Sirotinjski Lux-suz
+13
antoniyx
Boki_B
Fifi - Z750
Camshaft
Vedran
Zloćko
puyolov tata
tomtom
oliwer
Tomislav
jeep frik
Čuvitar
ljuti
17 posters
Stranica 13 / 20.
Stranica 13 / 20. • 1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 16 ... 20
Re: Sirotinjski Lux-suz
je gledao sam razne snimke na youtube i sklopio sam nesto u svojoj glavi.
evo nakon pauze kratke nastavljeno dalje.
upasovan dio,prozor gol stane ok,guma samo isto legne ok,djeluje za sad ok bez bas velikih odstupanja od originalnih mjera.
i onda kad sam brusilicom krenuo dalje opet kit i otkriveno sta jos treba ahhhhhhhh
evo nakon pauze kratke nastavljeno dalje.
upasovan dio,prozor gol stane ok,guma samo isto legne ok,djeluje za sad ok bez bas velikih odstupanja od originalnih mjera.
i onda kad sam brusilicom krenuo dalje opet kit i otkriveno sta jos treba ahhhhhhhh
ljuti- Aktivni Član
- Broj komentara : 275
Registration date : 02.11.2020
Iskreno - pa ne izgleda ovo loše!
Prema slici djeluje da je gornji dio, na spoju novog i originalnog lima malo utekao, ali ako stako + guma prolazi nije niti bitno.
Nisi još blizu tog, al' vidi da pripremiš kedere za montažu....da ne bi pukli kod navlačenja...... netko ih kuha, netko umače u glicerin... Raspitaj se.
Prema slici djeluje da je gornji dio, na spoju novog i originalnog lima malo utekao, ali ako stako + guma prolazi nije niti bitno.
Nisi još blizu tog, al' vidi da pripremiš kedere za montažu....da ne bi pukli kod navlačenja...... netko ih kuha, netko umače u glicerin... Raspitaj se.
tomtom- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1233
Registration date : 03.04.2018
je gornji dio je koji mm prema unutra,zato sam stavljao staklo i gumu da vidim hoce li smetati,nije djelovalo da ce biti to prepreka neka za sada.
ah prvo ovo sa limarijom da privedem kraju,a tako malo mi fali da kazem to je to,dosta mi je varenja
onda nakon toga vidjeti za farbanje sta i kako cu,pa onda tek vidjeti kako te gume nabaviti,a one su mi malo jace sa cijenom moga budzeta,ali vidjeti cemo,nesto se mora napraviti.
u 4 mjesecu je onaj desant na zagreb,to bih volio obici sa ficom,ali da li cu stici do tada imalo ga sloziti da lici na nesto,vrijeme ce reci...
ah prvo ovo sa limarijom da privedem kraju,a tako malo mi fali da kazem to je to,dosta mi je varenja
onda nakon toga vidjeti za farbanje sta i kako cu,pa onda tek vidjeti kako te gume nabaviti,a one su mi malo jace sa cijenom moga budzeta,ali vidjeti cemo,nesto se mora napraviti.
u 4 mjesecu je onaj desant na zagreb,to bih volio obici sa ficom,ali da li cu stici do tada imalo ga sloziti da lici na nesto,vrijeme ce reci...
ljuti- Aktivni Član
Ne daj se...
Kako kažu mjeri sto puta ,reži jednom...
A ? Kako je lako to reć i napisat... A u stvarnosti........
Kako kažu mjeri sto puta ,reži jednom...
A ? Kako je lako to reć i napisat... A u stvarnosti........
Čuvitar- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1725
Registration date : 18.10.2018
limariju raditi je prokletstvo
ljuti- Aktivni Član
Ma ne radiš ti moj ljuti limariju. Kad bi se to tako zvalo šta ti radiš onda bi to bilo lako. Da oprostiš na izrazu pokušavaš (da se razumimo - kao i ja) spasit šta se spasit (ne)da. Ilitiga od govna pokušavamo napravit pitu... Aliiiii bit će ukusna kad bude pečena...viruj mi... Ne daj se...ljuti je napisao/la:limariju raditi je prokletstvo
Stule likes this post
Isčita ja svih 13 stranica, mogu samo reci svaka cast i samo naprijed nema odustajanja sad kad si tako daleko stigao. I sam se spremam na slican poduhvat.
Stule- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 10
Registration date : 30.03.2021
Nadamo se da ćeš okačit koju sliku kad bude...Stule je napisao/la:Isčita ja svih 13 stranica, mogu samo reci svaka cast i samo naprijed nema odustajanja sad kad si tako daleko stigao. I sam se spremam na slican poduhvat.
Stule likes this post
ljuti- Aktivni Član
ljuti- Aktivni Član
Čuvitar likes this post
ljuti- Aktivni Član
Ljuti, ajd' prisloni stražnju haubu..... da vidiš jesi li i koliko pobjegao zakrivljenosti ovog dijela ispod stakla.
Ako je previše/preveliko odstupanje potencijalno neće niti staklo dobro sjest pa imaš i potencijalno curenje vode, zadržavanje iste na tom dijelu pa truljenje....
Ako je previše/preveliko odstupanje potencijalno neće niti staklo dobro sjest pa imaš i potencijalno curenje vode, zadržavanje iste na tom dijelu pa truljenje....
probao sam dok sam radio,nije idealno zaobljeno ali srecom pa taj lim malo jace rukom mozes i savijati lagano pa racunam da cu tu jos malo ga dobiti. Nije profi odradjeno i realno mi je za ocekivati lagane falsove sa moje strane.
inace nadam se da ficko nece ici po nevremenu i to mi je plan da tako bude.
veselje glavni radovi gotoviiiiiii
inace nadam se da ficko nece ici po nevremenu i to mi je plan da tako bude.
veselje glavni radovi gotoviiiiiii
ljuti- Aktivni Član
ljuti- Aktivni Član
Šipke su ti tu da nose "nebo"/krovnu oblogu. Tvoja je propala, al netko sačuvao šipke.....može se sašiti nova pa se postavi.....prvi fiće je nisu imale, poslije mislim '76 imaju prvo Lux, a onda i ostali.
Ništa se neće dogoditi ako nemaš "nebo" zalijepiš komad zapisima za zvučnu izolaciju ili više urednost i deri dalje....ja bih dao šivati novu pa je postavio. Al' kome dat bez uzorka
Ništa se neće dogoditi ako nemaš "nebo" zalijepiš komad zapisima za zvučnu izolaciju ili više urednost i deri dalje....ja bih dao šivati novu pa je postavio. Al' kome dat bez uzorka
nije meni da imam to krovno nebo,ionako ga je teze ok urednog nabaviti,vise mi je da li to sad mogu skinuti pa da mogu farbati krov iznutra pa bih vjerovatno kad se sve zavrsi neku izolaciju nalijepo gore,kao sto su neki drugi uradili.
ima neki nacin da skinem te sipke ili rezati ih?
i drugo pitanje mozda cudno,ali kako se zakljucavaju suvozacka vrata?
bas gledam danas i nije mi jasno,u bravi nema nista,sa unutra strane samo ono kako iznutra otvaras vrata i rucica za prozor,ima neka fora nesto???
ima neki nacin da skinem te sipke ili rezati ih?
i drugo pitanje mozda cudno,ali kako se zakljucavaju suvozacka vrata?
bas gledam danas i nije mi jasno,u bravi nema nista,sa unutra strane samo ono kako iznutra otvaras vrata i rucica za prozor,ima neka fora nesto???
ljuti- Aktivni Član
Šipke su savitljive, elastične ... U sredini stisni prema krovu i izvuci je van ...pospremi za sutra. Vrata se zaključavanje tako da polugu za otvaranje stisneš prema dolje, radnja kontra otvaranju
Čuvitar likes this post
hvala puno za info
ljuti- Aktivni Član
A ko to fiću bogati zaključava....
A sad šalu na stranu, kad san se ja davnih osnovnoškolskih dana zaljubija u fiću, ekipa iz Splita je izbacivala kvaku iz vanka i limarijski zatvarala rupu tako da su se suvozačka vrata mogla otvoriti samo iznutra...
A sad šalu na stranu, kad san se ja davnih osnovnoškolskih dana zaljubija u fiću, ekipa iz Splita je izbacivala kvaku iz vanka i limarijski zatvarala rupu tako da su se suvozačka vrata mogla otvoriti samo iznutra...
evo i ovo sam na obadvije strane rijesio,ocistio do koliko je islo.
ima vec neku zastitu koja nije bitumen,kao gumenasta je dosta,tako da je nisam previse skidao i premazao sam temeljnom i dosta.
mozda zbog te zastite kakva god da jeste ni jednu rupu ni trulez nemam tu iznad felgi na obadvije strane.
i koliko sam uspio da vidim ima lufta tu na toj osovini i toj prirubnicu ili kako se ta njegova boljka vec zove. okrecem lagano dobos i tu na tom mjestu se vidi a i osjeti luft,znaci biti ce i tu zezancije
ima vec neku zastitu koja nije bitumen,kao gumenasta je dosta,tako da je nisam previse skidao i premazao sam temeljnom i dosta.
mozda zbog te zastite kakva god da jeste ni jednu rupu ni trulez nemam tu iznad felgi na obadvije strane.
i koliko sam uspio da vidim ima lufta tu na toj osovini i toj prirubnicu ili kako se ta njegova boljka vec zove. okrecem lagano dobos i tu na tom mjestu se vidi a i osjeti luft,znaci biti ce i tu zezancije
ljuti- Aktivni Član
Koliki je taj luft? Samo osjetiš pod prstima da nešto ima ili vidiš na oko da ne klapa kako treba?
a kad ja nemam iskustva u toj mehanici pa mi je to tesko i opisati.
ali kad uzmem ovako gol dobos bez felge i pomjeram ga naprijed-nazad,vidim da osovina koja izlazi iz mjenjaca i spaja se tu sa tom prirubnicom ili kako se to zove,tu na tome spoju vidim odnosno djeluje da tu ima luft,osjetim onako jace udarce na dobosu kad ga pomjeram tako,cujem klik klik klik.
koliko sam razumio tu ne bi trebalo biti nekog prevelikog odstupanja ili lufta u tom cijelom mehanizmu
ali kad uzmem ovako gol dobos bez felge i pomjeram ga naprijed-nazad,vidim da osovina koja izlazi iz mjenjaca i spaja se tu sa tom prirubnicom ili kako se to zove,tu na tome spoju vidim odnosno djeluje da tu ima luft,osjetim onako jace udarce na dobosu kad ga pomjeram tako,cujem klik klik klik.
koliko sam razumio tu ne bi trebalo biti nekog prevelikog odstupanja ili lufta u tom cijelom mehanizmu
ljuti- Aktivni Član
Aj snimi i pošalji ili stavi ovde... Svakako nije to ništa nerješivo...to nek te najmanje brine...
ma ne brine me previse,ali eto znam da i to treba srediti-urediti.
to ne bi trebalo biti problem za tehnicki ako tako ostane?
to ne bi trebalo biti problem za tehnicki ako tako ostane?
ljuti- Aktivni Član
Za sad ti je važno da nema lufta u ležaju jer će ti sj... Gumigewint i li prirubnicu...itd...
Stranica 13 / 20. • 1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 16 ... 20
Stranica 13 / 20.