je blokirana u jednom polozaju.
kuckanjem sam uspio tu stranu cilindra da vratim nazad i sad je dobos slobodan,odnosno koci samo desna pakna,ajd bar nesto.
kako je posuda za kociono ulje pustala tako je ispod nje sve na limariji djelovalo kao propast,srecom nije,ciscenjem sam dosao do golog lima koji je dobar.
napravio i neki nosac sa aku,prije je bio komad drveta
ljuti- Aktivni Član
ljuti- Aktivni Član
ljuti- Aktivni Član
ljuti- Aktivni Član
takozvani puž volana,dio upravljačkog mehanizma
asconaextreme- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1106
Registration date : 23.10.2012
hvala na info
ljuti- Aktivni Član
deckovi pitanje jedno u vezi vrata.
naime suvozacka vrata kao da su lagano ajd da kazemo "pala".
gornji lijevi dio vrata udara u limariju kad vrata zatvaras.
kad zatvorim vrata skroz uhvatim za bravu i mogu ih pomjerati gore-dolje i tu se vidi da ima lufta odnosno da bi mogla i stajati kako treba ali nece.
ima li lijeka?
pokusao sam one serafe koji drze vrata za auto da odvrnem i uspio sam one gornje,ali one donje nema sanse,mislio sam ako te serafe odvrnem da cu nesto dobiti ali eto nista od toga.
sta pokusati?
mislim bilo bi glupo da tako i ostane pa kad ga ofarbam opet ce se vidjeti gdje vrata kad zatvaras udaraju u auto i opet ce na tom mjesto skidati boju.
jedino mi preostaje da ovako na silu taj gornji lijevio dio vrata savijem nekako pa na taj nacin vrata onda ne bi dodirivala auto.
nemam sad sliku da pokazem,ali vjerovatno razumijete problematiku.
u stvari evo jedna starija slika,tu oznaceno se i vidi da ima neke razlike u odnosu vrata-auto
naime suvozacka vrata kao da su lagano ajd da kazemo "pala".
gornji lijevi dio vrata udara u limariju kad vrata zatvaras.
kad zatvorim vrata skroz uhvatim za bravu i mogu ih pomjerati gore-dolje i tu se vidi da ima lufta odnosno da bi mogla i stajati kako treba ali nece.
ima li lijeka?
pokusao sam one serafe koji drze vrata za auto da odvrnem i uspio sam one gornje,ali one donje nema sanse,mislio sam ako te serafe odvrnem da cu nesto dobiti ali eto nista od toga.
sta pokusati?
mislim bilo bi glupo da tako i ostane pa kad ga ofarbam opet ce se vidjeti gdje vrata kad zatvaras udaraju u auto i opet ce na tom mjesto skidati boju.
jedino mi preostaje da ovako na silu taj gornji lijevio dio vrata savijem nekako pa na taj nacin vrata onda ne bi dodirivala auto.
nemam sad sliku da pokazem,ali vjerovatno razumijete problematiku.
u stvari evo jedna starija slika,tu oznaceno se i vidi da ima neke razlike u odnosu vrata-auto
ljuti- Aktivni Član
Kad bi uspija odvidat donje vide možda bi ih moga naštelovat. Ako ništa podbaciti nešto pod donju britvelu (sad bubam bezveze onako naoko). Posudi negdi udarni odvijač, s njime ide to.
sta je to donja britvela?
ako bi i uspio da odvrnem te donje serafe,ispod ima navoj je li tako?
mogao bih neke druge nove staviti umjesto njih bez problema?
znam da udarni ide,nemam koga da to ima,ali probati cu svasta,sad kad imam co2 mozda da komad necega zavarim na glavu serafa pa tako probam hmmmmm
ako bi i uspio da odvrnem te donje serafe,ispod ima navoj je li tako?
mogao bih neke druge nove staviti umjesto njih bez problema?
znam da udarni ide,nemam koga da to ima,ali probati cu svasta,sad kad imam co2 mozda da komad necega zavarim na glavu serafa pa tako probam hmmmmm
ljuti- Aktivni Član
Ispod je pločica s dva navoja koja šeta...s time se šteluju vrata... Isto tako je i na gornjoj strani samo šta su tamo tri vide.... Sada čekaj - britvela to ti je jbg... okov od vrata..
Bez udarnog teško ćeš išta napraviti...puknut će ti vida i onda si u još većem sranju...
Bez udarnog teško ćeš išta napraviti...puknut će ti vida i onda si u još većem sranju...
ljuti- Aktivni Član
Ti si već na kitu...
nemam sta vise limariju,napokon.
kit sam stavljao tu gdje je vareno da malo izravnam te prijelaze,nisam ga debelo ni nanosio i prvi put radim sa tako necim pa cemo vidjeti kako ce ispasti.
sutra je plan sa cijelog auta skinuti tu stari bijelu boju,a to ce bome potrajati,i onda poslije toga smirglanje tog kita.
kit sam stavljao tu gdje je vareno da malo izravnam te prijelaze,nisam ga debelo ni nanosio i prvi put radim sa tako necim pa cemo vidjeti kako ce ispasti.
sutra je plan sa cijelog auta skinuti tu stari bijelu boju,a to ce bome potrajati,i onda poslije toga smirglanje tog kita.
ljuti- Aktivni Član
Možda ti nije potrebno skidati boju skroz do lima... Procjeni sam ona mjesta di je boja ok, samo pobrusiš papirom do zdravog temelja...ja ću probat sebi ići sa 120 papirom tamo di je ravno i zdravo, pa vidit di će me to dovest...
a i pokusvam da ne skidam do lima,koliko vidim ima on na sebi neku crvenkastu temeljnu,pa gledam kad skidam da dodjem do nje.
negdje je skinem,negdje ne zavisi koliko je nje jos i ostalo.
danas radovi pa bude predvecer i slika
negdje je skinem,negdje ne zavisi koliko je nje jos i ostalo.
danas radovi pa bude predvecer i slika
ljuti- Aktivni Član
Stranica 14 / 20. • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 20
Stranica 14 / 20.