ćofi 750 SC 79g.
+22
BISTRI
mars
JURICA
tempo gt
zok fićo
dr.Damba
Marko ZG
silvano2703
puyol
Luka 850
Miljenko
miro
Floyd ZG
johan
Lav
prka126
Filip
Hrki
Camshaft
miniV8
puyolov tata
oldschool
26 posters
Stranica 4 / 9.
Stranica 4 / 9. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: ćofi 750 SC 79g.
Nema me tjedan dana a auto skoro gotov
miro- 3 GEMIŠTA NE MOGU MI NIŠTA
- Broj komentara : 1648
Registration date : 25.11.2009
polako se završava agonija radova prednjeg djela ćofa tako da taj dio uskoro ide u temeljnu e sad zanima me naziv i gdje ima za kupiti one mase koja ide po spojevima, po kojoj se na kraju priče može farbati (diht masa ili nekaj..)
Kaj se tiče mehanike do sada uređeno rukavci + seleni, nove pakne i kočioni cilindri, feder plata spuštena kod kovača na 14 cm te ubačeni novi seleni, razrađene cijevi krajnika (navoji) da se zbog odlaska na špur mogu lakše okretati, krajnike i sponu nisam mjenjao( imam ih nove u rezervi) jer su u ok stanju, novi pomoćni volan, servisiran glavni volan, ležajevi kotača pregledani (ok stanje) mjenjano prije, još mi ostaje servis glavnog kočionog (ili zamjena jer imam novi u zalihi) i prednji lajtunzi koje bum napravil kod Sekušaka(Vrapče) tako da se i taj dio lagano privodi kraju pa se toplo nadam da je krajem idućeg tjedna ponovo na kotačima, a onda bum videl dali stanu CMR-ke 5.0 ili bum dve menjal za uže.
Dvoumim se oko farbe za sada su dvije opcije mat crna(sprej) ili mat crvena (nitro temeljna) jedna i druga su mi ok, budući da svakako prvo ide u temeljnu bumo vidli pa ako mi se nebu sviđala lako se pospreja, možda se neki čude zakaj tak ili tipa šteta je razlog je jednostavan radim preko 12 godina u lakirnici na održavanju uz to brijem na oldtimere već dugi niz godina(možda jedan lagani protest) i puk kufer mi je gledat kako se to sve sjaji pa sam vizavi toga odlučio napravit onak kak smo to delali kad smo bili klinci brzo i jednostavno a opet igra, tako da to danas gledam sa puno manje sentimenta( nije da ne volim fićeke) ali evo jedan banalni primjer neki dan mi je opal sprej sa police kojeg sam probao uhvatiti(naravno bezuspješno još sam mu dao snage , ali to leti i leti i kam, drito na vrh blatobrana, farba pa pa u veličini kovanice od pet kuna, pa kaj da je bio polakiran vjerujte ni brojanje me nebi spasilo, a to mi više ne treba dovoljno imam drugih problema. A mehanika naravno tu nema kompromisa promjenići i servisirati sve kaj treba + jedan lagani izlet u sloveniju po neke nove 155/12 gume jer tu dimenziju sam imao prilike vidjeti navučenu na 5.0 J CMR-ku.
dali netko ima nekog tko bi napravio naljepnicu za prednju šajbu, izgled kao sjenila koja su se prije stavljala(oldschool) ali da gore piše fićo fan klub, npr. meni bi odgovaralo mat crna podloga i žutim slovima tekst jer ako bojanje ćofa padne u mat crnu na vrata ide grb tj boje mog matičnog kluba(žuta) , na ljevoj strani haube bi došao broj 79 u krugu, a perforirani dio na krovu u šahovnicu crno žuto,uz to još negdje(recimo prednji blatobran) bi se ubacile adrese foruma jedna ispod druge kao popis dodatne opreme i to fićo,mz i oldschool forum lagani kič ali bu sigurno primjećen
dosta pisanja slike uskoro
Kaj se tiče mehanike do sada uređeno rukavci + seleni, nove pakne i kočioni cilindri, feder plata spuštena kod kovača na 14 cm te ubačeni novi seleni, razrađene cijevi krajnika (navoji) da se zbog odlaska na špur mogu lakše okretati, krajnike i sponu nisam mjenjao( imam ih nove u rezervi) jer su u ok stanju, novi pomoćni volan, servisiran glavni volan, ležajevi kotača pregledani (ok stanje) mjenjano prije, još mi ostaje servis glavnog kočionog (ili zamjena jer imam novi u zalihi) i prednji lajtunzi koje bum napravil kod Sekušaka(Vrapče) tako da se i taj dio lagano privodi kraju pa se toplo nadam da je krajem idućeg tjedna ponovo na kotačima, a onda bum videl dali stanu CMR-ke 5.0 ili bum dve menjal za uže.
Dvoumim se oko farbe za sada su dvije opcije mat crna(sprej) ili mat crvena (nitro temeljna) jedna i druga su mi ok, budući da svakako prvo ide u temeljnu bumo vidli pa ako mi se nebu sviđala lako se pospreja, možda se neki čude zakaj tak ili tipa šteta je razlog je jednostavan radim preko 12 godina u lakirnici na održavanju uz to brijem na oldtimere već dugi niz godina(možda jedan lagani protest) i puk kufer mi je gledat kako se to sve sjaji pa sam vizavi toga odlučio napravit onak kak smo to delali kad smo bili klinci brzo i jednostavno a opet igra, tako da to danas gledam sa puno manje sentimenta( nije da ne volim fićeke) ali evo jedan banalni primjer neki dan mi je opal sprej sa police kojeg sam probao uhvatiti(naravno bezuspješno još sam mu dao snage , ali to leti i leti i kam, drito na vrh blatobrana, farba pa pa u veličini kovanice od pet kuna, pa kaj da je bio polakiran vjerujte ni brojanje me nebi spasilo, a to mi više ne treba dovoljno imam drugih problema. A mehanika naravno tu nema kompromisa promjenići i servisirati sve kaj treba + jedan lagani izlet u sloveniju po neke nove 155/12 gume jer tu dimenziju sam imao prilike vidjeti navučenu na 5.0 J CMR-ku.
dali netko ima nekog tko bi napravio naljepnicu za prednju šajbu, izgled kao sjenila koja su se prije stavljala(oldschool) ali da gore piše fićo fan klub, npr. meni bi odgovaralo mat crna podloga i žutim slovima tekst jer ako bojanje ćofa padne u mat crnu na vrata ide grb tj boje mog matičnog kluba(žuta) , na ljevoj strani haube bi došao broj 79 u krugu, a perforirani dio na krovu u šahovnicu crno žuto,uz to još negdje(recimo prednji blatobran) bi se ubacile adrese foruma jedna ispod druge kao popis dodatne opreme i to fićo,mz i oldschool forum lagani kič ali bu sigurno primjećen
dosta pisanja slike uskoro
oldschool- Aktivni Član
- Broj komentara : 171
Registration date : 08.02.2010
Gigi odličan posao!!!!
Preporuka, nemoj servisirat glavni nego odmah stavi novi, evo mi smo isto tako servisirali glavni pa nije urodilo plodom i nakon dva otvaranja.
Preporuka, nemoj servisirat glavni nego odmah stavi novi, evo mi smo isto tako servisirali glavni pa nije urodilo plodom i nakon dva otvaranja.
puyol- Dopredsjednik "FIĆO FAN KLUBA"
- Broj komentara : 2619
Registration date : 06.11.2009
Svaka čast, Gigi, tak se to dela!
Camshaft- Starosjedioc Foruma
- Broj komentara : 4420
Registration date : 10.09.2009
Nemam sta za rec sve pohvale. A sto se boje tice po meni treba da se sjaji. Narocito ti mali auti pa to treba bit u zivim bojama. 3 ruke laka i malo bezbojnog i odlicno. Moja najdraza boja je crvena. No samo polako i strpljivo. Sto vise novih dj i sarafa to bu fico duze trajal.
Miljenko- ČLAN FIĆO FAN KLUBA
- Broj komentara : 1014
Registration date : 07.12.2009
gigi za nalju se ne brini ja ti to riješim... očemo slike...
-a di su moje od karbona,samo mali uzorak mi triba....
gigi-odlicno i temeljito,ali samo jedno pitanje,jesi li to opitura sa sprejom mat i kojim....
-a di su moje od karbona,samo mali uzorak mi triba....
gigi-odlicno i temeljito,ali samo jedno pitanje,jesi li to opitura sa sprejom mat i kojim....
miniV8- Administrator
- Broj komentara : 5166
Registration date : 20.07.2009
malo slika
, , , , , , ,
furanje feder plate na kme-u
, , , ,
i na kraju spremno za montažu,
nemaš kaj idemo dalje
, , , , , , ,
furanje feder plate na kme-u
, , , ,
i na kraju spremno za montažu,
nemaš kaj idemo dalje
oldschool- Aktivni Član
johane otvori si svoj post... hehehehehe
vjerujem da si me htio citirati pa si se napljugao malo..... ehehehee
vjerujem da si me htio citirati pa si se napljugao malo..... ehehehee
miniV8- Administrator
Samo par primjedbi i prijedloga.
Kao prvo,hrđa se mora skidati do zdravog lima jer će u protivnom kroz kratki period stanje opet biti isto.Prikaz dobrog posla je na Fića forumu(nacionalna klasa, srpski forum) pod nazivom Plava ptica...zastava 750 sc....tako nešto. Lik je doslovno ogulio auto i kompletno ga zaštitio.Taj fićo će trajati vječno.
Moj prijedlog boje je mat crna (ali kvalitetno pošprican, ne sprejom) s tim da bih stavio narančaste detalje stila narančastih rubova na crnim felgama i traka po dužini cijelog auta.
Kao prvo,hrđa se mora skidati do zdravog lima jer će u protivnom kroz kratki period stanje opet biti isto.Prikaz dobrog posla je na Fića forumu(nacionalna klasa, srpski forum) pod nazivom Plava ptica...zastava 750 sc....tako nešto. Lik je doslovno ogulio auto i kompletno ga zaštitio.Taj fićo će trajati vječno.
Moj prijedlog boje je mat crna (ali kvalitetno pošprican, ne sprejom) s tim da bih stavio narančaste detalje stila narančastih rubova na crnim felgama i traka po dužini cijelog auta.
sorry miljac ali ovo je definitivno suvišan komentar..... odi čovjeku u garažu pa malo pogledaj čofa pa onda pričaj....
Zadnja promjena: miniV8; 14/6/2010, 15:38; ukupno mijenjano 1 put.
miniV8- Administrator
Ak je suvisan komentar obrisi ga. Ja sam reko kad vec se toliko ulaze onda neka bude auto da se barem 10g netreba radit po njemu. Sudim po slikama kaj su gore a vidm da je samo stara boja pobrusena lagano. Pa velim treba sve ogulit do lima i dalje kak treba .Vidi se da se trudi oko svakog sarafa i to je za svaku pohvalu. Osim mat boja po meni za ficu nije. Svjetle boje poput marandaste zute crvene plave bjele to vec ima neke u sebi sto ga cini vedrijim. No ukusi su razliciti pa nek napravi kak misli da je najbolje.
Nije bed primiti kritiku, ali kažem vam jednom davno sam imao fiat 850 specijal 70g. kojeg sam tretirao kao da ga delam za sebe i samo sebe stvarno sam si dao truda i kaj se desilo za otprilike tri godine hrđa je ponovo navalila kao i na početku projekta, hebiga kvaliteta lima i ondašnja žaštita je ipak bila malo slabije kvalitete, jednom kad ga hrđa napadne nema mu baš više spasa sve ovo kaj mi delamo je prebacivanje iz šupljeg u prazno rak je rak i nemreš mu niš.
Zato bu ovaj ćof dobio onoliko koliko mu je potrebno iz par razloga kao prvo neke stvari nemaju smisla, a kao drugo sigurno nebu kod mene sljedećih 10 godina budući da pikiram jedno malo starije vozilo iz programa zastava pa bum se njemu malo više posvetio.
Miljac ćof ti nije narandžast već boja cigle
i za kraj kad bi barem svi delali ovak kak ga delam ja, ja bi ga odmah osobno kupio i nebi ni malo razmišljao tj . nebi se hebao sa svojim vremenom, jer svi znamo kako se neke stvari zažbukaju i prodaju za par hiljada eura, ovaj projekt je zamišljen da sa što manje kuna imam vozilicu za svakodnevnu uporabu a ne za eventualna povremena okupljanja i tzv šminkanja znači radno vozilo u nekom polublagom rat look-u.
Zato bu ovaj ćof dobio onoliko koliko mu je potrebno iz par razloga kao prvo neke stvari nemaju smisla, a kao drugo sigurno nebu kod mene sljedećih 10 godina budući da pikiram jedno malo starije vozilo iz programa zastava pa bum se njemu malo više posvetio.
Miljac ćof ti nije narandžast već boja cigle
i za kraj kad bi barem svi delali ovak kak ga delam ja, ja bi ga odmah osobno kupio i nebi ni malo razmišljao tj . nebi se hebao sa svojim vremenom, jer svi znamo kako se neke stvari zažbukaju i prodaju za par hiljada eura, ovaj projekt je zamišljen da sa što manje kuna imam vozilicu za svakodnevnu uporabu a ne za eventualna povremena okupljanja i tzv šminkanja znači radno vozilo u nekom polublagom rat look-u.
oldschool- Aktivni Član
Odmaščivanje- pjeskarenje- temeljna-mat boja Nosač zadnjih škara.
Odmaščivanje-pjeskarenje-primer-boja-bezbojni lak.Felge
Zadnja promjena: silvano2703; 14/6/2010, 21:48; ukupno mijenjano 2 put/a.
silvano2703- Član
- Broj komentara : 35
Registration date : 27.03.2010
gigi samo pici kako si zamislio
Hrki- Administrator
- Broj komentara : 6516
Registration date : 18.02.2009
a i zaboravio sam napisati da mjesta gdje god se pojavila hrđa i eventualna trulež biće tretirani sa brušenjem do zdravog, antirust pa onda temeljna e sad dali bude ostao u temeljnoj ili bude dobio mat crnu ovisi kak budem taj dan izgledao jer se u rezervi drži i treća verzija(ovisi o lovi) a to bi bilo sve tablice koje sam dobio sa godinama vožnje oldtimer ralla-a po ljepoj našoj skeniram u crno bijelu verziju i lagano ih ljepim po autu bez neke simetrije, ali za sada nisam za to jer onda bi se vjerovatno to svidjelo samo meni i nikome drugom, a kad smo kod ukusa bolje je ne raspravljati, a vezano za to čak je bila brija da klincima dam kistove i više od nekoliko boja pa nek puste maštu na volju na kraju nisam još definirao kraj za sada se trudim da sa što manje love naravno sa velikom voljom završim projekt do kraja osmog mjeseca (izlazi mi rega na lady Dy)
spremne za probu visine tj. ako budu Cmr-ke stale po širini ,a ak stanu onda cmr-ke idu na uređivanje
,
spremne za probu visine tj. ako budu Cmr-ke stale po širini ,a ak stanu onda cmr-ke idu na uređivanje
,
oldschool- Aktivni Član
oldschool- Aktivni Član
jadan čami u tami čeka da zamjeni lady
,
,
oldschool- Aktivni Član
A što reći....ukusi su zbilja različiti.
vidiš sa vremenom ti neke stvari postaju jasnije , moj primjer da sam do sada promjenio jako puno oldtimer vozila i svi su bili na špagu kak se veli od kroma do boje,jednostavno bio sam bolestan na to, međutim ja još uvijek volim oldtimer vozila samo kaj nemam love za nove branike, za dobru pripremu i dobrog majstora koji bu mi to napravio i polakirao i još da ja budem zadovoljan što je nemoguće jer delam jako dugo u lakirnici doduše u auto industriji pa kad se naučiš na dobre stvari teško je naći majstora za malo novaca a da posao bude dobar,pa sada kad se ima manje love radi se tak meni je ovog trenutka sve ovo zajebancija i ne patim više od toga da imam šminku već funkcionalnost, trenutno imam tri auta i 10-tak motocikala i nemogu si priuštiti restauraciju o kojoj ti pričaš,
oldschool- Aktivni Član
bumo vidjeli njegov projekt kad dodje vrijeme....
miniV8- Administrator
Da kad dojde vrjeme. Ja isto volim oltajmere i imam veliki san al to nije za ovu temu. Treba ic postepeno i radit jedan po jedan. Znam ja covjeka kaj je zapocel nekoliko stvari i od svega odustal. Zato jedan auto slozis ili motor pa kad je gotovo tek onda razmisljat kak dalje. Jer hrpa toga a sve stoji ima malu vrjednost. Radije prodaj nekom ko ima love pa bu slozio nego da jos mnogo god stoji u cosku i ceka neke bolje dane. Meni stoji peglica samo zato kaj zelim da bu cabrio. A papiri limar lakirer i ostalo oko 20 tisuca kn. A za 3 tisuce eura imam fiata 1200 orginal cabrio i da ga slozim imam ga godina. Al love se nema. Ja ti velim ficu zastiti temeljnom pa kobit izvana spric kit pa onda stavi boju po zelji. Radije cvrenu mat i crne felge nek se vidi da je slozen sa ukusom. Jer ak je lose ureden svak bu pito ko je radio kak je to los majstor bil. Time sam sebe ponizujes. A sretno dalje u radovima.
Miljac nemoj se ljutit ali moram reći jednu stvar, pričaš gluposti. Nisi vidio auto, tak da... Auto je zdrav da zdraviji ne može biti, a Gigi ovo radi zato što želi imati željezni auto a ne zažbukan sa milimetar, dva, kita. Auto je bio očajno polakiran i mjestimice nepotrebno previše nakitan, plus na to sve je da je žbukan i preko blata i prljavštine, prišteva hrđice mjestimice itd. A Gigi sad radi ono što je trebao napraviti netko daleko prije njega, a izgled auta je osmišljen da njega zadovoljava, sasvim je svejedno koje će biti boje... to je stvar vlasnika, poanta je da je fićo zdrav i da se ovo radi sa ciljem da takav ostane i da se kroz vrlo kratko vrijeme krene vozit s njim.
Mislim da se nema tu više kaj puno za reći, naročito mi se sviđa kako se radi prednji trap, mljac!
Bravo Gigi!
edit: najjednostavnije rečeno, Gigi vrti film u nazad i vraća se u fazu pripreme auta za lakiranje, koja je ovdje nažalost zakazala kod prijašnjeg vlasnika
Mislim da se nema tu više kaj puno za reći, naročito mi se sviđa kako se radi prednji trap, mljac!
Bravo Gigi!
edit: najjednostavnije rečeno, Gigi vrti film u nazad i vraća se u fazu pripreme auta za lakiranje, koja je ovdje nažalost zakazala kod prijašnjeg vlasnika
Floyd ZG- Aktivni Član
- Broj komentara : 942
Registration date : 29.11.2009
Pa vec sam reko da svako ima svoj nacin rada. Ja sam reko da je ljepo vidjet kak neko radi. I zelim svakom ko sreduje ficu da to napravi sto je bolje sa sto vise novih djelova. To bi znacilo da ak je trul i ak se fico ispjeskari pa stavi novi pragovi rubnjaki ak treba podovi itd nakon toga dobra zastita i to mora 10g vozit svaki dan bez hrde ili jos bolje pocincat cjelog . No mi to radimo kak imamo love. Ukusi su razliciti i ak ga to cini sretnim nek bude takav. Vidim da je dobar poso napravio i da se trudi i neka nastavi jer mu bu fico zahvalan.
Zahvalan će biti onaj ko bu ga vozil poslje Gigija, jer neće imat zažbukan auto sa 100 i jednim iznenađenjem ispod kita.
Floyd ZG- Aktivni Član
- Broj komentara : 942
Registration date : 29.11.2009
mislim da je dosta off topica.... nemojte da počnemo sa sankcijama, a ove poruke koje su suvišne ću prebaciti u neku drugu temu pa se prepucavajte i ja skupa sa vama ali mislim da je vrijeme da prestanemo čovjeku srati po temi........
miniV8- Administrator
Stranica 4 / 9. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Stranica 4 / 9.