Sirotinjski Lux-suz
+13
antoniyx
Boki_B
Fifi - Z750
Camshaft
Vedran
Zloćko
puyolov tata
tomtom
oliwer
Tomislav
jeep frik
Čuvitar
ljuti
17 posters
Stranica 8 / 20.
Stranica 8 / 20. • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 14 ... 20
Re: Sirotinjski Lux-suz
Jučer mi palo napamet da mu posudim ja i bok. Ali Stiže puna i atestirana boca jeeee!
jeep frik- Član
- Broj komentara : 68
Registration date : 04.11.2020
ljuti- Aktivni Član
- Broj komentara : 275
Registration date : 02.11.2020
asconaextreme and Čuvitar like this post
i evo danas sam osposobio i sastavio aparat do kraja.
obzirom da nemam toliko istustva u varenju pa sam polako isao.
jasno mi je da naprijed na aparatu imaju 2 podesavanja,prvo podesavanje je brzina kojom zica ide van i tu sam stavio na broj 2 za sada,drugo podesavanje je jacina struje,prvo sam iskoristio 2 komada zeljeza da vidim kako to radi.
prvo varenje na 75 jacini nije drzalo nista i cim sam rukom uhvatio ta 2 zeljeza rastavila su se odmah.
zatim sam jacinu stavio na 90 ja mislim i onda sam vario i uredno var drzi ta 2 komada zeljeza koja su debljine negdje 2-3mm.
posto sam uzeo lim 1mm debljine vidjeti cu na kojoj jacini cu njega moci variti.
jedino sto me malo buni je sama boca odnosno onaj manometar ili kako se to vec i zove.
posto boca sama na sebi ima ventil a i manometar ima isto venit za podesavanje,e ja sam sad manometar otvorio toliko da je kazaljka dosla do broja 4 i kad varim cuje se ono psssss odnosno da taj plin ide van kako i treba.
e sad je pitanje kad zavrsim sa varenjem da li je dovoljno na boci zatvoriti ventil ili moram i na manometru isto zatvarati? nekako mi logika govori da bi na boci bilo dovoljno.
i drugo pitanje je na primjer kada varim i ako uzmem pauzu 5-10min da li taj plin iz boce stalno izlazi van ili samo kad varim ide van odnosno kad stisem onaj prekidac da izlazi zica van?
obzirom da nemam toliko istustva u varenju pa sam polako isao.
jasno mi je da naprijed na aparatu imaju 2 podesavanja,prvo podesavanje je brzina kojom zica ide van i tu sam stavio na broj 2 za sada,drugo podesavanje je jacina struje,prvo sam iskoristio 2 komada zeljeza da vidim kako to radi.
prvo varenje na 75 jacini nije drzalo nista i cim sam rukom uhvatio ta 2 zeljeza rastavila su se odmah.
zatim sam jacinu stavio na 90 ja mislim i onda sam vario i uredno var drzi ta 2 komada zeljeza koja su debljine negdje 2-3mm.
posto sam uzeo lim 1mm debljine vidjeti cu na kojoj jacini cu njega moci variti.
jedino sto me malo buni je sama boca odnosno onaj manometar ili kako se to vec i zove.
posto boca sama na sebi ima ventil a i manometar ima isto venit za podesavanje,e ja sam sad manometar otvorio toliko da je kazaljka dosla do broja 4 i kad varim cuje se ono psssss odnosno da taj plin ide van kako i treba.
e sad je pitanje kad zavrsim sa varenjem da li je dovoljno na boci zatvoriti ventil ili moram i na manometru isto zatvarati? nekako mi logika govori da bi na boci bilo dovoljno.
i drugo pitanje je na primjer kada varim i ako uzmem pauzu 5-10min da li taj plin iz boce stalno izlazi van ili samo kad varim ide van odnosno kad stisem onaj prekidac da izlazi zica van?
ljuti- Aktivni Član
ljuti- Aktivni Član
Netreba na manometru, meni je žena zatvorila jer je čula da ide plin van, sad neznam više poštelat ili je prazna boca jer ostaju rupice na varu. Kad uzmeš pauzu zagasiš aparat na prekidaču i glavni ventil na boci i bok.
Nego tooooo, ajmoooo deri po fići!
Nego tooooo, ajmoooo deri po fići!
jeep frik- Član
Trebalo bi imati regulator sa dva manometra. Jedan ti pokazuje stanje boce, a drugi regulaciju protoka CO2.
Mislim da ti jer ovde protok malo mali, ono šta san ja gleda je 5 ili više l/min. Možeš malo po YouTube pogledat ako stigneš. Pomalo uvatit ćeš ruku.
Mislim da ti jer ovde protok malo mali, ono šta san ja gleda je 5 ili više l/min. Možeš malo po YouTube pogledat ako stigneš. Pomalo uvatit ćeš ruku.
Čuvitar- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1725
Registration date : 18.10.2018
je vidio sam da ima manometar sa dva sata na sebi,ali ovaj je dosao uz aparat tako da nikad necu znati koliko je boca puna ili prazna.
hvala za ovaj info,pokusati cu staviti na 5l
hvala za ovaj info,pokusati cu staviti na 5l
ljuti- Aktivni Član
Zatvaraš samo na boci, i ne trebaš u pauzama, plin ide samo kad se stiska okidač. Naravno pod pretpostavkom da je sve ispravno.
da jasno mi je.
sutra krecem u pocetne radove na fici pa cu vidjeti kako ce mi ici,protok plina cu staviti izmadju 5-6l,koliko sam nasao na netu od 6 do 8l bi trebalo ici.
jer to se nesto gleda debljina zice puta nesto nemam poljma
sutra krecem u pocetne radove na fici pa cu vidjeti kako ce mi ici,protok plina cu staviti izmadju 5-6l,koliko sam nasao na netu od 6 do 8l bi trebalo ici.
jer to se nesto gleda debljina zice puta nesto nemam poljma
ljuti- Aktivni Član
ljuti- Aktivni Član
Aj poslušaj me, nemoj vježbati odma na fići. Izmasakrirat ćeš ga. Okini dva komada lima i polako spajaj pa pilaj ,pa spajaj, i to točkasto dok ne uvatiš ruku. Ja san tako vježba sa punjenom žicom, s kojom je teže , dok san uvatija aparat i ruku. Sad me čeka to ponoviti sa drugim aparatom s plinom. Ali moran bocu napunit.Nije jednostavno ko pasulj ali da se.
P.s. kad svih doma spremiš leč, YouTube i gledaj i upijaj.
P.s. kad svih doma spremiš leč, YouTube i gledaj i upijaj.
tomtom likes this post
je jasno mi je,sutra imam plan na necemu probavati dok ne uhvatim u cemu je fora
ljuti- Aktivni Član
Kraće se zadrži na jednom mjestu, točkaj s jedne pa druge strane pa onda popunjavaj. Nego drma ljuti odmah po limariji!,,
jeep frik- Član
Ništa izreži to van napravi malo veću pločicu, savij rub na škripcu ili nakovanj kakav improviziraj dok ne izgleda identično malo se ispraksiraj. Ionako je trul i višlje ak dobro vidim, sve hrđavo izrezati van. Ako stignem u nedjelju doć ću jer drva slažem.
jeep frik- Član
Evo ti savjet i od mene. Youtube nije mjerodavno sredstvo da bi naučio kako variti sa co2 aparatom. Plin iz boce reguliraj tako da čuješ blago šištanje na luli gdje izlazi žica. Gdje ti je otančan lim smanji amperažu na 2 ili 3 a brzinu žice također i nikako nemoj dugo zadržavati na jednom mjestu
Zloćko- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 6968
Registration date : 14.12.2010
sad mi nesto nije dalo mira i odem opet u garazu pokusati.
na 2 komada lima uredno sam napravio,po koju tockicu i sve ok,na fici pokusam nikako,i provalim da me masa zeza.
ja sam nju prikacio na seraf koji drzi pojas za pod a seraf sav zahrdjao i to nije vjerovatno drzalo dobro.
masu premjestio na drugo mjesto i pokusao koju tockicu napraviti i proslo je uredno,tako da barem znam sta me mucilo.
amperazu sam za sata stavio negdje na 40 mislim i to djeluje ok,brzina zice je na 3 a ima do 10 ja mislim,manometar pokazuje negdje 6 ili 7l.
sutra lagano dalje malo je i mana sto masku moram drzati jednom rukom,nije ona sto ti moze stajati na glavi
na 2 komada lima uredno sam napravio,po koju tockicu i sve ok,na fici pokusam nikako,i provalim da me masa zeza.
ja sam nju prikacio na seraf koji drzi pojas za pod a seraf sav zahrdjao i to nije vjerovatno drzalo dobro.
masu premjestio na drugo mjesto i pokusao koju tockicu napraviti i proslo je uredno,tako da barem znam sta me mucilo.
amperazu sam za sata stavio negdje na 40 mislim i to djeluje ok,brzina zice je na 3 a ima do 10 ja mislim,manometar pokazuje negdje 6 ili 7l.
sutra lagano dalje malo je i mana sto masku moram drzati jednom rukom,nije ona sto ti moze stajati na glavi
ljuti- Aktivni Član
i danas probano,napravim sve ok,ne probija vise,napravim po koju tockicu ali sam kvalitet vara jednostavno ne drzi.
kad zavarim uzmem cekic lagano udarim po varu i to se sve rastavi jednostavno,ne znam gdje grijesim?
najslabija amperasa od 25a,ako stavim na 40 hoce da probija,brzina zice na 3 brzini,manometar na 8l po minuti hmmmmmmm
kad zavarim uzmem cekic lagano udarim po varu i to se sve rastavi jednostavno,ne znam gdje grijesim?
najslabija amperasa od 25a,ako stavim na 40 hoce da probija,brzina zice na 3 brzini,manometar na 8l po minuti hmmmmmmm
ljuti- Aktivni Član
Ljuti - jebem mu sve! Nemoj se učit na autu, treniraj na tačkama, limenoj kanti..... Bilo čemu sam ne na autu!
tomtom- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1233
Registration date : 03.04.2018
fico je gotov nema mu spasa,cigane cujem kako traze ves masine,akomulatore,stare bojlere.....
i jedna veca rupa je sredjenja,toliko sam polako isao sa tockicama da se na spoju novog i starog lima nista ne vidi izmedju,ispod auta sam stavio svijetlo i nista nije proslo gore u kabinu,jedna briga manje.
ja sam pogrijesio u pocetku i to sam krenuo odmah naglo,neznajuci da je sporije na kraju i bolje.
uglavnom sutra idemo dalje rijesavati rupe na podu
i jedna veca rupa je sredjenja,toliko sam polako isao sa tockicama da se na spoju novog i starog lima nista ne vidi izmedju,ispod auta sam stavio svijetlo i nista nije proslo gore u kabinu,jedna briga manje.
ja sam pogrijesio u pocetku i to sam krenuo odmah naglo,neznajuci da je sporije na kraju i bolje.
uglavnom sutra idemo dalje rijesavati rupe na podu
ljuti- Aktivni Član
Nisam majstor i još nisan počeja variti, iako san nedavno i sam kupija sličan aparat.
Mislim da vidim jednu grešku na slikama. Prije varenja bi tribalo dobro očistiti oba lima. Do sjajnog metala i skroz čisto. Tad će var biti puno bolji i kvalitetniji.
Mislim da vidim jednu grešku na slikama. Prije varenja bi tribalo dobro očistiti oba lima. Do sjajnog metala i skroz čisto. Tad će var biti puno bolji i kvalitetniji.
antoniyx- Član
- Broj komentara : 25
Registration date : 05.07.2017
je to sam se kasnije sjetio,mislim ocistio sam na njegovom podu do lima,ali se nisam sjetio da i na ovom novom limu ima neki zastitni premaz,nekako je masan pa mi je to zadavalo muke dok nisam shvatio sta je
ljuti- Aktivni Član
ljuti- Aktivni Član
Bok Ljuti i ekipa te rupe služe za plastične čepove sto drže gumene patosnice tvorničke.
Tomislav- Član
- Broj komentara : 81
Registration date : 26.12.2009
ljuti- Aktivni Član
ljuti- Aktivni Član
puyolov tata likes this post
Stranica 8 / 20. • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 14 ... 20
Stranica 8 / 20.