FIAT 126 BIS
+8
puyolov tata
Lav
mitronni
gigi
Hrki
Filip
nedo
BISer
12 posters
Stranica 7 / 8.
Stranica 7 / 8. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: FIAT 126 BIS
evo vozio sam par noći pa sam povremeno probavao "maglenke", moram priznati da svijetle odlično, kao dodatni par dugih svjetala samo što ovi svijetle i kutove koje duga svjetla ne osvjetljavaju. jako sam zadovoljan. U usporedbi sa bratovim maglenkama (male maglenke, također h3) te maglenkama na golfu 3 serijskim ovo je majka. ništa, sad idem vozit reli po noći
BISer- Aktivni Član
- Broj komentara : 639
Registration date : 19.02.2009
To je super i puno je lakše vozit sa tako dobrim osvijetljenjem. Ja sam jednom vozija fiću po magli i mogu ti reć da maglenke puno pomognu, vidiš šta ti nailazi na putu i puno se bolje snalaziš.
Gost- Gost
ma ja sam to uzeo primarno jer me je naljutilo, vozim ja, iza mene neki jaran u novom autu sa halogen zaruljama, i osvjtljava i meni put koliko su ovi farovi slabi. sad je slijedeći korak par Nightbreakera pa nek onda svijetle koliko im volja
BISer- Aktivni Član
nekako mi je malo žao davati novce za to, dvoumim se između nightbreakera i hid-a, a bit će valjda nešto...
evo malo slika
(na jednoj je uletio u kadar moj dobri prijatelj )
evo malo slika
(na jednoj je uletio u kadar moj dobri prijatelj )
BISer- Aktivni Član
Eeee to je to, sad pegla izgleda puno ozbiljnije, maglenke su popunile ovaj prazni prostor na veznom limu i dale su puniji izgled.... A kod tebe će bit svijetla ka u prići....
Gost- Gost
Evo nakon nekog vremena i konzultacija sa Joletom, nagovorih ja sebe da nagradim svog crvenog vražićka jer me tako fino i pouzdano vozika svo ovo vrijeme (mene i još nekoliko "krupnijih" momaka i vitkih djevojaka ) dakle odlučio sam iskoristiti motorić centralnog zaključavanja koji mi je ostao viška jer je set za auto sa 4 vrata, i opciju alarma koja omogućava otključavanje jednog od prtljažnika. Budući da je brava na stražnjem prtljažniku veća enigma od mikrovalne pećnice ( ) odlučih spojiti na prednji. Sistem brave je najvjerojatnije identičan fikusovom i jedini problemi su bili naći mjesto di motor pričvrstiti te opruga brave koja je prejaka za motor. nakon dosta eksperimentiranja ispostavilo se da su najjednostavnija rješenja ujedno i najbolja, motorić sam zavidao na postojeći nosač releja za sva 4 žmigavca, dok sam oprugu brave jednostavno uklonio. jedino što se gubi uklanjanjem opruge je da hauba ne skoči prilikom otključavanja nego se samo malo cimne. to mi uopće ne igra ulogu. uglavnom baterije na fotiću se pune (kao i uvijek) tako da će slike biti vjerojatno sutra. svakome bih ujedno i preporučio ovakav komplet jer stvarno učini život ugodnjim...
BISer- Aktivni Član
Nekakvo mi je zatišje na forumu, valjda ljudi rade u garažama na fićekima pa nemaju vremena tipkati...
Uglavnom evo filmića i slika gure navedenog upgrade-a, jako sam zadovoljan
Filmić
Uglavnom evo filmića i slika gure navedenog upgrade-a, jako sam zadovoljan
Filmić
BISer- Aktivni Član
Prijatelju svaka čast,ovo više nije pegla hehe! Jako mi se svidja ideja i sve što si napravio dosad! Kažem ti, ja više nebih imao osjećaj da se radi o pegli... Samo ju čuvaj i nadograđuj i samo naprijed!
A šta da kažem neko svaka čast na trudu, stvarno nikad nisam vidija bolju peglicu od ove, pun si kreativnih ideja, hehe, a ovo šta kažeš ako ostane bez struje, hehe, mehanika uvik u rezervi, samo naprijed sa novim idejama
Gost- Gost
Ma ništa posebno, malo pregledano podvozje, sve upitne točke prepiturane sa hammeritom, novi antifriz, očišćene svjećice, prebačen usis zraka na zimski mod, malo prčkao po ručnoj opet ali to je meni misterij veći od karburatora uglavnom malo da pripremim auto za zimu, a i da se ne daj bože zapusti...
e, da, HAMMERITE je zakon
e, da, HAMMERITE je zakon
BISer- Aktivni Član
Svaka čast majstore, užitak je gledati kada netko nešto radi na peglici, kada se dočepam koje kune nadam se da ću i ja malo svoju urediti. Samo naprijed s peglom
Koji Motor?
Vlasnici BIS-ica,da li vam je poznato koji je proizvodjac taj motor proizveo? Vrlo je interesantan mada mislim da moze da ima ozbiljnih problema sa hladjenjem,posto motor lezi.Mada su strucnjaci to verovatno predvideli.Kako li su postavljeni uljni kanali za hladjenje i podmazivanje. Da li kroz blok motora prolaze i vodeni kanali za hladjenje.Kada bih znao ko je proizveo taj motor,mozda bi dosao do takvog jednog pa da ga raskopam i malo prostudiram. Ako neko zna molim da mi javi. Hvala vam unapred.
Gost- Gost
I nažalost inžinjeri nisu predvidjeli pregrijavanje tako da ako se na motoru svako malo ne napravi generalka dolazi do probijanja brtve glave
Večina gradskih autobusa ima ležeče dizel motore i znam iz iskustva da to nije najbolje rješenje. Skloni su pregrijavanju, stvaranju zračnih jastuka u sistemu hlađenja, i zato svako malo zariba klip ili radi pregrijavanja izlete sicevi ventila, tako da se ti motori često rastavljaju i popravljaju....... Ležeči motor nemože imat problema sa pritiskom ulja radi tog položaja jer pumpa ulja nabije pritisak bez obzira na položaj bloka. Samo je bitna stvar kad se motor slaže položit uljni prsten pun gore tako da bi što manje vuka ulje iz kartere.......
Gost- Gost
Motor su sklepali Poljaci u vlastitoj režiji, s time da sam čuo, znači nisam siguran, da je motor preuzet od Lancie.
Ne znam, treba malo proguglat..
Ne znam, treba malo proguglat..
Floyd ZG- Aktivni Član
- Broj komentara : 942
Registration date : 29.11.2009
Hvala vam ljudi. Ma nikada covek ne moze sve da zna sam. Hvala vam na pomoci!
Gost- Gost
Nisam odavno bio na forumu al samo da se javim, znači pegla je prodana i otišla je za osijek, gospodin koji ju je kupio planira raditi hibrida! od nje, znači da ima i elektro i klasičan pogon. možda jednom bude u novinama
a što se tiče motora, projektirali su ga inžinjeri lancie i zato ima znak fiat lancia na poklopcu karba, koliko god ljudi pljuvali po motoru i dizajnu ja nikada nisam imao problema sa samim motorom, morao sam mijenjati brtvu glave ali to nije neki problem i cijeli popravak me je koštao 98 kuna. problem kod ovih auta je što ih ljudi u načelu ne održavaju, tako da sam ja morao mijenjati sve potrošne dijelove, ali motor je uvijek radio bezprijekorno, a sa hlađenjem nikad niti najmanjeg problema. (iako ja mislim da je tajna toga izvađeni termostat)... eto ako ima još kakvo pitanje samo dajte, odgovorim kad navratim
a što se tiče motora, projektirali su ga inžinjeri lancie i zato ima znak fiat lancia na poklopcu karba, koliko god ljudi pljuvali po motoru i dizajnu ja nikada nisam imao problema sa samim motorom, morao sam mijenjati brtvu glave ali to nije neki problem i cijeli popravak me je koštao 98 kuna. problem kod ovih auta je što ih ljudi u načelu ne održavaju, tako da sam ja morao mijenjati sve potrošne dijelove, ali motor je uvijek radio bezprijekorno, a sa hlađenjem nikad niti najmanjeg problema. (iako ja mislim da je tajna toga izvađeni termostat)... eto ako ima još kakvo pitanje samo dajte, odgovorim kad navratim
BISer- Aktivni Član
Iznimno mi je drago da si navratio jer nabavio sam si bisicu, a mislim da ako mi itko može pomoć oko nje si ti jer si ju jako dugo vozio!
Stranica 7 / 8. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Stranica 7 / 8.