FIAT 126 BIS
+8
puyolov tata
Lav
mitronni
gigi
Hrki
Filip
nedo
BISer
12 posters
Stranica 2 / 8.
Stranica 2 / 8. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: FIAT 126 BIS
Malo ću da proširim temu. Davne 1992, moj kum je krenuo sa svojim projektom peglice No 2. Peglica sa centralno , popreki postavljenim motorom fiata 1.6 sa dve bregaste. Prepravke su radjene na vešanju, kočnicama.Karoserija je ojačana ramom od cevi na kojem su bili okačeni motor i trapovi.Ovaj projekat je bio prirodan sled posle prve varijante,peglica sa motorom od NSU TT smeštenog pozadi.
Moj kum je napustio zemlju a peglica je išla od ruke do ruke i poslednji put je snimljena u veoma jadnom stanju. No, može se videti šta je to bilo .
https://www.youtube.com/watch?v=pTZKktS_5Uo
Moj kum je napustio zemlju a peglica je išla od ruke do ruke i poslednji put je snimljena u veoma jadnom stanju. No, može se videti šta je to bilo .
https://www.youtube.com/watch?v=pTZKktS_5Uo
gigi- Počasni član
- Broj komentara : 263
Registration date : 21.02.2009
žalosno je da je ovako prošla nakon tolikog truda koji je uložen.
a i čudi me da je nisu svu raskopali,divljaci sa ceste.
a i čudi me da je nisu svu raskopali,divljaci sa ceste.
Gost- Gost
jako ljepo zamisljeno i odrađeno steta sta je tako zavrsila
Hrki- Administrator
- Broj komentara : 6516
Registration date : 18.02.2009
I mene su lepo zamislili ali sam sve bliže nekom parkingu kao ovome na kome je peglica
gigi- Počasni član
nemoj tako gigi imas ti jos puno godina da radis i da se kreces,sta bi bez tebe fica forum bila bi to sljepa ulica.puno jos ti pridonosis
Hrki- Administrator
gigi je napisao/la:I mene su lepo zamislili ali sam sve bliže nekom parkingu kao ovome na kome je peglica
još če se načekat ,ti koji su to zamislili..............
jer krivo misle,nije to tako jednostavno ,da se riješiš gigija.
Gost- Gost
Evo danas sam odvezo peglajzera na dugo planiranu promjenu karburatora, u Vodovodnu. Novi karburator je od Citroena GS, i očito su isti, ali je ovaj od GS a kvalitetniji. Tako da sad konačno imam Čok, a i u leru prede ko mali tigrić. Čak sam primjetio i znatan porast snage, duž cijelog škurinja do viškova sam pržio 60ak km/h u trećoj...
jedino još moram vidit kakva će biti potrošnja, do sada je bila oko 7-8 l
jedino još moram vidit kakva će biti potrošnja, do sada je bila oko 7-8 l
BISer- Aktivni Član
- Broj komentara : 639
Registration date : 19.02.2009
Prije nisi imao čok?
To mora da je koma? Dok se zagrije treba čekat te onda gas naprijed.
Govoriš isti karburator kao na GS-u, hah, tako se puno puta desi da nešto s nekog auta paše na neki auto.
Ma super ako si dobio na snazi!
To mora da je koma? Dok se zagrije treba čekat te onda gas naprijed.
Govoriš isti karburator kao na GS-u, hah, tako se puno puta desi da nešto s nekog auta paše na neki auto.
Ma super ako si dobio na snazi!
Gost- Gost
javi kakva je potrošnja,koliko te je izašla ta mala stvarčica(karburator)
i dali si zadovoljan sam opiši da se malo i mi naslinimo.
i dali si zadovoljan sam opiši da se malo i mi naslinimo.
Gost- Gost
Imao sam čok, ali je u biti bio manualni gas, polugica koja je povlačila leptire je imala plastične dijelove koji su pukli još prijašnjem vlasniku, tako da je bilo upališ, pa malo dodaji gas da se zgrije i onda teraj
ovaj je zasada super, samo mi sad SAJLA čoka pukla pa ću morat vidit s glavaševićem ako ima, prije je motor radio normalno i onda svako malo preskoči, kao da mu fali cilindara, sad radi ko urica...
karburator me je izašao 200 kuna, reparacija istoga (dvogrli je) je 600 kuna, sa svim novim brtvama i jedan šaraf su morali nanovo urezivati, nije malo, ali ako smanji potrošnju isplatit će se.--
ovaj je zasada super, samo mi sad SAJLA čoka pukla pa ću morat vidit s glavaševićem ako ima, prije je motor radio normalno i onda svako malo preskoči, kao da mu fali cilindara, sad radi ko urica...
karburator me je izašao 200 kuna, reparacija istoga (dvogrli je) je 600 kuna, sa svim novim brtvama i jedan šaraf su morali nanovo urezivati, nije malo, ali ako smanji potrošnju isplatit će se.--
BISer- Aktivni Član
Evo sad se vraćam iz noćne kad auto izrazbijan!!! ma**r im pokvarenu razbili mi oba retrovizora i strpali nešto u auspuh, jedva sam ga pročistio. Auto je bio parkiran na rivi, nije mi jasno koliko moraš biti pokvaren, nazadan, da ne kažem retardiran, da ideš razbijati retrovizore na autu, i to još jadnoj peglici, u koju je uloženo truda i truda. neznam šta da kažem, u šoku sam. ajde barem nisu grebali lim, ali ne znam šta im je i ovo trebalo
BISer- Aktivni Član
Joj da ih je nać pa ih satrat!
Stoka odurna, prokleta!
Kako su glupi neki ljudi e, budale, treba ih neznam, zavezat za auto i vuć po gradu.
Ajde ako su samo razbili retrovizore, kako kažeš da nisu grebli lim, srećom.
Stoka odurna, prokleta!
Kako su glupi neki ljudi e, budale, treba ih neznam, zavezat za auto i vuć po gradu.
Ajde ako su samo razbili retrovizore, kako kažeš da nisu grebli lim, srećom.
Gost- Gost
Ma polomio bi im noge... ajme da sam ih vidio, policija bi mene zatvorila zajedno s njima... ma pobio bi ih sve... odsad nosim najveći ključ ispod sica, da dotegnem neke glave...
i moram si uzeti alarm, ovaj od c-moda izgleda ok?
http://www.c-mod.hr/?section=kategorija&idkat=9
i moram si uzeti alarm, ovaj od c-moda izgleda ok?
http://www.c-mod.hr/?section=kategorija&idkat=9
BISer- Aktivni Član
Nikada nisam imao prilike da probam Bis peglicu pa me interesuje da li možeš opisati razlike u vožnji izmedju "obične" i BIS-a.
gigi- Počasni član
BISer je napisao/la:Evo sad se vraćam iz noćne kad auto izrazbijan!!! ma**r im pokvarenu razbili mi oba retrovizora i strpali nešto u auspuh, jedva sam ga pročistio. Auto je bio parkiran na rivi, nije mi jasno koliko moraš biti pokvaren, nazadan, da ne kažem retardiran, da ideš razbijati retrovizore na autu, i to još jadnoj peglici, u koju je uloženo truda i truda. neznam šta da kažem, u šoku sam. ajde barem nisu grebali lim, ali ne znam šta im je i ovo trebalo
prokleta g...a,da b.g da im to radili na njihovima svaki dan.
ma šta da ih čovijek polomi,ma vezat ih i vuč dok im se koža ne skine
Zadnja promjena: fico750; 23/3/2009, 21:48; ukupno mijenjano 1 put.
Gost- Gost
gigi je napisao/la:Nikada nisam imao prilike da probam Bis peglicu pa me interesuje da li možeš opisati razlike u vožnji izmedju "obične" i BIS-a.
a vidiš ja sam se vozio u zračnoj samo 1 i to kratko, kad sam je mislio kupiti, jedino što sam skužio da je zračna DALEKO bučnija od BIS, em što voda izgleda utišava motor, em što je bolja izolacija. Znam da je bis 5 konja jača, tako da je vjerojatno malo brža (116kmh/max za razliku od zračne 110kmh
BISer- Aktivni Član
Ma koji su to id...ti, jesi li sve sredija, znam dosta takvih slučajeva ovde po ST da rušaju stare aute.... A jadan li je njihov život ako ga uopče i imaju. E da ga je uhvatit, ajme šta bi mu napravija. Mene uvik pogode ovakve stvari, kad paziš i čuvaš auto onda ti se takvo nešto desi.
Gost- Gost
Hvala na brizi kolega, to je za mene gamad i točka, prešao sam preko toga, sve što mogu učiniti je nabaviti alarm, i to ću učiniti na slijedećoj plaći, i namjestiti ga da urla kad vjetar zapuše...
retrovizore sam kupio nove, ali nisu isti kao ovi prije, i ne stoje ravno nego nakoso, pa malo izgleda bzvz. One stare retrovizore sam bio kupio u bosni (ja sam inače iz BIH porijeklom) pa ću ih morati uzeti opet kad budem išao, najviše mi se dopadaju, više od originala...
retrovizore sam kupio nove, ali nisu isti kao ovi prije, i ne stoje ravno nego nakoso, pa malo izgleda bzvz. One stare retrovizore sam bio kupio u bosni (ja sam inače iz BIH porijeklom) pa ću ih morati uzeti opet kad budem išao, najviše mi se dopadaju, više od originala...
BISer- Aktivni Član
Koja gamad,pa to nije za vjerovati! Ma to su osobe koje nemaju svoj zivot i kojima je jako lose u zivotu,i koji su neodgojeni... Najniza tocka u drustvu,ma neznam sto bih rekao... Nisam mislio da se to stvarno dogadja,dok se i sam nisam uvjerio vec nekoliko puta! Ma treba alarm ugraditi,sto ti kazes,da se pali na malo jaci vjetar,pa da vidis!!
kolege mislim da ste sve rekli ,to je zivi uzas
Hrki- Administrator
A po kom će neg po sirotinji,j..bi ga,da je genscher,nebi ga dirao jel nebi znao na čiji žulj može stat!!! Banda lopovska!!!
mitronni- Počasni član
- Broj komentara : 418
Registration date : 22.02.2009
Evo prijatelji, žalostan sam što ovo moram napisati, al eto, da napišem. Znači večeras dok sam se vraćao dome počela je padati sitna kišica. i na raskrižju u gradu dok sam skretao skliznem sa ceste i udarim u stup. Riječ je o raskrižju kad se ide iz centra, poslije indeksa pa desno, prema HEP.u. uglavnom išao sam 20-30, usporim, motam desno i pri izlasku iz zavoja dodam gas normalno, nikakva žurba, kad zadnji dio se zanese lijevo, ja počnem kočiti naglo, motam lijevo, i onda cijeli auto odleti lijevo i u stupić.... branik je razbijen, prednji vezni lim smrskan, rezervna guma zaglavljena da je ne mogu izvaditi. srećom nije oštećena mehanika vozila, niti su pukla svjetla i žmigavci.... uglavnom još sam u šoku dok ovo pišem, i molim boga da će autolimari moći napraviti kako je bilo. sutra stavim slike....
ako je netko imao slična iskustva neka mi samo javi koliko bi ravnanje, farbanje prednjeg veznog lima okvirno došlo, dat ću koliko treba, nije pitanje novaca, samo da znam...
prokleta kiša....
ako je netko imao slična iskustva neka mi samo javi koliko bi ravnanje, farbanje prednjeg veznog lima okvirno došlo, dat ću koliko treba, nije pitanje novaca, samo da znam...
prokleta kiša....
BISer- Aktivni Član
e ovo ti nije trebalo.
baš mi je žao,ali napravit če se,sve se napravi pa če i tvoja bisica
moram vidit slike da ti mogu reč oko koliko bi te došlo otprilike popravak.
baš mi je žao,ali napravit če se,sve se napravi pa če i tvoja bisica
moram vidit slike da ti mogu reč oko koliko bi te došlo otprilike popravak.
Gost- Gost
Bome mi nije trebalo. Srce mi je puklo sa branikom. Stavim slike, samo da napunim baterije...
BISer- Aktivni Član
Stranica 2 / 8. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Stranica 2 / 8.