FIAT 126 BIS
+8
puyolov tata
Lav
mitronni
gigi
Hrki
Filip
nedo
BISer
12 posters
Stranica 1 / 8.
Stranica 1 / 8. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
FIAT 126 BIS
Evo znam da sam malo outsider na ovom forumu, al se nadam da se nitko neće ljutit ako predstavim svoju Bibu...
Znači riječ je o 126 BIS napravljenoj 1990, prva rega 1991, prešla veselih 97000 kilometara i ako b*g da preći će još toliko
Kupio sam je u jesen 2007 (mijenjao je za PS2 sa frendom ),
Nakon kupnje je trebalo zamijeniti stvarno dosta toga; kompletan kočioni sistem, gume, kvačilo, ulje, svjećice i ine sitnice, mjenjač me je zezao, pa sam kupio drugi, na tome sam vozio do skora kada se 1. brzina doslovce raspala, onda sam vratio stari jer se ispostavilo da je samo jedna matica bila odvrnuta, iskreno ni sam se više ne sjećam šta je sve rađeno, uglavnom to mi je jedini auto tako da su brojne sitnice rješavane u hodu. Nedavno sam zamijenio brtvu glave (rak-rana ovog motora kojeg neki nazivaju najgorim ikad od fiata) auto je uređen po mom guštu, znači ništa pretjerano, samo da se pojača karakter meni jako simpa vozila. Malo sam se raspisao... uglavnom to je to, evo slika da ne trošim previše riječi, dajte svoje komentare i prijedloge
Sadašnje stanje:
Zadnja promjena: BISer; 5/6/2009, 02:07; ukupno mijenjano 1 put.
BISer- Aktivni Član
- Broj komentara : 639
Registration date : 19.02.2009
Re: FIAT 126 BIS
Auto ti je baš super, stvarno je pic pic, samo ga nastavi tako čuvat i održavat i služit će još dugo. POZDRAV
Gost- Gost
ni picgauer noj nije ravan,šala naravno,nema se šta reč auto je super..
svaka čast.
svaka čast.
Gost- Gost
da pitam samo kako je s njom po ljeti ako ides negdje uzbrdo jel se grije
al peglica je super
al peglica je super
nedo- Aktivni Član
- Broj komentara : 259
Hvala svima.
Što se tiče halđenja sve je stvarno super. Nema termostata ni ljeti ni zimi, i uvijek se fino polako ugrije do 1/3 urice i onda se svako toliko upali venitlatorić malo puše i gotovo. Jedino kad sam je uspio ugrijat više od toga je kad sam po pehlinu ( je**na uzbrdica pretjecao kamion, u drugoj, negdje 50-60km/h) al onda sam skužio da sam pretjerao pa sam stao pokraj i pustio je da se oladi. Pa me kamion opet prešo.
Što se tiče halđenja sve je stvarno super. Nema termostata ni ljeti ni zimi, i uvijek se fino polako ugrije do 1/3 urice i onda se svako toliko upali venitlatorić malo puše i gotovo. Jedino kad sam je uspio ugrijat više od toga je kad sam po pehlinu ( je**na uzbrdica pretjecao kamion, u drugoj, negdje 50-60km/h) al onda sam skužio da sam pretjerao pa sam stao pokraj i pustio je da se oladi. Pa me kamion opet prešo.
BISer- Aktivni Član
Pegla ti je strava!
Ljepo je skockana, svaka čast!
Pazi je da se ne pregrije a ako ne nać ćemo mi koje riješenje za upasat koji radjator u cirkulaciju da se i sama bolje hladi pa da po Pehlinu pretičeš i harmonika kurijeru a ne samo kamijone.
Ljepo je skockana, svaka čast!
Pazi je da se ne pregrije a ako ne nać ćemo mi koje riješenje za upasat koji radjator u cirkulaciju da se i sama bolje hladi pa da po Pehlinu pretičeš i harmonika kurijeru a ne samo kamijone.
Gost- Gost
Prvi put kad si ju predstavio odmah mi se svidjela... I sto reci,evo gledam slike i uzivam,prepoznajem po slikama da ulazes truda ,vremena i svega ostalo u taj autic,a ja sam isti takav... I stvarno super izgleda! Veliki pozdrav i samo ju cuvaj kao do sada!
Ja sam prije jedno godinu dana,dobio takvu peglicu od tatinog prijatelja i odvezao je kuci... bila je 91' godiste isto crvena.. I dosta je bila dobra,masinica je bila kao satic! I onda me jedan prijatelj nagovorio da mu je prodam da ce mi dati motor i nesto novaca,na sto sam pristao,jer jednostavno nisam imao kud s njom...Al poseban mi je to auto isto,drag srcu hehe... Imam slika njenih,pa evo jedne:
A ovo ti je od mog prijatelja bila,al nazalost pokvarila se i otisla je...
Imam oko 200-ak slika ovih autica,pa bih mogao to postaviti ovdje na forum... Kao malu pomoc tebi BiSer,u daljnjem sredjivanju autica a i za sve one koji vole peglicu...
Ja sam prije jedno godinu dana,dobio takvu peglicu od tatinog prijatelja i odvezao je kuci... bila je 91' godiste isto crvena.. I dosta je bila dobra,masinica je bila kao satic! I onda me jedan prijatelj nagovorio da mu je prodam da ce mi dati motor i nesto novaca,na sto sam pristao,jer jednostavno nisam imao kud s njom...Al poseban mi je to auto isto,drag srcu hehe... Imam slika njenih,pa evo jedne:
A ovo ti je od mog prijatelja bila,al nazalost pokvarila se i otisla je...
Imam oko 200-ak slika ovih autica,pa bih mogao to postaviti ovdje na forum... Kao malu pomoc tebi BiSer,u daljnjem sredjivanju autica a i za sve one koji vole peglicu...
Zadnja promjena: filip; 22/2/2009, 19:26; ukupno mijenjano 1 put.
Malo sam se zacrvenio
Hvala svima, truda i rada je stvarno uloženo ihahaj, a novaca da ne govorim, svi mi govore da sam za te novce mogao kupiti lijepog VW Pola ili slično, ali čemu? imao bi još jedan auto koji bi se utopio u masi, ovako imam auto koji je postao dosta prepoznatljiv, i upečatljiv, unatoč svim svojim nedostatcima.
Još jednom hvala svima, i ako bude trebalo, nadam se pokojem savjetu, ipak sam ja početnik.
Hvala svima, truda i rada je stvarno uloženo ihahaj, a novaca da ne govorim, svi mi govore da sam za te novce mogao kupiti lijepog VW Pola ili slično, ali čemu? imao bi još jedan auto koji bi se utopio u masi, ovako imam auto koji je postao dosta prepoznatljiv, i upečatljiv, unatoč svim svojim nedostatcima.
Još jednom hvala svima, i ako bude trebalo, nadam se pokojem savjetu, ipak sam ja početnik.
BISer- Aktivni Član
Istina je to,za te novce sto ulazemo u njih,mogli smo imati jako dobar auto,ali mene to ne zanima... Ni jedan ne moze ove zamjenitimkad svatko na ulici zastane i gleda zamnom,pridje mi,poprica samnom o autu...Neopisivo
Jao znam taj osjećaj, odmah mi nekako toplo oko srca, i znam da trud nije uzalud.
BISer- Aktivni Član
Sad sam vidio edit, ova što si prodao izgleda super, ima veiliki potencijal, nije bisica kao moja, ali te zračne su mi imale neku posebnu draž
Stavi slike koje ti se da, da malo prodiskutiramo, ako ti se da otvori novu temu da ne idemo ovdje u OT.
Inače ja se nadam skorašnjem ulasku Hrvatske u EU, da si probam uvesti peglicu iz poljske, ali ne bilo koju, već jednu od zadnje serije "Happy End", 2000to godište
Stavi slike koje ti se da, da malo prodiskutiramo, ako ti se da otvori novu temu da ne idemo ovdje u OT.
Inače ja se nadam skorašnjem ulasku Hrvatske u EU, da si probam uvesti peglicu iz poljske, ali ne bilo koju, već jednu od zadnje serije "Happy End", 2000to godište
BISer- Aktivni Član
Nema problema otvorit cu temu za slike...Vec ih uploadam na net,da ne kvarimo temu,imas pravo..
Covjece da ti je uvesti takvu jednu,koja bi to fora bila,imao bi novu peglicu!
Covjece da ti je uvesti takvu jednu,koja bi to fora bila,imao bi novu peglicu!
Pa baš bi bilo fora! Mani baš i ne ide u glavu da su ih ludi Poljaci radili do 2000 ali tim bolje...
BISer- Aktivni Član
To je jos dobro,ja imam video o bubi gdje kazu da je njena zadnja proizvodnja prestala 30.7.2003. u Meksiku! hehe
hehe... glavno da se golf 1 još radi u JARu... /ode u off topic : )
BISer- Aktivni Član
Evo jučer sam vidija peglicu sa kromiranim branicima i pokuša sam je uhvatit ali me je zeznija semafor... Crvene boje, onako malo žmarivene, ali izgleda dosta utegnuto. Takve su jako rijetke i meni osobno najdraže. Ka dite sam se vozija u takvu, imali su je moji i bila nam je ka sporedno auto u kući... Evo ka da je sad vidim, bile boje, iznutra crni interijer, kromirani branici i sječam se da je uvik smrdila benzina unutra. Imala je baš svoj miris. A šta mi je žaj šta smo je prodali Kad vidim ova danas moderna auta više ne znam jeli Fiat, Golf, Seat... sve se linije stapaju u jednu, sva auta imaju isti zvuk, isti miris, na isti način se voze, baš sterilno... Više nema one osobnosti šta je nekad činilo određenu marku vozila.... Zato čuvajmo naše ljubimce
Gost- Gost
U da si osjetio sinoć specifični miris moje pegle, ludi brat dotezao glavu i zaboravio pričvrstiti neke gume, pa se to naslonilo na ispušnu granu, aaajjjmmmeeee zlaaaa.....
BTW, moram ići raditi karburator, vjerojatno sutra u jutro, tamo u srevis u vodovodnoj, pa me zanima je li neko od članova iz rijeke išao tamo, kakva su iskustva?
BTW, moram ići raditi karburator, vjerojatno sutra u jutro, tamo u srevis u vodovodnoj, pa me zanima je li neko od članova iz rijeke išao tamo, kakva su iskustva?
BISer- Aktivni Član
Evo malo se delalo danas na makineti pa reko da stavim sljičice. Znači tapacirunzi vrata nabavljeni od Glavaševića, meni se jako sviđaju. uglavnom slike:
UPOZORENJE: Neke slike su velike rezolucije, dial up beware....
Da vidimo tko ima sokolov vid; šta je neobično na drugoj slici, mali je detaljić, ali bi trebali primjetiti...
UPOZORENJE: Neke slike su velike rezolucije, dial up beware....
Da vidimo tko ima sokolov vid; šta je neobično na drugoj slici, mali je detaljić, ali bi trebali primjetiti...
BISer- Aktivni Član
Meni je neobičan onaj bijeli krug na vratima, tamo di bi po starom bila ručka za zatvaranje i otvaranje prozora, da nije to možda neki sistem ako ti motorin ne radi ili nema struje da se može ručno zatvorit prozor, dignut staklo?
Gost- Gost
U pravu si, skine se crni poklopac i na bijelo se stavi neki thingy i možeš ručno zatvoriti prozor, ali nije u tome bio štos. Pogledajte malo žice, one dvije, žutu i pink, logično bi bilo da su spojene žuta u žutu i pink u pink, ali kad sam tako spojio, i sve sastavio sam skužio da mi dugme za gore spušta prozor i kontra. pa opet sve rastavljaj prespajaj i sad radi kako treba fušeri u tvornici, šta reći...
BISer- Aktivni Član
Evo samo da napišem da sam danas sa peglom bio u prvoj prometnoj nezgodi u životu. Silazeći s rotora na škurinjama, usporavam u koloni i zaustavljam se i bum! neka budala u golfu dvici mi se nasadi na rep. Hvala bogu i poljacima što su stavili ove plastične elastične branike na auto, nikakva šteta nije bila, dok se njemu branik udubio u masku. Budući da nije bilo štete nisam se htio tlačiti pa smo krenuli svojim putevima.
Samo mi nije jasno da budala vozi u koloni i ne primjeti da se zaustavlja... svašta....
Samo mi nije jasno da budala vozi u koloni i ne primjeti da se zaustavlja... svašta....
BISer- Aktivni Član
¸malo da te utjesim
cetvrtak oko 10.30 sa svojim peugot partnerom starim 6 mjeseci spustam se od tibljasa prema gradu i kod kafica 007. tip sa mercedesom preko pune crte pocne skretati na moju stranu i kocenje koje mi nije pomoglo zatim udarac.otvorio se zracni jastuk cjela ljeva strana skrsena.stete ko u prici.
auto u peugot dujmovic niko nezna kad ce biti gotov.trebaju se djelovi naruciti i zatim cekanje djelova pa popravak.a auto mi potreban za poluditi
evo zbog jedno konja sjebo novi auto.
cetvrtak oko 10.30 sa svojim peugot partnerom starim 6 mjeseci spustam se od tibljasa prema gradu i kod kafica 007. tip sa mercedesom preko pune crte pocne skretati na moju stranu i kocenje koje mi nije pomoglo zatim udarac.otvorio se zracni jastuk cjela ljeva strana skrsena.stete ko u prici.
auto u peugot dujmovic niko nezna kad ce biti gotov.trebaju se djelovi naruciti i zatim cekanje djelova pa popravak.a auto mi potreban za poluditi
evo zbog jedno konja sjebo novi auto.
Hrki- Administrator
- Broj komentara : 6516
Registration date : 18.02.2009
@Dejo: Hvala!
@Hrki: Strašno, nisi me baš utješio ali ono...
Mene samo brine, ne daj bože, da me je jače udario, kako bi oni to meni popravili, tj, gdje oni mogu naći novi branik, vezni lim, štopove, nosač motora itd? ja sigurno ne bih pristao na odštetu zato jer ni ja ne znam di naći dijelove...
@Hrki: Strašno, nisi me baš utješio ali ono...
Mene samo brine, ne daj bože, da me je jače udario, kako bi oni to meni popravili, tj, gdje oni mogu naći novi branik, vezni lim, štopove, nosač motora itd? ja sigurno ne bih pristao na odštetu zato jer ni ja ne znam di naći dijelove...
BISer- Aktivni Član
Stranica 1 / 8. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Stranica 1 / 8.