Peglica problem veliki!
+7
johan
xxyy333
puyol
puyolov tata
Hrki
prka126
Filip
11 posters
Stranica 1 / 6.
Stranica 1 / 6. • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Peglica problem veliki!
Naime, rijec je o problemu na Fiatu 126p (tzv. peglici ili glačalu) ispod auspuha se nalazi mali saraf sa rupom. Ono sto je problem je prvo sto je sa straznje strane motora do koje je tesko doci... a drugo i glavno je... Naime auto mi je u voznji izgubio kompresiju i prvo sam pomislio da imam rupu na auspuhu na izlazu iz masine radi zvuka koji je bio uzasno glasan, cak sam i stavio i ruku iza i osjetio sam vruc zrak ko iz auspuha, nakon toga sam stavio krpu na auspuh misleci... ok ako je probusen auspuh ako stavim krpu i auto se ne ugasi ziher je rupa na auspuhu i tako je i bilo... No, prolem je u saraficu sa rupom koji se nalazi ispod auspuha, naime sada ne mogu vise upaliti auto, a na taj sarafic ide zrak van i auto se ne moze upaliti... molim pomozite!
Gost- Gost
Re: Peglica problem veliki!
Pa nemože ti ni upalit ako je izgubija kompresiju, provaj naštelat ventile, a ako ne, onda generalka..... jesi li ga prova na guranje, jer kad gurneš auto puno se bolje motor zavrti nego na alnaser
Gost- Gost
Mogu je upaliti na guranje, upalit ce bez probema ali ato nema kompresije uopce, mogu voziti ono prva, druga i to do 30tak na sat i ne preko... ali ne mogu upaliti na kljuc, na taj saraf šišti zrak (ko iz auspuha) i onda mi auto smrdi strasno...
Gost- Gost
Nemam sad sliku peglinog motora u glavi, ali mislim da je taj šarafčić o kojem ti pričaš zapravo imberlauf i dimi ti na njega zato jer motor defta, znaći nabije kompresiju u karter, to je znak da je potreban generalni popravak motora...
Gost- Gost
Znam da je to teško izvodivo,ali možeš li nam uslikati taj šaraf famozni,nemam baš predodžbu o njemu.. To će znati više kolege sa peglicama..
Znaci to je ovaj saraf koji ima rupu odmah ispod auspuha, ovo je sa prednje strane. sa straznje strane je isto to, samo sto na taj saraf auto gubi kompresiju....
Gost- Gost
Meni se čini da je tu kriv dihtung glave,ako sam u krivu neka me netko ispravi.. Blizu je tog šarafa,pa te možda buni da je na njemu..
Hm... moguce, ali ako prstom zastopam te rupe onda auto ima kompresije i pali...
Gost- Gost
prvo ćemo probat naštelat ventile jedan dan a onda ćemo vidit što će bit. javi mi se kada budeš slobodan da dođem
Strah me ako zacepim rupe da ne napravim s...nje jel ce kompresija biti pre velika u tom slucaju?!?
Gost- Gost
nemože kompresija bit prevelika, ali kažeš na guranje upali bez obzira na tu vidicu?
Gost- Gost
ma o kakvoj vidici vi pricate ja tu na slici nista nekuzim
Hrki- Administrator
- Broj komentara : 6516
Registration date : 18.02.2009
postoje dva šarafa jedan na prvom cilindru, jedan na drugom, imaju rupu kroz sredinu da ako bude prejaka kompresija da izbaci višak van
Naime postoji mogucnost da su ventili rastelani, i onda iz tog razloga visak izleti van, kako je taj saraf - sigurnosni ventil, ukoliko je to slucaj trebao bih podesiti ventile, ukoliko je nesto drugo onda je glava ventila...
Gost- Gost
Dečki mislim da je to "temperaturni osigurač", rupa u vijku je ispunjena mislim olovom ili nekom njegovom legurom da spasi PREGRIJAVANJE motora!
Čini mi se da je princip rada sljedeći:
Motor se pregrije iz nekog glupog razloga legura se topi kompresija ju izbija i motor staje. Smanjuju se mogućnosti u veća oštećenja. Ako griješim ispravite me, ako ne raskopat i vratit taj ili takav šeraf nazad i vozi dalje bez problema. Ako nemaš original slobodno stavi bilo koji istog koraka navoja no onda pazi na vožnju i rizik od pregrijavanja.
Sretno
Čini mi se da je princip rada sljedeći:
Motor se pregrije iz nekog glupog razloga legura se topi kompresija ju izbija i motor staje. Smanjuju se mogućnosti u veća oštećenja. Ako griješim ispravite me, ako ne raskopat i vratit taj ili takav šeraf nazad i vozi dalje bez problema. Ako nemaš original slobodno stavi bilo koji istog koraka navoja no onda pazi na vožnju i rizik od pregrijavanja.
Sretno
puyolov tata- DEDA NA FORUMU
- Broj komentara : 3802
Registration date : 04.04.2009
Moguce, no dobio sam ovakav diagram, sto govori drugaciju stvar... iako mi je to kao ideja jako ok da kompresija izbaci nesto van i kraj price...
Gost- Gost
Mogu ja pitat nešto glupo? Ima li u tom šerafu kakva kuglica i opruga? jer ovo s materijalom nižeg toplotnog ranga mi je sumnjivo iz razloga što se niti jedan metal ne bi dovoljno brzo otopio, a i teško je napravit spoj tog metala sa materijalom samog šerafa...
Gost- Gost
Da da to je upravo to kaj sam zvlekel iz sede glave!!! Zmenjaj šrafe a posle kontrola ventila pali i vozi!!! sretno
Zakaj glupo? Puno "glupih stvari" na kraju bude ono pravo!!! Na ovom primjeru je ipak TERMO OSIGURAČ. Prka bi trebal imat takav oriđiđi!!
Zakaj glupo? Puno "glupih stvari" na kraju bude ono pravo!!! Na ovom primjeru je ipak TERMO OSIGURAČ. Prka bi trebal imat takav oriđiđi!!
puyolov tata- DEDA NA FORUMU
- Broj komentara : 3802
Registration date : 04.04.2009
Čekaj, znači ipak se radi o kombinaciji dva različita metala od kojih je jedan termički postojaniji a drugi labilniji i kad mašina pređe nekakvu toplinsku granicu koja je dovoljna da se unutarnji "čep" malo "stisne" kompresija taj čep izbije van i kraj vožnje??? Jer ako je to to moram priznat da je rješenje pregrijavanja toliko jednostavno i u svojoj jednostavnosti apsolutno genijalno!
Gost- Gost
meni se odgovor brutalno svida jel je to trosak od 20tak kn i odserafljivanje 2 sarafa... ali nekako mi smrdi da ne moze biti tako jednostavno
Gost- Gost
Zakaj ne?? Pa ionako su ovi motori koncepcijski vrlo jednostavni, logički bi bilo da je i svaka zaštita bila napravljena najjednostavnijim načinom, a ovako se čini itekako jednostavnim.
Ko da je ušerafljen mali indikator koji umjesto da pali lampicu ili pokreće skalicu temp, odmah gasi motor i spriječava daljnje štete.
Ko da je ušerafljen mali indikator koji umjesto da pali lampicu ili pokreće skalicu temp, odmah gasi motor i spriječava daljnje štete.
puyol- Dopredsjednik "FIĆO FAN KLUBA"
- Broj komentara : 2619
Registration date : 06.11.2009
Stranica 1 / 6. • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Zastava Kombi(Veliki brat)
» Zastava 850ak,Fićo kombi (veliki brat)
» Problem...
» 126p problem
» fiat 126 peglica
» Zastava 850ak,Fićo kombi (veliki brat)
» Problem...
» 126p problem
» fiat 126 peglica
Stranica 1 / 6.