Peglica problem veliki!
+7
johan
xxyy333
puyol
puyolov tata
Hrki
prka126
Filip
11 posters
Stranica 2 / 6.
Stranica 2 / 6. • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Peglica problem veliki!
Sve u svemu,ovo nisam znao da pegla ima..
Može li biti da je jedostavno taj vijak/dio popustio od vremena i probio,bez razloga kao što je pregrijavanje itd..?
Može li biti da je jedostavno taj vijak/dio popustio od vremena i probio,bez razloga kao što je pregrijavanje itd..?
Možda nisam precizirao.. iIslim na dugogodišnji rad motora,uslijed zagrijavanja,hlađenja,eksploatacije da budem onako stručan haha
Ak bu kolega JoeXmas menjal šeraf,stari bu ostal za uzorak a tak mora deti drugog pa vidimo jel sam zvlekel pijaču!!!Filip je napisao/la:Sve u svemu,ovo nisam znao da pegla ima..
puyolov tata- DEDA NA FORUMU
- Broj komentara : 3802
Registration date : 04.04.2009
Ja za takvo nešto u životu nisam čuja, znam da klompa ima klapnu koja regulira temperaturu.... od zrakom hlađenih motora poznajem TAM-a i Deutza i znam da je tim motorima radna temperatura oko 120 stupnjeva. Tebi motor puše kompresiju ispod glave motora!
Gost- Gost
moja zelena pegla prije generalke nije uopće imala taj šaraf i vozila je ko nova, i kada sam stavio šaraf imao je rupu, (tj oba) su apsolutno šuplja i kroz njih se vidi... pegla mi radi odlično tako da definitivno ja u ponedjeljak idem do Jospia prvo naštelat ventile, a onda ćemo vidjet da li još i te šarafe treba mjenjat. iako sve ovo što je puyolov tata pričao mi se čini jako logično i realno. neznam , bumo vidili!
Nema tu nikakve logike prka, treba razlikovat dvi stvari, a to je temperatura motora i temperatura paljenja i pritisak paljenja, koji bi to materijal u tom čepu treba bit da podnese pritisak paljenja.... računa se za ovakve motore pritisak paljenja oko 1 tonu, e sad o kakvim čepovima pričate????
Gost- Gost
NightRider je napisao/la:Nema tu nikakve logike prka, treba razlikovat dvi stvari, a to je temperatura motora i temperatura paljenja i pritisak paljenja, koji bi to materijal u tom čepu treba bit da podnese pritisak paljenja.... računa se za ovakve motore pritisak paljenja oko 1 tonu, e sad o kakvim čepovima pričate????
potpis toni
Hrki- Administrator
- Broj komentara : 6516
Registration date : 18.02.2009
sta prstom si zacepija rupe i auto ima kompresiju i pali idem spavat mozda sanjamJoeXmas je napisao/la:Hm... moguce, ali ako prstom zastopam te rupe onda auto ima kompresije i pali...
Guest- Gost
propuho je dihtung glave između cilindara ni slučajno ne začepljuj taj šaraf to je konstrukciski tako napravljeno jer bi ti inače svi semeringi propišali i napravio bi još veče s..nje viđao sam več toJoeXmas je napisao/la:Strah me ako zacepim rupe da ne napravim s...nje jel ce kompresija biti pre velika u tom slucaju?!?
xxyy333- 3 GEMIŠTA NE MOGU MI NIŠTA
- Broj komentara : 562
Registration date : 26.02.2010
nađeno - riješeno!
ono što sam mu odpočetka govorio dihtung glave, samo što je on STVARNO ubio dihtung. a i glavu!!!
Slike su malo lošije ali morate me shvatiti, ruke su mi se tresle od sreće što slažem peglicu!
P.S. ako nekoga bude zanimalo da li se može zamjeniti dihtung glave dok je motor gore, odgovor leži u slikama, može!
ono što sam mu odpočetka govorio dihtung glave, samo što je on STVARNO ubio dihtung. a i glavu!!!
Slike su malo lošije ali morate me shvatiti, ruke su mi se tresle od sreće što slažem peglicu!
P.S. ako nekoga bude zanimalo da li se može zamjeniti dihtung glave dok je motor gore, odgovor leži u slikama, može!
da pa cemu onda price da je bilo dobro kad je drza prst na onoj vidi,ma nista zaboravi
Guest- Gost
Fulal sam al ne preveč! Slika ipak veli da je OSIGURAČ al ne temperaturni nek kanalni-kad dihtung profučka i najmanje na rupicu šerafa kompresija leti van a ti sad odluči kaj buš dalje!! Sori kaj sam zmešal malo peglu i vojnu tehniku!!
ma nije ni najmanji bed, ionako ste mi oduvijek bili samo od pomoći, a sad nam je nova misija naći glavu za pgl
A kaj je staroj??
Stara je doslovce požderana na 2 mjesta, dužinom jedno 5-6cm i dubinom 2-4mm i kod sarafa ima rupu od jedno 3mm
Gost- Gost
jospie, kaže tokar da niš od toga, alidat ću ti ja glavu od ove sutra, ako ju dobim za đabe
J...t ga!!
U utorak se radilo kod Josipa malo, stavili smo novi dihtung glave, on je sve na motoru prefarbao, no nisam uspio dovršit auto jer kasno sam i počeo taj dan. Nisam stavio grijanje, frgić i auspuh. Sutra bi trebala biti gotova pa ga onda mogu žicat slike sa promo vožnje!
Novi dihtung gore:
Glava fino pobrušena:
sve namontirano što sam stigao:
Novi dihtung gore:
Glava fino pobrušena:
sve namontirano što sam stigao:
uredija,izbrusija strojno ili prminija nove,moze sve znaciti,ali isto znaci da moras strojno i siceve obraditi,prominiti vodilice ako su lose,sve to znaci poredija-uredija-reparira komplet glavu...
johan- Moderator
- Broj komentara : 1955
Registration date : 11.08.2009
Stranica 2 / 6. • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Stranica 2 / 6.