Abarth wanabe ;)
+12
Zloćko
fusher
dr.Damba
johan
Lav
puyol
Special
puyolov tata
miniV8
Camshaft
Hrki
Abarth
16 posters
Stranica 2 / 8.
Stranica 2 / 8. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Abarth wanabe ;)
pozz abarth svaka cast na projektu a ovaj tvoj problem sa maticama rijesi ovako izbusi rupe u te potrgnute vijke i narezi novi navoj i to bi trebalo biti ok
da ...... to mogu na jednom potrganom di je baš šaraf pukel .....
a zaboravil sam napomenuti da mi je na ovima rugima koji su problematični ... imam feelinng ko da su se matice s unutarnje strane okrenule ..... i sad mi se zajedno sa šarafom vrte ....
tu mogu jedino otpilit glavu i osloboditi nosać od šarafa ... al nemam u kaj narezati novi navoj .... kaj tu napraviti??
aj damba sigurno tvoje limarsko iskustvo ima neko praktično rješenje ...
a zaboravil sam napomenuti da mi je na ovima rugima koji su problematični ... imam feelinng ko da su se matice s unutarnje strane okrenule ..... i sad mi se zajedno sa šarafom vrte ....
tu mogu jedino otpilit glavu i osloboditi nosać od šarafa ... al nemam u kaj narezati novi navoj .... kaj tu napraviti??
aj damba sigurno tvoje limarsko iskustvo ima neko praktično rješenje ...
Abarth- Aktivni Član
- Broj komentara : 647
Registration date : 16.04.2009
jer ima ko kakvih adekvatnih ideja za postaviti cijevi napred do kilera?? ..
dal kroz auto? ili ispod?
koji promjer cijevi? (ja bi to s bakrenima napravil)
kak ih učvrstiti ... kakav ovjes za njih napraviti(mislil sam staviti one obujmice s gumom samo kak ih na školjku najjednostavnije pričvrstiti)
Kak napraviti sistem za odzračiti ... nebi bilo loše da imam ... ??
ajde sigurno ima neko nekakve slike abartha na kompu .... ja ko za vraga nemogu naći nekaj adekvatnog ....
dal kroz auto? ili ispod?
koji promjer cijevi? (ja bi to s bakrenima napravil)
kak ih učvrstiti ... kakav ovjes za njih napraviti(mislil sam staviti one obujmice s gumom samo kak ih na školjku najjednostavnije pričvrstiti)
Kak napraviti sistem za odzračiti ... nebi bilo loše da imam ... ??
ajde sigurno ima neko nekakve slike abartha na kompu .... ja ko za vraga nemogu naći nekaj adekvatnog ....
Abarth- Aktivni Član
kroz auto,ovo ni fico ali vidis kako izgleda meni se ne svida taj nacin
i ovo ti je odispod,cijevi moru bit bakrene ili aluminiske nekih 30 ili 35 mm promjera samo pazi kuda ih stavljas i kako ako ces delat H pojacanje jer ga tu nema na ovim primjerima
i ovo ti je odispod,cijevi moru bit bakrene ili aluminiske nekih 30 ili 35 mm promjera samo pazi kuda ih stavljas i kako ako ces delat H pojacanje jer ga tu nema na ovim primjerima
Guest- Gost
ma da ovo ovak kroz auto definitivno nije estetski pristojno ....
evo ovo je vaš RI-ječan ... (stare slike) to bi vec ajd moglo proč ako ide iznutra
RAFO ... cuj nevidim kak je pričvrstil te obujmice gore ... nebi ih htel baš samo zavariti pa da su fixne nego da ih nekak na šaraf složim .... to mi je sad nedoumica
a ovaj sistem za odzračivanje .... jer bi trebal i to staviti?? ili se bude mogel normalno odzračiti na posudi kod motora ???
i kažeš fi 35 bude dovoljno ... niš odem bakrene cijevi nabavit ....
evo ovo je vaš RI-ječan ... (stare slike) to bi vec ajd moglo proč ako ide iznutra
RAFO ... cuj nevidim kak je pričvrstil te obujmice gore ... nebi ih htel baš samo zavariti pa da su fixne nego da ih nekak na šaraf složim .... to mi je sad nedoumica
a ovaj sistem za odzračivanje .... jer bi trebal i to staviti?? ili se bude mogel normalno odzračiti na posudi kod motora ???
i kažeš fi 35 bude dovoljno ... niš odem bakrene cijevi nabavit ....
Zadnja promjena: Abarth; 26/10/2010, 11:32; ukupno mijenjano 2 put/a.
Abarth- Aktivni Član
mislim da je 35 puno,jer ovi svi mecu 20-25 mm,barem sta sam ima prilike viditi, a valjda ce rafo sad iskopati na netu negdi mire.....
johan- Moderator
- Broj komentara : 1955
Registration date : 11.08.2009
A nece bit malo možda to jer cu ja imati samo naprijed kiler i ništa više ... ...
Abarth- Aktivni Član
znam al jel znas koliko je 35,to je std cijev od kilera na donjoj gumi od hladjenja na fici,ne znam meni to se cini siroko(moje misljenje),uzmi kod nekoga ko radi grijanje par komada(10-20cm duzine)pa odokativno pogledaj da ti nebi bile niske cijevi i strugale po cesti...
johan- Moderator
aaa dobro da i to kaj kažeš ..... hm hm .... sav sam si u razmišljanju
---- e jer tko od vas nabavljao ove nove gume za one orginal rupe u podu koje čof ima ... prošel sam nekolicinu njih kaj se s gumom bave i ništ niti slično da se nekaj pripaše .... a moje su relativno isspucale i istrulilie .... tak da bi to htel zamijeniti ...
---- e jer tko od vas nabavljao ove nove gume za one orginal rupe u podu koje čof ima ... prošel sam nekolicinu njih kaj se s gumom bave i ništ niti slično da se nekaj pripaše .... a moje su relativno isspucale i istrulilie .... tak da bi to htel zamijeniti ...
Abarth- Aktivni Član
ja cu ih nabavljati al tek kad opituram autu,ako ih ne nestane...imas ih u glavasevica i meni se cini da sam u tokica vidija katalog(akronov kata....)
johan- Moderator
znaci tokić bi mogel nekaj isfurat ... ma kad me god vide u tokiću samo s očima okreču a tek kad spomenem fiću ....johan je napisao/la:ja cu ih nabavljati al tek kad opituram autu,ako ih ne nestane...imas ih u glavasevica i meni se cini da sam u tokica vidija katalog(akronov kata....)
jedino cijevi me kopaju ... dal 20-25-30-35 ...
Abarth- Aktivni Član
Ajd da se i ja uključim.Kad se već govori o promjeru cijevi za hlađenje,slična je stvar kod centralnog grijanja.Promjer cijevi je največi kod izlaza iz peći, kod nas motor, i pada-promjer- prema zadnjem radijatoru.Ako se promjer smanji prerano dolazi do prigušenja protoka medija -tople vode- pa pumpa diže tlak a nominalni protok se smanjuje a time se i sistem teže odzračuje kaj je obavezno jer zračni jastuci rade problama kod odvođenja topline.Iz razloga boljeg protoka a time i hlađenja te lakšeg odzračivanja moj zaključak i mišljenje je da treba ići sa što večim promjerom cijevi prema kileru-radijatoru- u prednjem spojleru.Kaj se tiče prolaza cijevi ispod ili unutar auta više me vuče ideja provlačenja cijevi ispod auta.Auto se ljeti više grije pa ak idu iznutra kabina se dodatno grije.Za zimske uvijete može se izvući mali radijator u kabinu -Y45- za dodatno grijanje.Na kraju, kod nas je Y45 u ne baš idealnom stanju bez termostata ,uređenim kilerom i pumpom 900AK , zimi grije ko bog a ljeti u velkom teretu skala malo prek pola klapna uvek otvorena max.
lp
lp
puyolov tata- DEDA NA FORUMU
- Broj komentara : 3802
Registration date : 04.04.2009
eto i to bi ti znacilo bolje 35 nego 20, procitaj jos jednom http://www.ficoforum.net/nabrijavanje-masine-f12/friziranje-motora-hladenje-motoraispusni-sistemlamela-t1236.htm#11218
i imas ovo
Front Radiators
With Fiat 600 or 850, I don't mind cutting a hole in the nose for a front radiator air-inlet, but I'd
look for an alternative method of providing improved cooling for an Abarth,
because its nice to have the option to restore these cars to “original” some later
date. My favourite setup is to mount a lo_b and two/to _our inch tall (depend_ng
on available cleerance) crossflow auxiliary radiator (with 1 1/8” inlet and outlet
pipes) just below the bumper/bumperette line in front and then build an air
dam/spoiler from aluminium sheet around and attached-to the radiator with air
intake hole and a flexible rubber lower section to avoid damage when negotiating
driveways (rubber baseboard strips from houses work well). In this way
if you decide to remove the auxiliary radiator and air d_, you have only
2 radiator mounting holes end a couple of pop rivet. holes (attaching ends
to edge of fender) to fill _d even those are located in little-noticed locations. For
plumbing, rectangular section tubing (say about 3/41 x 21) gives more ground
clearance and is easier to mount than 1 1/8” round conduit. At the front and rear,
form a short piece of round tubing on one end to slide over _ be welded-to
rectangular tubing and then accept suit able hoses. I've experimented with thermostatic
temperature control and found that a "two thermostat system" works very well. Use normal 160
degree thermostat fitted to the housing at cylinder head outlet and a second 124 style in-line 3-
way thermostat between lower radiator outlet, water pump inlet, and return pipe from front
auxiliary radiator. When hooked UD in this way, coolant first is drawn from rear radiator lower
outlet through water-pump and is stopped from circulating by closed thermostat at cylinder
head outlet to radiator. When this thermostat- opens, coolant flows in the normal 850 manner
through engine and rear radiator. When coolant gets hot enough to star_ opening higher
temperature 124 3-way thermostat, flow is divided between front and rear radiators. When fully
open, 2nd thermostat shut-off flow from rear radiator to water-pump and forces all coolant from
rear radiator to go to front auxiliary unit before returning to water pump and engine. This is "a
real progressive setup*' that cures eratic warter pump when dual radiators are mounted at
opposite ends of the car. Lastly, en electric fan must be mounted (to help under traffic
conditions) behind the rear radiator when engine-driven fan is removed to help. increase
available power. A thermostatic switch( 434087859.65) to activate the fan should be installed in a
fitting brased on to the supply pipe to the front radiator. An air scoop must be fabricated and
attached below and in-front-of the lower tank of the rear radiator to enable efficient air pick-up
(as opposed to the exhaust duct/reverse scoop that is used in Fiats"forward flow" setup.
i imas ovo
Front Radiators
With Fiat 600 or 850, I don't mind cutting a hole in the nose for a front radiator air-inlet, but I'd
look for an alternative method of providing improved cooling for an Abarth,
because its nice to have the option to restore these cars to “original” some later
date. My favourite setup is to mount a lo_b and two/to _our inch tall (depend_ng
on available cleerance) crossflow auxiliary radiator (with 1 1/8” inlet and outlet
pipes) just below the bumper/bumperette line in front and then build an air
dam/spoiler from aluminium sheet around and attached-to the radiator with air
intake hole and a flexible rubber lower section to avoid damage when negotiating
driveways (rubber baseboard strips from houses work well). In this way
if you decide to remove the auxiliary radiator and air d_, you have only
2 radiator mounting holes end a couple of pop rivet. holes (attaching ends
to edge of fender) to fill _d even those are located in little-noticed locations. For
plumbing, rectangular section tubing (say about 3/41 x 21) gives more ground
clearance and is easier to mount than 1 1/8” round conduit. At the front and rear,
form a short piece of round tubing on one end to slide over _ be welded-to
rectangular tubing and then accept suit able hoses. I've experimented with thermostatic
temperature control and found that a "two thermostat system" works very well. Use normal 160
degree thermostat fitted to the housing at cylinder head outlet and a second 124 style in-line 3-
way thermostat between lower radiator outlet, water pump inlet, and return pipe from front
auxiliary radiator. When hooked UD in this way, coolant first is drawn from rear radiator lower
outlet through water-pump and is stopped from circulating by closed thermostat at cylinder
head outlet to radiator. When this thermostat- opens, coolant flows in the normal 850 manner
through engine and rear radiator. When coolant gets hot enough to star_ opening higher
temperature 124 3-way thermostat, flow is divided between front and rear radiators. When fully
open, 2nd thermostat shut-off flow from rear radiator to water-pump and forces all coolant from
rear radiator to go to front auxiliary unit before returning to water pump and engine. This is "a
real progressive setup*' that cures eratic warter pump when dual radiators are mounted at
opposite ends of the car. Lastly, en electric fan must be mounted (to help under traffic
conditions) behind the rear radiator when engine-driven fan is removed to help. increase
available power. A thermostatic switch( 434087859.65) to activate the fan should be installed in a
fitting brased on to the supply pipe to the front radiator. An air scoop must be fabricated and
attached below and in-front-of the lower tank of the rear radiator to enable efficient air pick-up
(as opposed to the exhaust duct/reverse scoop that is used in Fiats"forward flow" setup.
Guest- Gost
TNX momci ....
rafo- al ovaj tip u textu ima cijeli space shuttle od hlađenja ... to mi je malo too much .... znaci ... cijevi u rasponuod 30 do 40 i nemrem fulat ...
rafo- al ovaj tip u textu ima cijeli space shuttle od hlađenja ... to mi je malo too much .... znaci ... cijevi u rasponuod 30 do 40 i nemrem fulat ...
Abarth- Aktivni Član
Baš tak!Nejdi manje od izlazne cijevi (mrvicu može) i rešena stvar!!
puyolov tata- DEDA NA FORUMU
- Broj komentara : 3802
Registration date : 04.04.2009
eeee pa da i ja nekaj konačno napišem ...
Nabavil cijev CU fi35 .... e i sad malo to mjerkam i stavil sam provizorno vilicu pošto je mali na boku .... i dolazim do pitanja KAJ DALJE???
naprijed se mogu upiknuti blizu kilera .... a kak odiza doći s cijevim do mjesta kilera?? .... ??? ima ko kavu ideju ... s tim da su cijevu fi 35 .... i fejst je to veliki promjer ...
evo slike di sam samo provizorno stavil cijevi pa neznam kaj sad ... s tim da getribu nisam stavil al sumnjam da bu tu nekaj više prostora ...
Nabavil cijev CU fi35 .... e i sad malo to mjerkam i stavil sam provizorno vilicu pošto je mali na boku .... i dolazim do pitanja KAJ DALJE???
naprijed se mogu upiknuti blizu kilera .... a kak odiza doći s cijevim do mjesta kilera?? .... ??? ima ko kavu ideju ... s tim da su cijevu fi 35 .... i fejst je to veliki promjer ...
evo slike di sam samo provizorno stavil cijevi pa neznam kaj sad ... s tim da getribu nisam stavil al sumnjam da bu tu nekaj više prostora ...
Abarth- Aktivni Član
koliko vidim ovo su bakrene cjevi ,imas za kupiti i razna koljena pod razlicitim kutovima,i onda snjma vidis di ti najbolje pase da cjevi prolaze.slozis kako bi trebalo izgledati i onda ih zalotaš,princip lotanja ti je ful jednostavan
Hrki- Administrator
- Broj komentara : 6516
Registration date : 18.02.2009
ma sve 5 .... ali imam feeling da su full velike i nemam načina kak da prođem s njima kraj vilice zadnje .... a da mi nisu previše ispod da bi zapinjale ..
Abarth- Aktivni Član
nije 35 preveliko, taman je...kupi koljena, pastu za lemljenje, brener, i žicu za lemljenje, nemetalnu abrazivnu spužvicu (sve to imaš u trgovini koja drži opremu za centralna grijanja) ostalo ti mogu objasniti i slikovno......sebi sam napravio od čeličnih tankostijenčanih pocinčanih cijevi upravo zbog slučaja da se zakači neki klinac na cesti....ako te zanima mogu ti škljocnuti čisto da vidiš da ako staviš ispod auta nije prenisko
valjda sam od neke koristi....
hahahah
valjda sam od neke koristi....
hahahah
fusher- SPAMER
- Broj komentara : 3006
Registration date : 17.01.2011
ajd kad uloviš vremena pa buni koju sliku ... čisto da dobijem neku sliku kak da kod sebe to izvedem najidealnije ... . ipak su dvije glave pametnije od jedne ...
Abarth- Aktivni Član
Provuci kroz kabinu
miniV8- Administrator
- Broj komentara : 5166
Registration date : 20.07.2009
a to mi je zadnja opcija .... a kak ćeš ti na svojem to rješiti mini??
Abarth- Aktivni Član
Vjerojatno od ispod ali to cu znati tek kad pocmem kad vidim sve od ispod i onda cu smisliti ovak neznam još
miniV8- Administrator
- Broj komentara : 5166
Registration date : 20.07.2009
DMTR
Ergela DMTR-a
koje veselje kad sam skužil da je i drugi ferg kojeg sam imal doma dmtr ... a ne delorto .... a koji sam jerk !!
e sad jedan je napadnut .....
-> pitanje za 100bodova ... kak da znam koja je koja dizna ... ???? zapravo ... kak da znma kakva mora gdi biti .. jer ima gdi kakve postavke tih dizni ili kaj ??
i na njemu je ovakva dizna .... ... al mislim da mu to nebi smjelo smetati ...
koje veselje kad sam skužil da je i drugi ferg kojeg sam imal doma dmtr ... a ne delorto .... a koji sam jerk !!
e sad jedan je napadnut .....
-> pitanje za 100bodova ... kak da znam koja je koja dizna ... ???? zapravo ... kak da znma kakva mora gdi biti .. jer ima gdi kakve postavke tih dizni ili kaj ??
i na njemu je ovakva dizna .... ... al mislim da mu to nebi smjelo smetati ...
Abarth- Aktivni Član
Abarth je napisao/la:koje veselje kad sam skužil da je i drugi ferg kojeg sam imal doma dmtr
A bogec...
Camshaft- Starosjedioc Foruma
- Broj komentara : 4420
Registration date : 10.09.2009
Stranica 2 / 8. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Stranica 2 / 8.